Bodrum Gündem

BODRUM BASINININ AĞABEYİ DİLEK CEBECİ, TOPRAĞA VERİLDİ…

dilek cebeci toprağa verildi (4)

3 Haziran Cuma gecesi hastane kapısında geçirdiği kalp krizi sonucu kurtarılamayarak yaşama veda eden, Bodrum’un Kültür ve sanat haberleri ile tanınan, Bodrum yerel basının güleç yüzlü ağabeyi Dilek Cebeci toprağa verildi.

Çiçek&Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Kültür ve sanat haberleri ile tanınan, İnşaat Mühendisleri Odası, Bodrum Temsilciliğinin de en eski üyelerinden biri olan Cebeci için Bitez Rüştü-Gülsevim Cenaze törenine, Bodrum’daki iş, siyaset, sanat ve basın camiasından çok sayıda isim katılırken, Dilek Cebeci’nin kızkardeşi Nilgün Sülün, evlatları Müjde ve Efe Cebeci, gelini Burcu Cebeci, yeğeni Boğaç Sülün cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Cenaze namazının ardından helallik alındı. Dostlarının omuzlarında cenaze aracına konulan Cebeci, Bitez Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

dilek cebeci (2)1949 yılında çok sevdiği Zonguldak’ta doğan Cebeci İlk ve orta öğrenimini memleketi Zonguldak’ta tamamladı. 1965 yılında da İstanbul Devlet Mimar Mühendislik Akademisi Işık Yüksek Okulunda başladı. 1971 yılında İnşaat Mühendisi olarak eğitimini tamamlayan Cebeci, kendi ofisini kurarak uzun yıllar proje, kontrollük ve taahhüt işleri yaptı. Cebeci Bodrum’da İnşaat Mühendisleri Odasına kayıtlı en eski mühendis ünvanını da taşıyordu.

1997 yılında Bodrum’a yerleşti. Bodrum’da bir yandan mühendislik ve bilirkişilik yaparken, diğer yandan çok sevdiği kültür ve sanat ile ilgili bütün sergilerin müdavimi olarak, yıllarca sergilerin duyurularını, haberlerini ve fotoğraflarını Bodrum’un yerel basınına servis etti. Geçtiğimiz yıl kalp rahatsızlığı nedeni ile ameliyat olan Cebeci, Bodrum Defne Sanat Galerisinin de sahibiydi.

Bodrum Gündem Gazetesi olarak güler yüzlü ve hoşgörülü meslektaşımız Dilek Cebeci’ye Allah’tan Rahmet, kederli ailesine ve basın camiamıza başsağlığı dileriz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.