Bodrum Gündem

“KALİTEYİ BİRLİKTE ARTTIRALIM”

“KALİTEYİ BİRLİKTE ARTTIRALIM”
10.02.2017
0
A+
A-

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi (2)

Akbulut’tan bürokratlara mesaj:

“KALİTEYİ BİRLİKTE ARTTIRALIM”

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya ve kurum çalışanları Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut’u makamında ziyaret etti. Ziyarette bürokrasi ile Muğla basını arasındaki ilişkiler ve basının bilgiye ulaşabilme süreci konuşuldu…

Bodrum Gündem Haber

Bürokrasi ile basın arasındaki ilişkilerin ele alındığı ziyarette konuşan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, basının bilgiye ulaşma aşamasında yaşadığı sıkıntıları anlattı. Akbulut, “Muğla basınında kaliteyi arttırmamız gerekiyor. Kalitenin artmasındaki anahtar ise bilgi eksikliğini gidermek. Bürokrasi ile basın arasındaki ilişkilerin gelişmesi bu aşamada çok önemli. Muğla basını bilgiye ne kadar rahat ulaşırsa, haberlerdeki doğru bilgi oranı ve haberlerin kalitesi artacaktır. Gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirme görevlerini bu şekilde daha rahat yapabilecekleri bir gerçektir. Bizim Muğla’daki bürokratlardan isteğimiz budur” dedi.

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi (3)Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya ise basının önemini, aldıkları gereksiz çağrı oranındaki düşüşle bağdaştırdı. Karakaya, yapılan haberler sonrası gereksiz çağrı sayısında yüzde 40 düşüş yaşadıklarını belirterek, “Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi şuan Türkiye’nin en iyi çağrı merkezi. Ambulansın çıkış süresi Muğla’da şuan 27 saniye. Çünkü biz çağrı sırasında tam adresi almak yerine bilinen bir noktayı alıyoruz. Bu şekilde olaylara müdahale hızımız Türkiye’de bir numara. ” diye konuştu. Çağrı merkezi çalışanlarının psikolojik sürecini anlatan Karakaya, “Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi’nde 30 kişi çağrı alıyor. Günlük ortalama çağrı sayısı ise 2 bin ile 3 bin arasında. Ben çalışanlarıma iş yerine girdikleri andan itibaren duygularını bir kenara bırakmaları gerektiğini söylüyorum. Çünkü biz insanların en kötü anında onların yanında olmaya çalışıyoruz. Bu sorumluluk güçlü bir bünye ve psikoloji gerektiriyor” diye ifade etti.

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi (1)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.