Bodrum Gündem

MOR SANAT GALERİSİNDE, 3 SANATÇI…

mor sanat galerisi (6)
Mor Sanat Galerisi’nde açılışı yapılan 3 sanatçının karma sergisi yoğun ilgi görüyor. Hüsna Dişbudak’ın seramik sergisi ile Güler Rastgeldi ve Atila Aktürk’ün resim sergileri Mor Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu…
Bodrum Gündem Haber 
Mor Sanat Galerisi’nde açılan sergiye 19 seramik çalışmasıyla katılan Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesi Hüsna Dişbudak çalışmalarının doğa içerikli olduğunu belirterek; “Doğanın yok oluşunu eserlerimde işledim. Beni çevremde etkileyen her türlü doğal güzellikleri eserlerimde kullandım. Bunlar bin 100 derecede fırınlanarak elle şekillendirilen çalışmalar” şeklinde anlattı.
mor-sanat-galerisi-(7)Karma sergiye 33 resmiyle katılan emekli resim öğretmeni Atila Aktürk de sergisi hakkında şu bilgileri verdi: “1984 yılından beri sergiler açıyorum. Resimlerimde genelde ülkemizdeki toplumsal olayları kendi yorumumla yansıtıyorum. Özetlediğim zaman da şöyle bir şey ortaya çıkıyor; resimlerim benim yaşadıklarımın veya yaşayamadıklarının özeti, yazamadıklarımın özeti”
mor sanat galerisi (1)Ankara Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğünde görevli Ressam Güler Rastgeldi ise resimlerinde kadınları yansıttığını anlatarak; “Güven dolu bir türkü olmalı insan. Bu portre içerisinde güven ve insanların birbirine karşı olan samimiyeti, durağan olmayan ölçülerdeki eylemleri olarak ben algılıyorum bunu. Sanat tarihinin içerisinde var olan bir oldu aslında. Bu olguyu devam ettirdiğim resimler bunlar ve birçok bu alanda gelişim göstereni farklılıklar gösteren etkinlikler diyelim. Ve farklı materyallerin bir araya gelerek farklı şekillerde yansıması” diye konuştu.
Karma sergi 5 Eylül Pazartesi Günü’ne kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.