Bodrum Gündem

KOS & BODRUM DOSTLUK MAÇI

24.04.2016
0
A+
A-

IMG_7054Yunanistan’ın köklü kulüplerinden PAOK’un Kos Futbol Okulu ile Göztepe Bodrum Futbol Okulu öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bir dostluk maçında buluştu.
Bodrum Gündem Haber 
Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluğu geliştirmek için gerçekleştirilen organizasyonda Bodrum Futbol Okulu öğrencileri, 23’ü çocuk 35 kişilik kafileyle gelen Kos Futbol Okulu öğrencilerini Türk ve Yunan bayraklarıyla karşıladı.
Bugün öğle saatlerinde Bodrum Futbol Okulu Sporium Tesisleri’nde iki ülke takımlarının 2004-2006 ve 2006-2008 yaş grupları arasında, 25 dakikalık 2’şer devreden yapılan maçlarda iki ülkenin dostluğu yeşil sahaya yansıdı.
Dostluk maçına Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Kos Kaymakamı Yorgos Halkidyas, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Ömer Faruk Karaşahin, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, PAOK Kos Akademisi’nin Baş Antrenörü Piligos Panagiotis, Göztepe kulüp başkanvekili Talat Papatya, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, PAOK Kos Futbol Okulu ile Göztepe Bodrum Futbol Okulu öğrencilerinin aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Başlama vuruşu öncesi bir konuşma yapan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlayarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Misafirlerimize Bodrum’a geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Amacımız bütün Dünya’da barışı sağlamak, kardeşliği sağlamak. Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkemizdir. Bu ilkenin gerçekleştirilmesi amacıyla bugün iki ülkenin gençleri spor karşılaşmaları yapacaklardır. Ben misafirlerimize hoşgeldiniz diyorum, gençlere de başarılar diliyorum” dedi.
Kos Kaymakamı Yorgos Halkidyas ise “herşeyden önce hoşbulduk diyorum. Şu ana kadar görmüş olduğumuz misafirperverlikten dolayı size çok teşekkür ediyorum. İki ülke olarak yapabileceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Dostluk maçı için Bodrum’a gelen Göztepe kulüp başkan vekili Talat Papatya da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tüm Dünya çocuklarının bayramıdır diyerek tüm Dünya çocuklarının bayramını kutladı.
PAOK Kos Akademisi’nin Baş Antrenörü Piligos Panagiotis ise Bodrum’a daha önceleri de geldiğini belirterek, “her gelişimde burayı biraz daha fazla seviyorum. Biz de sizi Kos’ta ağırlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından başlama vuruşunu Kos Kaymakamı Yorgos Halkidyas ile Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan sembolik olarak yaptılar. Oynanan maçlarda Kos Futbol Okulu, 2001-2002 doğumluların maçında 6-2, 2004-2005 doğumlularda 5-3 ve 2007-2008 doğumlularda ise 4-2’lik skorlarla sahadan galip ayrıldı. Her iki takımın 2009-2010 doğumlu oyuncularının karma olarak gerçekleştirdiği son maç ise 3-3 sona erdi.
Etkinlik hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Göztepe Bodrum Futbol Okulu Sorumlusu Emrah Çatak şu bilgileri verdi: “Bu organizasyonun içinde küçük mesajlar var. Gelen PAOK takımı Atatürk’ün doğduğu şehir olan Selanik’te 1926’da kurulan bir takım. Karşıdan gelen çocuk sayısı 23, çünkü bugün 23 Nisan. Karşıdan gelen kafile sayısı 35, çünkü Göztepe İzmir kulübü olduğu için. Ata’mızın doğduğu şehrin takımıyla beraber sevgi, dostluk ve barış içinde biraraya gelebiliriz diye düşündük. Sporun barıştırıcı ve birleştirici gücünü kullanalım diye onlara bir teklifte bulunduk ve bu teklifimize olumlu yanıt aldık. Yunanlı dostlarımız Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayramda sizinle birlikte olmak istiyoruz dediler. Biz onlara şu mesajı verdik; bizim çocuklarımız karşıdaki ışıklara baktığında sizin çocukları hatırlasın, sizin çocuklarınız da bizim taraftaki ışıklara baktığında bizim çocukları hatırlasın. Geleceği oluşturacak olan gençlerdir, bizden sonraki gelecek daha emin ellerde sevgi ve barış içinde olsun diye Göztepe ailesi olarak böyle bir hareket başlattık ve buna Göztepe Bodrum Futbol Okulu olarak öncülük ettik” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.