Bodrum Gündem

KONU DERİN, SORU BASİT…

KONU DERİN, SORU BASİT…

konu-derin-soru-basit-Beçin-mi-Yahşi-mi-hamdi-topçuoğlu

Diyanet İşleri ve Bodrum müftülüğü, her şeyi halletmiş, 30 milyon TL vererek Yahşi sırtlarında “inanç turizmi merkezi” yaptırmaya karar vermiş.

Bunun için önce Ortakent, sonra Bodrum Belediyesine başvurmuş; izin alamayınca, order misoprostol “Siz misiniz bu izinleri vermeyen!” dercesine Ankara’dan bütün izinleri alıp gelmiş ve tepeye “Dini ve Kültürel Tesis” inşaatı tabelasını dikivermiş.
Benim bildiğim bu ülkede dini merkezler, halkın vergileriyle yapılır, halkın malıdır ve halkın her an ulaşabilmesi öncelikli amaçlarındandır.
Dapoxetine on line

Hal böyleyken, Diyanet İşleri Başkanlığının, yazın üç beş İstanbullunun, kışın da itlerin dolaştığı bu tepeye, böyle bir tesisi insanlar akın akın gelsin, ibadet etsin, İslam’ın temiz yüzünü tanısınlar diye yaptığına inanmamızı kim bekleyebilir?

İslam’da manastır yoktur. Oysa bu proje, buram buram manastır mantığı kokuyor. Malum Hıristiyanlıkta, Budizm’de ve Hinduizm’de önemli bir yer tutan manastırlar, rahip ya da rahibelerin dünya ile ilgilerini keserek yaşadıkları yapı, keşişhanelerdir ve genelde şehirden ve uygarlıktan uzakta, ulaşılması zor alanlara kurulurlar.
Hakkını teslim edelim; bizimkilerin projesinin manastırlardan çok önemli bir farkı var: Bu tesis, harika mavi bayraklı bir plaja bakıyor.

Diyelim ki Diyanet İşleri Başkanlığı gerçekten Bodrum’u çok seviyor ve inanç turizmine katkı sağlamak istiyor:

Geçtim üç buçuk milyon paganın kabesi sayılan Lagina’yı ayağa kaldırmayı.

Bodrum merkezde dinamitlediğimiz kiliseyi restore etmeyi de unuttum.

Yanı başımızda bu bölgenin Müslümanlaştırılmasında öncü görev üstlenmiş Menteşe Beyliğinin merkezi Beçin var. Versinler o paraları. Kaleyi, medreseyi, türbeleri, hanları, hamamları ayağa kaldıralım.

Alın size Türk İslam eserleriyle dopdolu müthiş bir merkez. İnanın hem yerli, hem yabancı turistler için yaz kış çekim merkezi olacaktır.

Üstelik Beçin, hava alanına 15 dakika; Milas merkeze ise 3-5 dakika uzaklıkta. İsteyen Bodrum’dan da 40 dakikada Beçin’e varabilir.

Elbette her toplum kendi değerleriyle yaşar. Yerle yeksan olmuş geçmişi geleceğe taşımak varken, halktan uzak tepelere ben yaptım oldu binaları dikmek niye?

Bu yapının din baronlarına tatil amaçlı planlandığını söylemek için kâhin olmaya gerek yok.

Kimse “âlemi kör, herkesi sersem” sanıp halkın saf, tertemiz duygularının sırtından dünyalık yapmaya kalkmasın.

Soru basit: Beçin mi, Yahşi mi?

Hamdi Topçuoğlu/Kent Konseyi Başkanı

Cytotec generic

Yorumlar

  1. fikret karataş dedi ki:

    Kutlarım sayın Topçuoğlu! Niyet başka, eylem başka .Bunlar iğne deliği kadar yer bulup geçerek Bodrum değerleri içine burunlarını sokma gayreti içindeler. O iğne deliğini kapatma uğraşının demokratik kitleler tarafından sokaklarda verilmesi koşul oldu diye değerlendiriyorum.

  2. Aygül Falakacılar. dedi ki:

    Yahşi tepelerinden mavi bayraklı plajlarda yüzen güneşlenenleri kuşbakışı seyrederek din öğrenilmez. iyi niyetle illa Külliye yapmak istiyorsanız sayın Topçuoğlunun da dediği gibi Beçin i tercih edin