Bodrum Gündem

TURİZM HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI…

bodrumda turizm haftası (1)Bodrum’da 15-22 Nisan tarihleri arasında her yıl yapılan ve geleneksel hale gelen Turizm Haftası, İskele meydanındaki etkinlikte kutlandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle Bodrum Kaymakamlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bodrum Turizm Danışma Bürosu, Bodrum Belediyesi ve BODER(Bodrum Otelciler Derneği)’in katkılarıyla Bodrum İskele Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliklere vatandaşların yanı sıra yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi.

Etkinliklere Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Şube Başkanı Sevinç Gökbel, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu ve İlçe Turizm Danışma Bürosu sorumlusu Başar Erten, Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Etkinlikte farklı stantlarda pilav, döner ve lokma, helva ikramı yapıldı. Turistler, yiyecek stantları önünde kuyruğa girdi. Halk eğitim kurslarında yapılan el işleri de sergilendi. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz beraberindeki heyet ile birlikte stantları gezdi, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

bodrumda turizm haftası (14)“Artık Yeni Şeyler Söylemek, Yeni Açılımlar Yapmak Lazım”…

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Turizm Haftası nedeniyle yaptığı konuşmada “Turizm haftamızın ilçemize, ülkemize hayırlın uğurlu olmasını diliyorum.  Bodrum bir turizm kenti ve turizm bizim için çok önemli.  Turizm için Bodrum’da ne aranıyorsa var. Deniz, kum, güneş ve eğlence sektörü dışında turizmi tüm ile yayacak tedbirleri almamız lazım. Mevlana’nın söylediği gibi ‘Artık yeni şeyler söylemek lazım cancağızım’ diyor ya. Yeni açılımlar yapmamız lazım. Tabii ben daha üç aydır ilçemizde görev yapıyorum. Bu işlere ömrünü vermiş değerli sektör temsilcilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız var. İnanıyorum ki Bodrum’da sadece bu dört ayı beklemeyeceğiz bundan sonra. Bütün yıla yayılan bir turizm anlayışı ile hareket edeceğimizi düşünüyorum” dedi.

halil-özyurt-boder“Turizmin Gelişmesi İçin Demokrasinin Olması Lazım”…

BODER Başkanı Halil Özyurt, kutlama etkinliklerinde sorularımızı yanıtladı. Özyurt “ Turizmden umudu kesmemek, çalışmak ve pes etmemek lazım. Tabii ki son üç yıldır turizmde kötü dönemler yaşıyoruz.  Turizm biliyorsunuz huzur ve güvenin olmadığı yerde zor oluyor.  Ama biz ülkemizin tarihi ve coğrafyası ile bulunmaz bir yer olduğunu biliyoruz. Hem iç hem de dış pazarlarda çalışmalarımız devam ediyor.  Yurt dışında 30, iç pazarda da 2 fuara katıldık. Ayrıca tanıtım tırımızla 64 gün boyunca 30 ilimizi ziyaret edeceğiz.” Dedi. Alınan referandum sonuçlarının turizme nasıl etki edeceği ile ilgili soruya “Daha önce de söyledim; huzur, güvenlik ve demokrasi olan yerlerde turizm olur.  Turizm barış, kültür , tarih demek. Turizmin gelişmesi için de demokrasinin olması lazım. Demokratik bir seçim oldu. Tabii ki sonuçları itibari ile halkımızın tercisi ile değişen bir yönetim sistemi, şekli oldu.  Bunun sonuçları da sanırım daha da geliştirilerek demokrasinin düzelir diye düşünüyorum” dedi.

Etkinlikler kapsamında BODER’in desteğiyle düzenlenen 2017 Yılı Turizm Haftası Resim Yarışması’nın ödül töreni ve resim sergisinin açılışını Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve beraberindeki protokol heyeti birlikte gerçekleştirdi. Bodrum Kalesi Haluk Elbe Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergide dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yarışma birincisi Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu 5 D sınıfı öğrencisi Derin Yarpınar’a ödülünü Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz verirken, ikinci olan Turgut Karabağlı Ortaokulu 8 D sınıfı öğrencisi Meltem Eser’e ödülü BODER Başkanı Halil Özyurt ve üçüncü olan yarışmacı Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu 8 C sınıfı öğrencisi Defne Özkoca’ya ödülünü yarışma koordinatörü BODER Yönetim Kurulu üyesi Deniz Taş verdi. Ayrıca yarışmada mansiyon almaya hak kazanan öğrenciler Açelya Tokat, İbrahim Tosun, Ayşe Peri Girgin, Sevginaz Taşkın ve Defne Tahsin’e de protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Etkinlikte minik öğrenciler tarafından Hindistan, İspanya, Azerbaycan, Avusturya, Suudi Arabistan, Japonya, Meksika, Yunanistan ve Türkiye’ye özgü halk oyunları gösterisi sunuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.