Bodrum Gündem

“HER EVE  BİR SANAT ESERİ”…

13.08.2016
0
A+
A-

her eve bir sanat eseri (1)Zeynep Sanat Galerisi tarafından 12 seçkin sanatçının 70 eseri 2016 Karma Yaz Sergisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bodrum Gündem Haber

“Her Eve  Bir Sanat Eseri” sloganı ile bu yıl oldukça iddialı sergilere ev sahipliği yapan Zeynep Sanat Galerisi,  12 seçkin sanatçının farklı tarzlardaki 70 eserine ev sahipliği yapıyor.

10 Eylül 2016 tarihine kadar devam edecek olan sergide Ali Atmaca, Ahmet Kuşakçı, Asuman Ünlü, Ayşen Karakaya, Aziz Başan, Bedia Dipşo, Ceylan Eşit, Doğu Çankaya, Melike Akdoğan, Musa Köksal, Volkan Coşkun ve Yavuz Tanyeli’nin resimleri yer alıyor.

“Her Kese ve Her Keseye Uygun Orijinal Resimler”…

2016 Karma Yaz Sergisine ev sahipliği yapan Zeynep Çavuş, 2016’da inişli çıkışlı zor bir yaz olduğunu ve tüm bu zorluklara rağmen sanattan vazgeçmeyerek her şeye rağmen 2016 Karma Yaz Sergisi ile sanat severleri 12 seçkin ressamın 70 adet eseri ile buluşturmaktan mutlu oldukları kaydetti. Zeynep Çavuş “2016’da inişli çıkışlı zor bir yaz oldu. Yine de bu karma sergiyi yaptık. Bunun gururunu yaşıyoruz, çünkü çok önemli sanatçılar var.  12 tane birbirinden değerli sanatçımızın 70 adet resmi mevcut sergimizde. Bunlar tual üzerine yağlı boya, akrilik tual üzerine, suluboya. Çeşitlilik çok o bakımdan. Hepsi birbirinden değerli ve güzel resimler. Bütün Bodrum halkını davet ediyorum, görmeleri gereken çok güzel bir sergi. Zeynep Sanat Galerisi olarak 2016 yılı sloganımız ‘Her Eve Bir Sanat Eseri’. Bu slogandan yola çıkarak 12 sanatçımızdan olabilecek en uygun rakama resimler yapıyoruz. Herkese ve her keseye uygun resimler var. Tüm sanat severleri bekliyoruz. Her eve bir orijinal resim”.  Dedi.

Sergi açılışında duygularını dile getiren ressam Yavuz Tanyeli şunları söyledi “Burada yağlı boya değil kağıt işlerim  var. Ayrıca diğer sanatçı arkadaşları da tanımış oldum,  bu sebeple çok memnunum. Sanırım fiyatlar da biraz uygun olunca satışlar da ona göre fazla olacaktır. “ dedi.

Ressam Ahmet Kuşakçı ise 2016 Karma Yaz Sergisi ile ilgili olarak “Bodrum’da yaşayan değişik sanatçıların bir arada olması güzel bir şey. Buradan Bodrum’daki çeşitli renkleri ve insanların haleti ruhiyelerini tespit etmek mümkün” derken karma sergide resimleri yer alan  ressam Bedia Dipşo, galeri sahibi Zeynep Çavuş’un kendilerine sürekli sürprizler yaptığını dile getirdiği konuşmasında şunları aktardı “Zeynep bize sürekli sürprizler yapıyor. Sanatçılarını bir araya getiriyor, sanatseverleri de bir araya getiriyor. Bizi çalışmak için sürekli kışkırtıyor. Biz de devam edeceğiz tabii Zeynep’le birlikte bu güzel ortamı sürdürmeye çalışacağız gelecek günlerde de.”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Musa Köksal, Bodrum’da yapılan bu tür sergiler sayesinde konularında uzman değerli hoca ve sanatçılarla bir araya gelme fırsatı buldukları için son derece mutlu olduğunu kaydetti.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.