Bodrum Gündem

BODRUM İÇİN FIRÇANI AL DA GEL…

BODRUM İÇİN FIRÇANI AL DA GEL…

fırçanı kapta gelBodrum Kent Konseyi’nin Bodrum’da TOKİ ve Külliye yapımına karşı başlattığı imza kampanyasının ardından Bodrumlu sanatçılardan da destek geldi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 

“Bodrumlu Sanatçılar Bodrum’a Sahip Çıkıyor” sloganı ile yapılacak olan organizasyonda 28 Mayıs Cumartesi Günü sanatçılar Bodrum Belediye Meydanında buluşacak.

Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisinin önderliğinde gerçekleşecek olan organizasyonda Bodrumlu sanatçılar resim, heykel, karikatür, seramik, fotoğraf ve grafik alanlarında performans sergileyecekler.

“Kente Sahip Çıkmak Sanatçıların Görevidir”

 

Kampanya kapsamında, sanatçıların ilk etkinliğinin görsel sanatlar olduğunu, ancak bu sürecin diğer sanat dalları ile devam edeceğini belirten konsey yetkilileri, bütün sanatseverleri 28 Nisan’da Bodrum Belediye Meydanı’na davet ediyor.

Konsey tarafından yapılan açıklamaya göre, görsel sanatlar (Resim, heykel, karikatür, seramik, fotoğraf ve grafik) alanında tüm Bodrumlu sanatçılara açık olan etkinlik,  saat 10.00 dan 17.00’ye kadar sürüyor. Etkinliğin ana performansı ise, 12.00’de  başlayacak olan yelken üzerine yapılacak çalışma olup, tuvallerdeki performanslarla devam ediyor.

Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisince yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi “Bodrum, çok kültürlü bir turizm kasabasıdır. Bu özelliği ile dünya markası olmuştur. Bodrum’un geleceğini planlarken, mutlaka geçmişine bakmak gerekir. Geçmişten gelen kültürel ve tarihi misyonunu daha ileriye götürmek, kente sahip çıkmak en çok da sanatçıların hakkı ve görevidir.Bodrum’un kent estetiğini bozacak her türlü yapıya, yapılaşmaya karşıyız. Bu bir direnmedir.  Bu bir sanatçı duruşudur. Kimse Bodrum’un bu uygar duruşunu hafife almamalıdır. Çünkü sanat, günü yüzyıllar sonrasına taşıyan en kusursuz aynadır. Sanatçılar söyleyeceklerini eserleri ile söylerler. Başka Bodrum yok; sanatçısız Bodrum hiç yok…BODRUM KENT KONSEYİ KÜLTÜR SANAT MECLİSİ”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.