Bodrum Gündem

CHP KOCADON’UN ARKASINDA OLDUĞUNU AÇIKLADI…

CHP KOCADON’UN ARKASINDA OLDUĞUNU AÇIKLADI…

 

mehmet-kocadon-15-ay-ceza-aldı-gazeteciler 111Bodrum Belediye Baskanı Mehmet Kocadon, Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “imar kirliliğine neden olmak, taşınmazlarda ruhsata aykırı olarak yapılan imalatlara ilişkin” olarak şikayet üzerine açılan davada aldığı 15 ay hapis cezasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kocadon Belediye Yasasını eleştirerek, oldukça dikkat çeken cümleler sarfetti; Kocadon “Anayasa, gündeme geliyor. İşte burada bunların tekrar gözden geçirilmesi lazım.” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Mahkeme kararı ve 15 aylık hapis cezası ile ilgili olarak sorularımız yanıtlayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Türk yargısının verdiği kararlara sonuna kadar saygılı olduklarını ifade ederek; “15 ay hapis cezası ile cezalandırıldım. Kararın sonunda gördüğünüz gibi daha yargılama süresi devam ediyor. Temyizi var. Burada şunu da söylemek istiyorum; yeniden belediye yasaları gündeme geliyor. Anayasa, gündeme geliyor. İşte burada bunların tekrar gözden geçirilmesi lazım.” dedi.

mehmet-kocadon-15-ay-ceza-aldı-gazeteciler 113VATANDAŞ YASAYA UYMAYAN İLAVELER YAPIYOR BELEDİYE BAŞKANI CEZA ALIYOR…

Belediye kanunu  ile ilgili eleştirilerde bulunan başkan Kocadon çok dikkat çekecek bir açıklama yaptı. Başkan “Vatandaşlarımızın, yasalara uymadan yapmış olduğu evler, iskanı aldıktan sonra ek ilaveler, dönüp dolaşıp bir belediye başkanına ceza aldırıyor. Artık Bodrum’da yaşayan vatandaşlar yasalara uysunlar. Çünkü onlar değil belediye başkanları, belediyede çalışanları ceza alıyor. İleride belediye yasalarında bunların gündeme geleceğine inanıyorum. Artık, temyize gitmemizden sonra ne kadar çıkacak bekleyip hep beraber göreceğiz” dedi.
mehmet-kocadon-15-ay-ceza-aldı-gazeteciler 112YORUMLAMAYA GEREK YOK YARGI KARARINA SAYGILIYIM…
Cezanın çok olduğunu düşünüyor musunuz? şeklindeki sorumuzu da yanıtlayan Başkan Kocadon, yargı süreci sonuna kadar kendilerini savunacaklarını ifade ederek şöyle konuştu; “Belediye olarak biz üzerimize düşen görevi yapmışızdır. Ama yüce mahkememiz böyle takdir etmiştir. Bunu yorumlamaya, uzatmaya da gerek yok. Sonunda adalet ne olursa uyacağız buna. Bırakıp da güzel Muğlamı, güzel Bodrumumu, güzel ülkemi terk edecek halim yok. Dediğim gibi mücadele etmeye devam edeceğiz. Onun için ben karara saygılıyım. Daha önce de bu süreçlerden geçtik. Türk adaletine, yargısına sonsuz inandık. Yargı, zor süreçler geçirse de inandık. İnanmaya da devam edeceğiz. Hep beraber de kendimizi savunacağız”

mehmet kocadon CHP'ye aday adaylık başvurusunu yaptı (1)CHP’Lİ BAŞKANLAR KOCADON’A SAHİP ÇIKTI… 

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban yaptığımız telefon görüşmesinde konu ile ilgili olarak “Başkanımızın aklanacağından şüphemiz yok, Türk yargısına güveniyoruz. Başkanımızın arkasındayız” diyerek Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a destek verdi.

ZAMANLAMA ÇOK MANİDAR…

Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ise Bodrum’a bir hücum olduğuna dikkat çekerek bu ceza kararının zamanlamasının çok manidar olduğunu ifade ederek; “Daha yargılama süreci bitmediği için şuanda konuşmak erken. Biz başkanımıza güveniyoruz ve parti olarak arkasındayız. Daha bunun temyiz süreci var. Tabi ki mahkemenin verdiği karara saygılıyız ama manidar diye görüyorum. Bodrum’da son günlerde gelişen olayların arkasından bunun gelmesini manidar buluyorum. Bodrum’da yapılması planlanan külliye, Kale içindeki caminin açılma çabaları, TOKİ projesi gibi Bodrum’da saldırı demeyelim ama bir hücum var. Bu konuda Bodrum halkının gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz. Bu kadar olayın ortasında Bodrum Belediye Başkan hakkında verilen kararı mandar buluyorum” dedi.

Başkan Kocadon’un sorularımızı yanıtlarken oldukça rahat olduğu da dikkat çekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.