Bodrum Gündem

2. BODRUM ÇEVRE BİLİNCİ ŞENLİĞİ 5 HAZİRAN’DA…

2. BODRUM ÇEVRE BİLİNCİ ŞENLİĞİ 5 HAZİRAN’DA…

unnamed (1)Bodrum Toplum Sağlığı Merkezi, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD ortak çalışması ile 2. Bodrum Çevre Bilinci Şenliği düzenlenecek.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da Ortaokul ve Liselerde Çevre Bilincini Geliştirmeye Yönelik Müdahale Programı kapsamında 5 Haziran’da Çevre Bilinci Şenliği düzenlenecek.

Öğrencilerin çevre bilincinin artırılması, bilgi düzeyi, tutum ve davranışların çevre merkezcil hale getirilmesi, çevreye duyarlı ve çevre sorunlarının çözümünde yer alacak gönüllü bireylerin yetişmesine katkı sağlanması, etkin ve uygulamaya dönük çevre eğitiminin önemli bir örneğinin oluşturulması amacıyla iki yıldır düzenlenen programda bu amaçlara ulaşmak için gönüllü öğretmenlerle çalıştaylar düzenlenip öğretmenlerin de görüşleri alınarak öğrencilere yönelik müdahale programı geliştirildi.

Program dahilinde yıl boyunca, “Katı Atıklar ve Sağlık”, “Deniz ve Sağlık”, “İklim Değişikliği, Küresel Isınma ve Sağlık” ve “Toprak ve Sağlık” olmak üzere dört çevre konusu işlendi.  Çevre bilincini geliştirmeye yönelik yapılan bu müdahale programının öğrencilerin çevresel tutum, düşünce ve davranışlarında çok önemli olumlu gelişmeler sağlandığı bilimsel yöntemlerle gösterildi.

Öğrencilerin gruplar halinde çalışıp yaptıkları afiş, fotoğraf, kısa film, piyes, haber, güfte-beste ve öykü, heykel alanlarındaki üretimlerinin sergilenmesi, konunun uzmanları tarafından “Çevre ve Sağlık” konulu söyleşinin yapılması, seçici kurullar tarafından belirlenerek ürünlerin ödüllendirilmesi dahil olmak üzere 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Oasis Toplantı salonu ve Sergi alanlarında 10:00-15:00 saatleri arasında 2. Bodrum Çevre Bilinci Şenliği düzenlenecek

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.