Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Türkiye buraya getirilmemeliydi!

    Türkiye Cumhuriyet döneminin en kötü dönemini yaşıyor. Bugünkü Türkiye’yi yöneten 22 yıllık AK Parti iktidarı İle muhalefet arasındaki uyuşmazlık Türkiye’yi bölük pörçük etti. Ülke adeta ateşten top gibi.

    -Kimse kalkıp da bu neyin kavgası diye sormuyor

    Siyasetteki bu ayrılık, Türk toplumunu da böldü ve derin ayrışmalara yol açtı.

    Oysa siyasilerin başlıca görevleri toplumu bir araya getirip, ülkeyi barış içinde yönetmesi gerekirken,  Türkiye’nin hali hem siyasi arenada hem de sokakta ne durumda olduğunu anlatmaya gerek yok. Her gün Türkiye gündemi yeni bir başlıkla tanışıyor.

    -Türkiye sanki savaş geçirmiş bir ülke gibi tam bir enkaz halinde desek abartmış olmayız.

    Halbuki Türkiye’nin hem terör İle hem de ekonomi ile başı dertte iken, bu bölük pörçük hali ile ülke insanını nasıl kahrettiğini hissediyor ve bir kurtarıcı umuduyla yaşıyor.

    İktidar medyasının dışındaki televizyon kanallarının haber programlarını izlediğiniz de ülke bir ateşten top gibi. İktidar yanlısı havuz medyası dedikleri televizyon kanallarında ise ülke uçuyor. Ülkenin hiç bir derdi yok. Her yer güllük gülistanlık. Dün Türkiye’nin özel arabası TOGG , bugün insansız savaş uçakları ile süper devletiz. Peki millet çarşı pazarda neyin isyanında?

    İnsanlar Kuzey Irak’dan  sürekli gelen şehitlerine mi yansın ya da zorlandıkları ekonomik koşullarda nasıl ayakta kalabileceklerine mi?

    Eski siyasileri mumlar arar olduk

    Türk siyasetine damgasını vuran ve bugün çoğu aramızda olmayan siyasileri rahmet ile anarken, Türk milletinin  içini çekerek onları özlediğini tahmin edebiliyorum.

     Daha güzel bir Türkiye umudu İle Sev ve Saygılarımla

     Tandoğan UYSAL

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.