Bodrum Gündem

ZEYBEK ve DANS BİR ARADA…

bodrum cumhuriyet yemeği 2016 (4)

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü Cumhuriyetin kuruluşunun 93’üncü yılı etkinlikleri kapsamında her yıl olduğu gibi “Dayanışma ve Cumhuriyet Yemeği” düzenledi. Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen geceye CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’de katıldı.
Bodrum Gündem Haber
CHP Bodrum İlçe Örgütü tarafından İlçe Başkanı Recai Seymen’in ev sahipliğinde düzenlenen “Dayanışma ve Cumhuriyet Yemeği”ne CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Muğla milletvekili Akın Üstündağ, İl Başkanı Mürsel Alban, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile çok sayıda partili katıldı. 10. Yıl Marşı ile başlayan geceyi Didem Esentürk ve Serdar Şaver şarkıları ile renklendirdi. Atatürk’ün sevdiği tango şarkılara da yer verilen gecenin açılış dansını 87 yaşındaki Şükran Torunoğlu ve 76 yaşındaki Gültekin Kuran yaptı.

bodrum cumhuriyet yemeği 2016 (7)ZAMAN OMUZ OMUZA MÜCADELE ZAMANIDIR…

Gecede bir açılış konuşması yapan Recai Seymen; “Atatürk diyor ki; benim iki güzel eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi. Fakat maalesef bugünlerde cumhuriyetimiz, demokrasimiz tehdit ve tehlike altında. Bodrum ve Muğla Anadolu insanı için adeta bir vaha ve son kale. Bu kaleleri sonuna kadar hep birlikte koruyacağız. Burada yaptığımızı mücadele Anadolu insanına örnek olacak. Onun için parti içinde birbirimizin açıklarını bulmak, acımasız eleştiriler yapmak yerine bir arada durmak ve omuz omuza mücadele etmek zamanıdır.”

bodrum cumhuriyet yemeği 2016 (1)BAŞKANLIK SİSTEMİNE SONUNA KADAR KARŞI ÇIKACAĞIZ…

Gecenin onur konuğu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, geceye katılan partililere 29 Ekim’in çok önemli bir gün olduğunun altını çizerek; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’üncü yıldönümünü kutlayacağız. CHP’liler olarak cumhuriyete olan bağlılığımızı ve sadakatimizi ortaya koyacağız. Cumhuriyet öyle çok kolay kurulmadı. O nedenle Cumhuriyet çok değerlidir. Bu ülke AR-GE’lere, şirketlere, şahıslara emanet edilemeyecek kadar kutsal bir ülkedir. Bu ülkede kanla yazılmış çok ciddi bir tarih sonucunda Cumhuriyet kurulmuştur. O nedenle çok değerlidir ve Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Şimdi hepimize düşen görev kayıtsız şartsız Cumhuriyet’i koruyup kollamaktır. Diktacı bir anlayışla, tekli bir anlayışla bu günlerde hayat geçirilmeye çalışılan başkanlık sistemine sonuna kadar karşı çıkacağız. Biz parlamenter sistemi, cumhuriyeti, laikliği, demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri, barışı, kardeşliği ve huzuru sonuna kadar bu ülkede tesis etmek adına bir siyaset anlayışını, ne pahasına var olursa olsun sürdüreceğiz. Kararlıyız, inançlıyız” şeklinde konuştu.

PARTİ İÇİ MUHALİFLERE SUSUN MESAJI…

Genel Başkan Yardımcısı Bingöl’ün “Aramızdaki bir takım olumsuzlukları geçmişte yaşanan bir takım rekabet nedeniyle ortaya çıkan anlaşmazlıkları asla ve asla sorun etmemeliyiz. Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’nin o sigorta görevi gören anlayışına ihtiyacı var.” şeklindeki değerlendirmesi oldukça dikkat çekti. Bu sözlerin özellikle parti içi muhaliflere yönelik bir mesaj niteliği taşıdığı kaydediliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, konuşmasının hemen ardından CHP örgütlerinin başka bir etkinliğine katılmak üzere, İl Başkanı Mürsel Alban ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün ile birlikte yemekten ayrıldı.

CHP Bodrum örgütü gece boyunca ellerinde Türk bayrakları marşlar söylediler. Canlı müzik eşliğinde dans eden CHP’liler, Muğla ve Ege yöresine özgü oyunları da oynadılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.