Bodrum Gündem

BELEDİYE GIDA A.Ş.’DE İŞLETMELERİNDE KRİZ…

BELEDİYE GIDA A.Ş.’DE İŞLETMELERİNDE KRİZ…
gıda aş sermayesi 2 milyon 500 oldu 7 ocak 2013
Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş. tarafından Yarımadanın çeşitli mahallelerinde işletilen, aralarında kafeler ve otoparkların bulunduğu bazı tesislerin bugün hizmet vermediği öğrenildi. Yarımada genelinde 5 mahallede faaliyet gösteren kafeler bugün açılmazken, otoparkların ise girişleri açık tutularak ücretsiz olarak hizmet verdi.
Bodrum Gündem Haber
Konuyla ilgili bilgi almak üzere telefonla ulaştığımız Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Yıldızhan, Muğla İdare Mahkemesi kararına istinaden bir sıkıntı yaşandığını ve sorunu 2 gün içerisinde çözerek tesislerin işletilmesine devam edileceğini söyledi.
Tesislerin perşembe günü de kapalı olacağı edindiğimiz bilgiler arasında.
NE OLMUŞTU?
Bodrum Kaymakamlığı, 6360 sayılı yasa gereğince kapanan belde belediyelerine ait bazı işletmelerin 01.04.2014 tarihinden itibaren 5 yıl süreyle Bodrum Belediyesi Turizm İnşaat Gıda A.Ş.’ye tahsis edilmesi yönündeki meclis kararının, kanuna ve mevzuata aykırı olduğu, tesislerin tahsisinin ihaleye çıkılarak yapılması gerekirken bunun yapılmadığı gerekçesiyle Muğla 1. İdare Mahkemesinde dava açmıştı.
Mahkeme, tahsisin yapıldığı şirketin ortaklık yapısındaki %99’luk payın Bodrum Belediyesine ait olsa da, şirketin kamu kurum ve kuruluşu niteliği taşımadığı için belediyenin kendisine ait bir taşınmaz, tesis ve demirbaşı ihalesiz olarak bu şirkete devir edemeyeceğini belirterek, tahsis işlemlerinin iptal edilmesine karar vermişti.
Yorumlar

  1. birol oymaklı dedi ki:

    akp li belediye yapsa kimsenin gıkı çıkmazdı.yarımada da bunca sorun varken mülki idarenin bu işin peşinde koşmasına akıl ermiyor.