Bodrum Gündem

BODRUM’DA KARNE TATİLİ BAŞLADI…

bodrumda yarıyıl tatili (29)2016-2017 Eğitim ve Öğretim yarıyıl tatili öncesi öğrencilerin karne heyecanına Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ortak oldu. Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu öğrencileri karnelerini Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’ın elinden aldılar.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç İlkokuluna giden Bodrum kaymakam Bekir Yılmaz öğrencilere karne dağıttı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz ve okul müdürü Haydar Akbaba’nın da hazır bulunduğu törende Kaymakam Bekir Yılmaz öğrencileri tek tek tebrik etti.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve beraberindeki heyet Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu 4 F sınıfı öğrencilerine karnelerini dağıttı. Kaymakam Yılmaz “Keşke biz de yeniden bu sıralara dönebilsek. İyi not alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Düşük not alanlar da üzülmesin. Daha çok çalışarak bu notları düzelteceklerine inanıyorum. Ama iyi not alanlar da rehavete kapılmasınlar ve çalışmaya devam etsinler. Çünkü, başarı süreklilik isteyen bir şey. Birinci yarı başarılı, ikinci yarı başarısız olunca bir anlamı yok. Hayat boyu bu başarıyı yakalamanız ve iyi yerlerde okumanız lazım. Bizim bütün mücadelemiz anne baba ve kamu görevlileri olarak sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlayabilmek. Vatana millete hayırlı evlatlar olarak yetiştirebilmek. Tüm öğretmen ve idareci arkadaşlara teşekkür ediyorum, onlar da dinlenmeyi hak ettiler.” Dedi.

bodrumda yarıyıl tatili (14)Sınıf öğretmenleri Hafise Özçeri koordinatörlüğünde 4 F sınıfı olarak çevre ile ilgili hazırladıkları kitabı Bodrum kaymakamı Bekir Yılmaz’a hediye eden çocuklar “Biz yarı yıl tatilinde başka kitaplar okurken siz de bizim yazdığımız bu kitabı okuyun lütfen” şeklinde talepte bulundular.

Daha sonra Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu öğretmenleri ile bir araya gelen kaymakam Bekir Yılmaz, geleceğin mimarları çocuklarımızın yetiştirilmesinde büyük emekleri olan öğretmenleri tebrik ederken kurum olarak kendilerinden talepleri olup olmadığına dair sorular yöneltti. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz kayınvalidesinin de öğretmen olduğunu ancak Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu bünyesinde sadece bir erkek öğretmenin görev almasına da şaşırdığını dile getirerek “ İlk kez bir okulumuzda 40 kadın ve bir erkek öğretmene rastlıyorum.  Eğitim öğretimin sorunları aşağı yukarı her ilde aynı. İsteriz ki hem öğretmenlerimizi hem de öğrencilerimizin mutlu olabileceği koşulları sağlayalım. Çocuğunuzun mutlu olmasını, bir şeyler öğrenmesini istiyorsanız öğretmenimizin kafası rahat olmalı ve çalışabilmeli. Bodrum’da servis ücretleri başka illere göre çok yüksek. Üç yüz liraya varan servis ücretleri söz konusu Bodrum’da. “ dedi.

bodrumda yarıyıl tatili (7)Okul Öğretmenleri Muğla’nın büyük şehir olmasına rağmen diğer illerdeki toplu taşıma araçlarında öğretmenlere uygulanan paso uygulamasının Bodrum’da da hayata geçmesini beklediklerini kaydettiler. Ayrıca Bodrum’da en büyük sıkıntının konut kirası olduğuna değinen öğretmenler, “Bodrum’da öğretmenlerimizin uzun süre kalamamalarının en büyük nedenlerinden biri yüksek kira ücretleri ve lojman eksiğidir. “ dediler.  Bekir Yılmaz, öncelikle öğretmenlerin toplu taşıma araçlarından uygun rakama yararlanabilmeleri için Muğla Büyükşehir ile görüşeceklerini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin’den alınan bilgilere göre, Bodrum’da 80 okulda 25.187  öğrencinin karne aldığı belirtildi. Yarımada genelinde1794 öğretmen ve öğrenciler için ikinci dönemin ilk ders zili 6 Şubat Pazartesi günü çalacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.