Bodrum Gündem

MECLİSTE 20 MADDENİN 19’U OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ…

MECLİSTE 20 MADDENİN 19’U OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ…

bodrum-belediyesi-nisan-ayı-meclis-toplantısıBodrum Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı Heredot Kültür Merkezinde yapıldı. 18 gündem maddesinin yanı sıra 2 de önerge oylanarak karara bağlandı. Bodrum Belediyesi 2016 Yılı Faaliyet Raporunun oylandığı madde hariç tüm maddeler oy birliği ile kabul edildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

 Bodrum Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısına ait gündem maddeleri ve bu maddelerle ilgili alınan kararlar şu şekilde;
1-         İlçemiz Torba Mahallesinde kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalan bir kısım alanda, İskele Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifinin görüşülmesi.        (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

 İmar Komisyonun kararı; Kara cephesinde herhangi bir tesis olmadığı ve söz konusu alanın halk plajı olarak kullanılmasından dolayı bir iskele yapılmasına gerek olmadığı tespit edilmiş.  

2-         1/1000 ölçekli Mumcular Uygulama İmar Planı uygulamasında değişiklik yapılmasının görüşülmesi.    (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

İmar Komisyonun kararı; B3 Ticari amaçlı plan değişikliği için meclis kararı almaya gerek kalmadığından mevcut planların güncellenmesi yeterli görülmüştür.

 3-         İlçemiz Karakaya Mahallesi, 253 ada, 1 ve 2 parsellerde Akaryakıt ve Servis Alanı olarak hazırlanan Koruma Amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklik teklifinin görüşülmesi.    (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

 İmar Komisyonun kararı;Samanlık mevkiindeki alanla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesinin meclis kararı ile oylanan 1/5000 lik plana uygun olduğu için söz konusu değişiklik talebi komisyonca da uygun görülmüştür.

4-         İlçemiz Turgutreis Mahallesi, Domalan Mevkii, 377 ada, 2 parselin deniz cephesinde kalan bir kısım alana yönelik İskele Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama Planı teklifinin görüşülmesi.    (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

 Dördüncü madde İmar Komisyonuna havale edildi.

5-         İlçemiz Yokuşbaşı Mahallesi, 559 ada, 4 parselde kayıtlı taşınmaza ilişkin Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliğinde gösterim düzeltmesi yapılmasının görüşülmesi.       (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

 Barış Çerçi’nin dilekçesi ile meclise gelen maddede ilgili alanın pansiyon olarak kullanılması uygun görüldü.

6-         İlçemiz Kumbahçe Mahallesi, 704 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmaza ilişkin 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliğinin görüşülmesi.     İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

Mülkiyeti  Hasip Konday’a ait taşınmazın yanında bulunan boşluğun parsele eklenme talebi incelenmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.

7-         İlçemiz Karakaya Mahallesi, Burun Mevkii, 198 ada, 3 parselin doğu cephesinde Trafo alanı olarak hazırlanan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Değişiklik teklifinin görüşülmesi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

 Tan Yapı’ya ait söz konusu alanda yapılmak istene değişiklik incelenmek üzere İmar komisyonuna havale edildi.

8-         İlçemiz Koyunbaba Mahallesi, Karya Evleri Sitesi kullanımında kalan, park alanında Trafo alanı olarak hazırlanan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliğinin görüşülmesi.  (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

Karya Evlerine ait olan alanda yapılmak istenen değişiklik incelenmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.

9-         İlçemiz Eskiçeşme Mahallesi, Sadi Irmak Caddesi ile Büyük İskender Caddesi arasında yer alan sokağa isim verilmesinin görüşülmesi.        (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

 Mustafa Uslu tarafından yola terk edilen alana trafik kazasında hayatını kaybeden avukat oğlu Mehmet Uslu’nun adının verilmesi kabul edildi.

10-       İlçemiz Torba Mahallesinde yer alan Paydaş Sokağın isminin değiştirilmesi teklifinin görüşülmesi.  (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

 Merhum Mustafa Kavcar tarafından terk edilmiş olan alana CHP’li belediye meclis üyesi Seval Aktaş’ın babası Güvey Mustafa Kavcar’ın adı verildi.  

11-       İlçemiz Umurca Mahallesinde yer alan, 2014 Sokak isminin değiştirilmesi teklifinin görüşülmesi.    (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

 Yöre kültürünün yaşaması için sokağın adı Dar Harım sokak olarak değiştirildi.

12-       Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünün makine parkına yeni alınacak olan iş makinelerinin kiralama ücretlerinin, Bodrum Belediyesi 2017 yılı Vergi ve Harçlar ile Ücret Tarifesine eklenmesinin görüşülmesi.                    (Fen İşleri Müdürlüğü)

 Bodrum Belediyesi 2017 yılı Vergi ve Harçlar ile Ücret Tarifeleri her araç için okunarak kabul edildi.

13-       Bir yıl süreyle görev yapacak yeni Encümen Üyelerinin belirlenmesi.       (Yazı İşleri Müdürlüğü)

CHP Gurubundan Özden Baysal, Funda Akçalı ve Mehmet Melengeç 21 oy alırken bağımsızlardan Mahmut Özbelen 7 oy aldı. Oylama açık beyan kapalı usul gerçekleşti. 

14-       Bir yıl süreyle görev yapacak yeni “İmar Komisyonu” üyelerinin belirlenmesi.        (Yazı İşleri Müdürlüğü)

 CHP Gurubundan Dursun Göktepe, Mustafa Saruhan, bağımsızlardan Remzi Güngör açık oyla kabul edildiler.

15-       Bir yıl süreyle görev yapacak yeni “Plan ve Bütçe Komisyonu” üyelerinin belirlenmesi.       (Yazı İşleri Müdürlüğü)

  CHP Gurubundan Ali Demiröz, Cafer Doğan, bağımsızlardan Süleyman Mazı oylanarak kabul edildiler.

16-       Bir yıl süreyle görev yapacak yeni Kültür, Tanıtma, Ağırlama, Festival, Organizasyon vb. etkinlikler Komisyonu üyelerinin belirlenmesi.                       (Yazı İşleri Müdürlüğü)

  CHP Gurubundan Niyazi Atare, Funda Akçalı, Seval Aktaş, bağımsızlardan ise Hülya Aşkın kabul edildi. (Hülya aşkın mazereti nedeni ile toplantıya katılmadı)

17-       Bir yıl süreyle görev yapacak yeni Tahsil Yardım Komisyonu üyelerinin belirlenmesi.     (Yazı İşleri Müdürlüğü)

 CHP Gurubundan Naciye Tanrıkulu Filiz, Seval Aktaş, Osman Küçükyüzbaşı, bağımsızlardan Mahmut Özbelen oylanarak kabul edildi.   

                                                           17 gündem maddesi ve iki önerge oy birliği ile kabul edildi.

18-       Bodrum Belediyesi 2016 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi

Bodrum Belediyesi 2016 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Faaliyet raporu tüm üyelere daha önceden ulaştırıldığı için meclis toplantısında okunmadı.  Ayrıca bağımsız meclis üyesi Süleyman Mazı, sunulan raporla denetleme raporu arasındaki çelişkilere dikkat çekti. Bodrum belediye başkan yardımcısı Taner Uslu Süleyman Mazı’nın yönelttiği soruları bir bir cevapladı.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.