Bodrum Gündem

Kavaklıdere Belediye Binasındaki “ Evet ” Pankartını Kaldırın

Kavaklıdere Belediye Binasındaki “ Evet ” Pankartını Kaldırın

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Kavaklıdere Belediye Başkanının belediye binasına astığı “evet” pankartını kaldırmaya, kendisini referandum sürecinde tarafsız olmaya davet etti.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Kavaklıdere Belediye Başkanının belediye binasına astığı “evet” pankartı kaldırması ve tarafsız olması için davette bulundu.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban yaptığı yazılı basın açıklamasında “Daha Referandum sonucu belli olmadan Resmi Kurumların bu şekilde tutum sergilemeleri önümüzdeki sürecin nasıl olabileceğini, nelerin yapılabileceğini açıkça ortaya koymaktadır. Kavaklıdere Kaymakamlığına gerekli başvuruları gerçekleştirdiğini ve buna rağmen pankartın Kavaklıdere Belediye başkanlık binasında asılı olduğunu kamuoyuna saygıyla bildiriyor, Kavaklıdere Kaymakamını ve yetkili kişileri göreve davet ediyor ve pankartın kaldırılması konusundaki talebimizi tekrar yineliyoruz.   ”

Alban, yazılı basın açıklamasının detayları  açıklamada şunları dile getirdi ; “Türkiye 16 Nisan’da geleceği ile ilgili önemli bir kararı vereceği referandum sürecine giderken iktidar devletin bütün imkanlarını kullanmakta hatta 18 Mart Çanakkale Zaferi törenlerini bile kampanyalarına alet etmektedir. Farklı şehirlerde hayır kampanyası yapan vatandaşlarımıza, araçlarına, salonlarına sözlü ve fiziki saldırılar yapılırken Muğla Kavaklıdere ilçemizde Belediye Başkanı kararımız “evet” yazısını belediyenin binasına asmaktadır. Daha Referandum sonucu belli olmadan Resmi Kurumların bu şekilde tutum sergilemeleri önümüzdeki sürecin nasıl olabileceğini, nelerin yapılabileceğini açıkça ortaya koymaktadır.

Kavaklıdere Belediye başkanını 16 Nisan referandum sürecinde tarafsız olmaya HAYIR oyu verecek vatandaşlarımıza da saygı duymaya davet ediyorum. Ayrıca resmi kurumlarda propaganda yapılmaması kuralına uymayan Belediye Başkanı’nı bir an önce o evet yazan pankartı indirmeye davet ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan vatandaşlarımız demokratik parlamenter sistemin devamı ya da bakanlar kurulu yetkilerini bile bir kişiye veren başkanlık sistemini 16 Nisanda oylayacaklar. Bu süreçte hayır diyen vatandaşlarımıza terörist diyen, toplumu kutuplaştıran ve devletin imkanlarını propaganda için kullanan siyasileri kınıyor, herkesin demokratik, eşit bir ortamda özgürce oylarını kullanabileceği ortamın yaratılması gerekliliğine inanıyorum.’’ dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban; ‘‘Konuyla ilgili Kavaklıdere İlçe Başkanlığımızın dün (21.03.2017) saat 10.30’da Kavaklıdere Kaymakamlığına gerekli başvuruları gerçekleştirdiğini ve buna rağmen pankartın Kavaklıdere Belediye başkanlık binasında asılı olduğunu kamuoyuna saygıyla bildiriyor, Kavaklıdere Kaymakamını ve yetkili kişileri göreve davet ediyor ve pankartın kaldırılması konusundaki talebimizi tekrar yineliyoruz.  Başkanlık adı altında TBMM’nin neredeyse bütün yetkilerini bir kişiye veren, denetlenemeyen yetkilerle donatan sisteme karşı vatandaşlarımızın HAYIRLI bir karar vereceğini 16 Nisan’da hep birlikte göreceğiz.” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.