Bodrum Gündem

ŞİİR ETKİNLİĞİNDE ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ…

ayhan çıkın akşam sefası şiir günü (5)

Bodrum Kent Konseyi Şiir Grubu tarafından düzenlenen “Akşam Sefası Şiir Günleri” etkinliğinin konuğu Şair Prof.Dr.Ayhan Çıkın oldu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Kent Konseyi Şiir Grubu tarafından düzenlenen “Akşam Sefası Şiir Günleri” etkinliğine konuk olan Prof Ayhan Çıkın 2000 yılında kalp nakli olmasından dolayı bu etkinlikte özellikle “Organ Nakli”nin önemine dikkat çekildi. BODTO Konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe sadece Bodrum’dan değil, Muğla ve ilçelerinden de oldukça yoğun bir katılım oldu.

Bodrum Kent Konseyi Şiir Grubu üyeleri Feriha Eriş kısa bir açılış konuşmasının ardından Firdevs Şengül yaklaşık iki saat sürecek olan program ile ilgili bilgi verdi. Akşam Sefası Şiir etkinliğinin başladığı sıralarda BODTO Yönetim kurulunu ziyaret gelen Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla İl Jandarma Komutanı, Muğla İl Emniyet Müdürü, Bodrum Kaymakamı, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü ve diğer daire başkanları Muğla Valisi ile BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da Akşam Sefası şiir etkinliğine katıldı. Vali Amir Çiçek kısa bir konuşma yaparak kentlerin sadece altyapı ve coğrafi özellikleri ile anılmadığını, özellikle kültürel etkinliklerin kentlerin kimliğini oluşturduğunu ifade etti. Vali düzenlenen bu etkinlikten dolayı Çiçek Prof.Dr.Ayhan Çıkın’ı ve Bodrum kent Konseyi Şiir Grubunu tebrik etti.

ayhan çıkın akşam sefası şiir günü (8)20 dakikalık şair Prof Dr.Ayhan Çıkın belgeselinin izlenmesinin ardından şair Ayhan Çıkın şiirleri ile yaşamını anlattı. Özellikle 2000 yılında kalp nakli olmasının ardından yaşamında ve duygularında çok önemli değişikler olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu;  “Gerçekten harika bir duygu. Hem turizmin hem kültürün başkenti Bodrum’da, Cemal Süreyya’nın da deyimiyle senin olduğun yer aşkın başkentidir dediği yerde böyle bir etkinlik benim için çok onur vericiydi. Tüm katılan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ben Bodrum’da Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görev de yaptım. İki sene oranın yöneticiliğini yaptım. Bodrum bana pek yabancı değil ama Bodrum’u yaşadığımı pek söyleyemem. Çünkü o Güzel Sanatlar Fakültesi’nin binalarının yapılmasıyla uğraştım hep. Aslında bilimsel olarak beyin temel merkez. Ama bütün organlar arasında bir iletişim olduğu da bir gerçek. Sanırsam beyin temel merkez olmakla birlikte sevgi bölüşümü yaparken kalbi daha çok vermiş ama beyin daha çok kullanılıyor diye düşünüyorum. Şiirlerde kalple birlikte beyin var.”

Yürek değişmeden önceki ve sonraki şiir yazımlarında bir farklılık hissettiniz mi sorusuna verdiği cevap ise “Ben zaten şiiri 2000 yılına kadar bırakmıştım. Eski şiierlerimi toplayıp önüme kitap haline getirilmesi bunu ateşledi.” Şeklinde oldu.

İkinci bölüme geçmeden önce ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Nadiye Sarıtosun şair Ayhan Çıkın’ın kitap gelirlerini ÇYDD’ye bağışlaması nedeni ile bir teşekkür belgesi sundu. Bodrum Kent Konseyi Şiir Grubu’da Çıkın’a etkinliğe katılması nedeni ile bir teşekkür belgesi sundu.

İkinci bölümde ise yaklaşık 20 şiir sever kürsüye gelerek, şair Ayhan Çıkın’ın şiirlerini okudular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.