Bodrum Gündem

BODRUM’DA YAŞAYAN ÇERKESLER BİR ARAYA GELDİ…

bodrum çerkes kültür derneği (8)

Bodrum’da yaşayan Çerkesler Akyarlar’da Fener burnunda bir restaurantta gerçekleşen dayanışma ve tanışma toplantısında bir araya geldiler. Çerkes müzikleri ve Çerkes halk dansları ile coşku dolu bir gece yaşandı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

“Bizim için çok değerlisiniz! Sizi tanımak istiyoruz. “ temalı gecede gençlerin oynadıkları Çerkes dansları ile coşan Çerkesler, Çerkes Ethem’in yeğeni Güner Kuban, Çerkes Ethem ve Ailesinin Gerçek Öyküsünü kaleme aldığı “Bir Vatan Aşkına” kitabını imzaladı.

Gece boyunca akordeon ve yerel enstrümanlar ile Çerkesce şarkılar ile birlikte gençlerin sahneye çıkarak gerçekleştirdikleri Çerkes halk dansları ile görsel bir şölene dönüşen coşkulu geceye, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Bodrum’a tatile gelen Çerkeslerin de katıldığı görüldü.

bodrum çerkes kültür derneği (7)AMAÇ ÇERKES KÜLTÜRÜNÜ TANITMAK…

Amaçlarının Bodrum Çerkes Kültür Derneğini, Çerkes kültürümüzü tanıtmak ve hep birlikte eğlenmek olduğunu kaydeden, Bodrum Çerkes Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Seyhan şunları söyledi; “Bu bizim ilk organizasyonumuz. Amacımız Bodrum ve civarında yaşayan soydaşlarımızın birbirleri ile tanışması. Beklediğimizden daha fazla bir katılım oldu. Bundan sonra daha da çoğalarak bu tür aktiviteleri sürdüreceğiz. Derneğimize ve etkinliklerimize sadece Çerkesler değil, Çerkeslere ilgi duyan herkese kapımız açık.”

Bodrum Çerkes Kültür Derneği başkanı Seyhan Bodrum’da Çerkes Halk Dansları ekibi kurmak için çalışmaları başlattıklarını da sözlerine ekledi.

Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Osman Kükükyüzbaşı ve Bodrum’un tanınmış simalarından yazar Fikret Karataş ile birlikte yaklaşık 100 kişinin katıldığı dayanışma ve tanışma toplantısı Çerkes müzikleri ve Çerkes halk dansları ile gece boyu coşkulu bir şekilde sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.