Bodrum Gündem

SÜNGER PİZZA, BABASIZ KALDI…

20.04.2016
0
A+
A-

IMG_6759Bodrum Sünger Pizza’nın kurucusu Erdoğan Yavaş yaşamını yitirdi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

1954 Bodrumlu doğumlu olan Erdoğan Yavaş evli ve 2 çocuk babası idi. Yaklaşık 5 yıldır kanser  tedavisi gören Yavaş’ın son bir haftadır ağırlaştığı ve 2 gün önce İzmir’de özel bir hastaneye götürüldüğü belirtildi.

Yapılan tüm müdahalelere rağmen İzmir’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Erdoğan Yavaş bugün (20 Nisan Çarşamba) Tepecik Camiinde ikindi namazını müteakip kılınan  cenaze namazı sonrası Bodrum Karaburgaz Mezarlığında defnedildi.

Cenazeye eşi, çocukları ve yakınlarının yanı sıra, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, meclis üyeleri, eski dönem belediye başkanlarından Tuğrul Acar, çok sayıda esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Hüsnügül ve Mustafa Yavaş’ın iki oğlundan biri olan Erdoğan Yavaş, Bodrum Ticaret Odası MAVİ Dergisi için yapılan röportajında  bugün marka haline gelen Bodrum Sünger Pizza ile ilgili “O zamanlar Bodrum çok farklıydı.  Okul hayatından sonra denizde çalışmaya başladım ve senelerce yatlarda kaptanlık yaptıktan sonra uzun süredir gerçekleştirmek istediğim restoran işine giriştim. Aslında aklımdaki fikir tam olarak restoran da değildi. Çünkü Bodrum’da hem içki, çay, kahve içilecek; hem de yemek yenilebilecek bir mekan yoktu. Bu fikirden yola çıkarak 1990 yılında Sünger’i açtım. Fakat açıldığı zamanlar sandviç, hamburger satılan, bunun yanı sıra da insanların birahane gibi vakit geçirdikleri bir yerdi Sünger. 3 sene böyle devam ettikten sonra menüye Pizzayı da katarak günümüze kadar gelen başarının temelleri atılmış oldu” diyor.

Bodrum Gündem ailesi olarak, Erdoğan Yavaş’a Allah’tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.