Bodrum Gündem

“DENİZLERİN SESSİZ GÜZELLİKLERİ”

deniz müzesi hasan guleşci imza günü (8)

Dünyanın dört bir yanından topladığı binlerce deniz kabuğunu koleksiyon haline getirerek Bodrum Deniz Müzesi’ne bağışlayan Hasan Güleşçi, “Denizlerin Sessiz Güzellikleri” adını verdiği kitabıyla da bu özel koleksiyonu taçlandırdı.

Bodrum Gündem Haber

Koleksiyoner ve iş adamı Hasan Güleşçi, Bodrum Deniz Müzesi’nde düzenlediği imza gününde, 166 farkı türden 4500 deniz kabuğuna yer verdiği, tüm gelirleri Bodrum Deniz Müzesi’ne bağışlanacak olan “Denizlerin Sessiz Güzellikleri” adlı kitabını imzaladı. Etkinliğe Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası’ndan yetkililer yanı sıra Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın kızı İsmet Noan, Hasan Güleşçi’nin eşi Gülsen Güleşçi, Güleşçi ailesinin yakınları ve Bodrum’da denizcilik sektörüne gönül vermiş isimler katıldı.

deniz müzesi hasan guleşci imza günü (3)Kendisini gönülden destekleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a ve tüm yetkililere teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında Hasan Güleşçi; “Bugün burada yeni kitabımı tanımak için geldiniz. Biz bir kitap yaptık ve kitaba ‘Denizlerin Sessiz Güzellikleri’ adını verdik. Deniz kabukları ile olan serüvenimiz 55 yıl öncesine gidiyor. Adana’nın Karataş adında kıyı kasabasında bulunan deniz fenerinin altında, eşimle birlikte birkaç deniz kabuğu bulduk ve o günden beri deniz kabuklarına aşık olduk. 55 senedir de peşlerinden koşuyoruz. Deniz kabuklarının bizler gibi bir soy ağacı ve çeşitli özellikleri var. Bütün bunların sınıflandırmasını yapmak için çok uzun bir süre arkadaşlarımızla çalıştık. Bu kitabı yazarken çok uğraştık ve Belçika’da, bu tür deniz kabuklarının isimlerini ve soy ağaçlarını inceleyenlerin de onayını aldık. Kitabımızda 166 aileden 4.500 adet kabuk var. Bu kitabın tüm gelirini müzeye bağışlıyoruz. Eşimle olan en büyük hayalimiz, bu toplanan kabukları bir müzeye bağışlamaktı ve bugün gerçekleşen bu hayalin mutluluğunu yaşıyorum. 55 yılık bu emek, merak, sevgiyle oluşturulmuş bu koleksiyonun denizlerin göz alıcı güzelliklerini bu eşsiz şaheserde gönül veren herkese bir kaynak ve rehber olmasını diliyorum. Başta eşim olmak üzere bu kitabın hazırlanmasında en ufak emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Hasan Güleşçi ayrıca Başkan Mehmet Kocadon’un ricası üzerine deniz kabuklarının müzeye getiriliş öyküsünü de katılımcılara aktardı. Daha sonra ise müzenin üst katında yer alan Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonu’nun sergilendiği alanda “Denizlerin Sessiz Güzellikleri” adlı kitabını imzaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.