Bodrum Gündem

OKUL YARARINA BİR ARAYA GELDİLER…

OKUL YARARINA BİR ARAYA GELDİLER…
16.06.2016
0
A+
A-

4efb3e6e-a9f7-4d9d-a24e-2586526f6fbaSkal Bodrum, Milas’ın Kıyıkışlacık İlköğretim Okulu yararına bir yardım yemeği düzenledi. Azka Otel’de gerçekleşen yemekte yazar, karikatürist, senarist, yönetmen ve sunucu Gani Müjde katılımcılarla bir söyleşi gerçekleştirdi.
Bodrum Gündem Haber
Milas’ın Kıyıkışlacık Köyündeki ilköğretim okulunun çok eski olması ve artık hizmet veremez duruma gelmesi nedeniyle köyde yeni bir okul yapılmasına karar verildi. Skal Bodrum üyeleri de sosyal sorumluluk projesi kapsamında yeni yapılan okula yardım maksadıyla bir yardım yemeği düzenledi. Çoğunluğu Skal Bodrum üyelerinden oluşan yaklaşık 150 kişinin katıldığı yemekte Gani Müjde katılımcılarla interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi.

Yemekte bir açılış konuşması yapan Skal Bodrum başkanı Ömer Karacalar proje hakkında şunları söyledi:  “Bu bizim önemli projemiz. Kıyıkışlacık İlk okulu ile ilgili, benden önceki benden önceki başkan arkadaşım Hasan Karadeniz döneminde ilgi başlamış. Bu okul 1940’ta yapılmış. Ne acıdır ki 1940’tan sonra bir şey yapılmamış. Tek derslik bir okul ve hakikaten bir sürü şeye ihtiyacı vardı. Biz ufak ufak başladık fakat çok güzel bir haber aldık; nihayet bir okul yapılmaya karar verilmiş. İnşaatı yanılmıyorsam başladı ve 2017 ortalarına kadar hizmete açılacak. Biz de ona bir katkıda bulunursak çok mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.  Daha sonra sahneye gelen Gani Müjde katılımcılarla soru cevap şeklinde bir söyleşi gerçekleştirdi. Kendisine yöneltilen soruları içtenlikle yanıtlayan Müjde “kendimi bütün Dünya’nın vatandaşı olarak görüyorum. Çünkü mavi bir gezegendeyiz. Belki denizciliği de bunun için çok seviyorum. Orada bir sınır yok. Siz de biliyorsunuz; buradan yarım saat gittiğinizde Yunanistan’a varıyorsunuz. Kara yolu ile gitmekten çok daha kolay” dedi.

İnsanların beyin gücüyle birçok şeyi değiştirebileceğine inandığını söyleyen Gani Müjde sözlerine şöyle devam etti;  “insanlar beyin gücüyle algılarını açarlarsa çok şeyi başkasının beynindeki gibi kavrayabileceklerine inanıyorum. Bazı insanların yüzü, davranışı, oturma şekli, bakışı size bir çok şey anlatır. Ben aynı zamanda bir sinemacıyım, hepinize baktığımda bir öykü görüyorum. Çünkü hepinizin bir hikayesi var, yani çok iddialı değilim ama 15 dakika herhangi birinize bakıyım, hayat hikayenizi doğruya yakın anlatabilirim” diye konuştu.

Gani Müjde yaklaşık 20 yıl önce senaryosunu yazıp yönettiği ve başrolünde Cem Davran’ın oynadığı “Kahpe Bizans” filmi hakkında da çok çarpıcı bir anekdotu dinleyicilerle paylaştı. Film daha proje halindeyken başrolünde Cem Yılmaz’ı oynatmak istediğini anlatan Müjde, O dönemler daha yıldızı parlamayan Cem Yılmaz’da büyük bir yetenek gördüğünü ancak filmin yapımcılarını Cem Yılmaz’ı başrolde oynatmak için bir türlü ikna edemediğini belirtti.

Gecede, Gani Müjde’ye Ömer Karacalar tarafından çiçek ve plaket takdim edilirken, 100 lira olarak belirlenen davetiyelerin geliri de Kıyıkışlacık İlköğretim Okulu’na bağışlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.