Bodrum Gündem

ARTVİN COŞKUSU BODRUM’DA YAŞANDI …

artvinliler-gecesi-bodrumArtvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yılını kutlamak amacıyla Royal Arena Hotel Bodrum’da düzenlenen gecede birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapıldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İçkale A.Ş. , Bodrum Beton ve İTS firmalarının sponsorluğunda organize edilen, Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yılı kutlama gecesine Milas Kaymakamı Eren Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Barış Duman, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, BESİAD Başkanı Emre Köroğlu ve Bodrum’da yaşayan Artvinliler katıldı.

bodrumda artvinliler gecesi (3)Açılış konuşmasını İçkale A.Ş. Yönetim Kurulu başkanı Uğur İlhami Özden yaparken, amaçlarının öncelikle Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunu kutlamak ve ayrıca  Bodrum’da yaşayan Artvinlilerin böyle bir gecede bir araya gelerek birbirlerini tanımalarını ve kaynaşmalarını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

“Artvinli Olmanın Gururunu İliklerime Kadar Yaşıyorum”…

bodrumda artvinliler gecesi (4)Gecede günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan Artvin’i çok farklı kültürlerin ve güzelliklerin aynı potada erimesi ile hoşgörü iklimini yaşatan yer olarak tarif etti. Eren Arslan şöyle konuştu “ Artvin ulaşılmaz olmak, erişilmez olmak demek. Ama Bütün bunların yanında çok farklı kültürlerin, güzelliklerin aynı potada eriyip çok güzel bir hoşgörü iklimini yaşatmak demek Artvin. Ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu milli birlik, beraberlik ve kardeşliktir Artvin. Huzur ve kardeşliğin nasıl tesis edilebileceğini, farklılıklarımızla birlikte güzellikleri nasıl yaşatabileceğimizi çok iyi sergileyen bir yer. O yüzden bir kez daha Artvinli olmanın gururunu iliklerime kadar yaşıyorum. Bir kez daha hem Artvin’i hem güzel bu güzel toprakları bize yurt yapan, bize bırakan atalarımıza ve bu vatan uğrunda şehit olan bütün herkese Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah hiçbir zaman böyle esaretten kurtulma günlerini  bir daha Rabbim bize yaşatmasın…” dedi.

Bodrum Kaymakamı Yılmaz: “Bizim zenginliğimiz,  dayanışmamızdandır…”

bodrumda artvinliler gecesi (6)Kaymakamı Bekir Yılmaz “Değerli Artvinli hemşerilerimiz öncelikle Kurtuluş gününüzü içtenlikle kutluyorum…”  diyerek başladığı konuşmasında her geçen gün etrafındaki Artvinlilerin sayı olarak arttığını şöyle ifade etti “İnsanın kendini bir yere ait hissetmesi, aidiyet güzel bir duygu. Önce büyük Türk milletinin bir parçası olarak gurur duyuyoruz, sonra Türkiyeli olarak gurur duyuyoruz.  Daha sonra da Mehmetçiklerimiz ile gurur duyuyoruz. Ben de Amasyalı olmaktan gurur duyuyorum. Artvin’in henüz görmedim ama inşallah görmek nasip olur. Sayın Faruk Çelik bakanımızı tanırsınız, Bursa’da siyaset yapmıştı. Milletvekili ve Bakandı. Bir gün bir internet gazetesinde bir köşe yazısı gördüm, Yazının başlığı “Burtvin” idi. Yazıda yazar Bursa’nın tüm kurumlarında Artvinli Bürokratların yer aldığından bir Bursalı olarak şikayet ediyor. Bursanın Burtvin haline dönüştüğünü söylüyor. Bodrumda da Artvinliler dikkat etmek lazım, Bodrumu Bodvin yapabilirler. Bizim burada Bodrum Kaymakamı olarak ülkemizin her yerinden gelen insanlarımıza kapımız açık.  Bizim zenginliğimiz,  dayanışmamızdandır. Sizi birlik ve beraberliğimizden dolayı kutluyorum…” dedi.

Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yılı kutlama gecesinde şair – yazar, araştırmacı ve fotoğraf sanatçısı Ruhan Odabaş’ın Artvin’le ilgili şiiri okundu, yöreye özgü müzik ve danslar  eşliğinde coşkulu saatler yaşandı.

BEN   ARTVİN’İM DOSTLAR

Dağ dağ olurum, deniz deniz.

Gönül gönül olurum, yürek yürek.

Sınır boylarında bayrak,

Kurtuluş Savaşı’nda mavzer.

Ben özgürlüğüm, ben bağımsızlık,

ben Kaçkar Dağı’yım, ben deli horon.

Günü geldiğinde,

Atabarı değil,

Atatürk olurum Kocatepe’de;

ben Artvin’im dostlar, bensiz olmaz..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.