Bodrum Gündem

DARBE GİRİŞİMİ BODRUM’DA DA ŞOK ETKİSİ YARATTI…

darbe girişimi bodrumda da protesto edildi (47)

Saat 22:00 civarında tüm Türkiye Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri Anadolu’dan Avrupa’ya geçiş yönünde trafiğe kapatılması haberi ile şoke olurken, darbe girişimi Bodrum’un boşalmasına neden oldu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

İstanbul’da her iki köprünün Jandarma tarafından kapatılması haberinin ardından, Genel Kurmay Başkanlığında ve MİT Müsteşarlığında çatışma çıktığı haberleri ile bir darbe girişimi olduğunu anladı. Bir çok asılsız habere karşın özellikle NTV’de canlı yayında açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım “Doğrusu bir kalkışma ihtimali üzerinde duruyoruz. Asker içindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eylemi söz konusu. Türkiye Cumhuriyeti hükumeti iş başındadır. Bu çılgınlığı yapanlar bu eylemin içinde olanlar da en ağır şekilde cezasını ödeyeceklerdir. Bunun adına henüz bir darbe demek doğru olmaz. Bir kalkışma söz konusudur. Devletin silahlarını alıp vatandaşların üzerine giden onları yere yatırma cüretine kalkışan grupların kim olduğuna bakacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise son dakika açıklaması yaparak; “Paralel yapılanmanın bir hareketidir. Bizler atılması gereken adımları atacağız. Meydanı onlara bırakamayız. Karalı bir şekilde üzerlerine gideceğiz. Milletimizi illerimizin meydanlarına davet ediyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından tüm yurtta yurttaşlar askeri kalkışma girişimine tepki göstermek için sokaklar döküldü.

darbe girişimi bodrumda da protesto edildi (15)BODRUM ADETA BOŞALDI…

Bodrum’da da saat 22:00’den itibaren oldukça gergin dakikalar yaşandı. İlçe Emniyet Müdürlüğünün önünde hemen tüm polisler elleri tetikte beklerken, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr.Barış Duman İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelerek, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş ile durum değerlendirmesi yaptı. TRT’den darbe bildirisi okunması ile gerginlik daha da artarken, özellikle Bodrum’da ayrılan araçların yoğunluğu dikkatlerden kaçmadı. Bodrum adeta boşaldı. ATM’lerde ve benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşurken, dakikalar geçtikçe gerginlik azalmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurttaşları sokağa davet etmesi ile yurttaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne gelmeye başladılar. Kısa bir süre içinde yaklaşık 500 kişiye ulaşan kalabalık darbe karşıtı sloganlar attılar. Bazı yurttaşların AK Parti flamalarını getirdiği, ancak flamaları açmadıkları görüldü.

Saat 22:00 civarında darbe olduğu haberlerini duyar duymaz CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ile yaptığımız görüşmede Ankara’da ki durum hakkında bilgi almaya çalıştık. Aldan yaklaşık bir saat boyunca savaş uçaklarının Ankara semalarında alçak uçuş yaptıkları ve kulakları sağır edercesine bir sesin yankılandığını bildirdi.

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ise henüz Milas Bodrum Havalimanına indiğini Ankara’da bir darbe girişimi olduğu yönünde bilgiler aldıklarını ancak detaylı bilgi alamadıklarını söyledi.

AK Parti Milletvekilleri Nihat Öztürk ve Hasan Özyer’e ise defalarca aramamıza karşın yanıt alamadık.

Gece yarısı saat 02:00 civarında yurttaşlar Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde darbe karşıtı sloganlar atarken, tüm camilerden de selâ sesleri yükseldi. Özellikle eğlence mekanlarının büyük bölümü kapanırken, Neyzen Tevfik Caddesinde bazı mekanların eğlenceye devam ettiği de görüldü.

AK Parti Bodrum İlçe Binasına binanın tümünü kaplayacak büyüklükte bir Türk Bayrağı asıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.