Bodrum Gündem

MECLİS GÜNDEMİNİN TAMAMI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ…

MECLİS GÜNDEMİNİN TAMAMI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ…

Bodrum Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında 20 gündem maddesinin yanı sıra bir önerge ile bir de ek gündem maddesi görüşülerek oylandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde yapılan meclis toplantısında CHP’li ve bağımsız meclis üyelerinin  ele alınan tüm maddelerde oy birliği sağlaması dikkatlerden kaçmadı.
20 maddeden oluşan meclis gündemine bir önerge ile ek gündem maddesinin eklenmesi de oy birliği ile kabul edildi.

Bodrum Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında Ele Alınan Maddeler ve Karar;

1- İlçemiz Torba Mahallesinde, mevcut imar planlarında Kültürel Tesis+Halk Eğitim Merkezi kullanımında kalan, kadastral paftasında ise kısmen yeşil alan, kısmen de yol boşluğu alanında bulunan Amiral 3 ve Amiral 4 sitelerinin elektrik dağıtımının yapıldığı mevcut trafo binasının bulunduğu alana ilişkin hazırlanan Trafo Amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifinin görüşülmesi.

İmar Komisyonuna havale edildi.
2- İlçemiz Eskiçeşme Mahallesi, 964 ada, 8 parselde kayıtlı taşınmaza ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifinin görüşülmesi.

Söz konusu alanda birden fazla parsel olması ve diğer arsa sahiplerinin muvafakatnamesinin bulunmaması, talep edilen plan değişikliğinde araç ve insan trafiği için kullanılan yolun 12 metreden 10 metreye inmesi gerekeceğinden, İmar komisyonunun ret et kararı olumlu bulundu.
3- İlçemiz Eskiçeşme Mahallesi, Asarlık Mevkii, 26 ada, 20 parselde kayıtlı taşınmazın deniz cephesinde hazırlanan “İskele (Denize Girme ve Güneşlenme) ve Kıyı Düzenlemesi” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi ile ilgili kurum görüşümüzün görüşülmesi.

Uygulama İmar Planı teklifi ile ilgili kurum görüşünün belirlenmesi için talep İmar Komisyonuna havale edildi.
4- Belediyemiz tarafından hazırlatılan İlçemiz Kumbahçe Mahallesi, İçmeler Mevkii, “Bodrum İçmeler Mevkii İlave İmar Planı (Yalıçiftliği Turizm Merkezi içinde kalan alanlar) ile ilgili dilekçe ve eklerinin görüşülmesi.
5- Belediyemiz tarafından hazırlatılan İlçemiz Kumbahçe Mahallesi, İçmeler Mevkii, Bodrum İçmeler Mevkii Revizyon İmar Planı ile ilgili dilekçe ve eklerinin görüşülmesi.
6- Belediyemiz tarafından hazırlatılan İlçemiz Müskebi-Yahşi-Gürece-Yaka-Bitez Mahalleleri Revizyon İmar Planı ile ilgili dilekçe ve eklerinin görüşülmesi.
7- Belediyemiz tarafından hazırlatılan İlçemiz Konacık Mahallesi, Konacık Revizyon İmar Planı ile ilgili dilekçe ve eklerinin görüşülmesi.

Yarımada bütünleme çalışmalarını hazırlayan Şehir Plancısı Semra Kutluay’ın dilekçesi ile gündeme taşınan 4-5-6 ve 7. Maddeler kurum görüşünün belirlenmesi için İmar Komisyonuna havale edildi.
8- İlçemiz Akyarlar Mahallesi sınırları içerisinde imar planlarında yer alan isimlendirilmemiş 132 adet imar yolunun Adres Kayıt Sistemine işlenilebilmesi için isimlendirilmesinin ve isim karmaşasına yol açan 53 adet sokak isminin değiştirilmesinin, ayrıca İslamhaneleri Mahallesi sınırları içerisinde imar planlarında yer alan isimlendirilmemiş 52 adet imar yolunun Adres Kayıt Sistemine işlenilebilmesi için isimlendirilmesinin ve isim karmaşasına yol açan 25 adet sokak isminin değiştirilmesinin görüşülmesi.

Bodrum Belediyesi Cadde ve Sokak İsimlerini Belirleme Komisyonu raporu doğrultusunda belirlenen isimler kabul edildi.
9- İlçemiz Konacık Mahallesinde yer alan Çamlık Sokağın isminin değiştirilmesi talebinin görüşülmesi.

Çamlık isminin yarımadadaki başka bir yerde kullanılması nedeni ile mükerrer olduğu için 5900 No’lu Sokak olarak isim değişikliği yapıldı.

10- İlçemiz Turgutreis Mahallesinde yer alan 4028 Sokağın isminin değiştirilmesi talebinin görüşülmesi.

Mandalinci Ailesi tarafından yola terk edilen alana ailenin ileri gelenlerinden Perihan Mandalinci’nin adı verildi.  
11- İlçemiz Turgutreis Mahallesinde yer alan 4105 Sokağın isminin değiştirilmesi talebinin görüşülmesi.
Kılavuz Ailesi tarafından yola terk edilen alana Kılavuz adı verildi.  
12- İlçemiz Turgutreis Mahallesinde 4010, 4007 ve 4009 sokakların kesiştiği yerde, 306 ada 1 parselin batısında yer alan 1 adet parka isim verilmesi talebinin görüşülmesi.

Mandalinci Ailesi tarafından yola terk edilen alana ailenin ileri gelenlerinden Enver Mandalinci’nin adı verildi.  
13- İlçemiz Kumbahçe Mahallesinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde, 731 ada 1 parselin kuzeyinde yer alan 1 adet parka isim verilmesi talebinin görüşülmesi.

Söz konusu parka; Bodrum’da polis olarak görev yapan ve sonrasında gazeteci kimliği ile yazdığı yazılarla ilçenin tanıtılmasına katkı sağlayan Mustafa Yeşilova adı verildi.
14- İlçemiz Konacık Mahallesi Ziya Gökalp Caddesi ile Nasuflar Sokağın kesiştiği, 298 ada 21 parselin güneyinde yer alan 1 adet parka isim verilmesi talebinin görüşülmesi.

Bodrum Belediyesi Cadde ve Sokak İsimlerini Belirleme Komisyonunca parka Arif Satı ismi verildi.
15- Fen İşleri Müdürlüğünün ihtiyacı olan 2 adet “Pick-up Kamyonetin” alınabilmesi için (T1) cetveline 2 adet taşıt eklenerek sayının 7 olarak ve 1 adet “Kamyon” eklenerek sayının 8 olarak değiştirilmesinin ve (T1) cetveline işlenmesi için gerekli iznin verilmesinin görüşülmesi.
Yarımadaya sağlıklı hizmet verebilmek adına 2 adet “Pick-up Kamyonetin” alınması kabul edildi.
16- 5393 sayılı Belediye Kanununun 18’inci maddesinin (n) bendine istinaden Belediyemiz 2017 yılı Cadde ve Sokak İsimlerini Belirleme Komisyonu üyelerinin seçilmesinin görüşülmesi.
Daha önce bu görevde olan Niyazi Atare, Seval Şahin, Osman Yüzbaşıoğlu, Mehmet Melengeç ve Mahmut Özbelen’in devam etmesi önerildi ve kabul edildi.

17- Bodrum Belediyesi Konut (Lojman) Yönetmelik taslağının görüşülmesi.
Mülkiyeti belediyeye ait taşınmazlar arasından lojman olarak belirlenen ve hala kullanılmakta olan 21 adet yerin Bodrum Belediyesi Konut (Lojman) Yönetmelik taslağına kaydedilmesi onaylandı.  
18- İlçemiz Tepecik Mahallesi, Yangı Sokak, No: 4/A-B adresinde bulunan ve yeni işletmeye açılacak olan söz konusu yerin, içkili yerler bölgesine dahil edilmesi hususunun görüşülmesi.
Söz konusu taleple ilgili; ilçe Emniyet Müdürlüğünce bahse konu yerin konumu gereği çıkmaz sokak olması nedeni ile kolay kontrol edilememesi ve mahalli şartların uygun olmamasından dolayı uygun görülmemesi gerekçe gösterilerek ret edildi.
19- İlçemiz Eskiçeşme Mahallesi, Fırkateyn Sokak, No: 22 adresinde bulunan ve yeni işletmeye açılacak olan söz konusu yerin, içkili yerler bölgesine dahil edilmesi hususunun görüşülmesi.

ilçe Emniyet Müdürlüğünce genel güvenlik açısından sakıncası olmamasına rağmen, söz konusu alanın konut bölgesi olması ve ileri bir tarihte canlı müzik yayını olacağı ile ilgili kararı gerekçe gösterilerek talep ret edildi.  
20- İlçemiz Çarşı Mahallesi, Ali Baba Sokak, No: 25-27 adresinde bulunan ve yeni işletmeye açılacak olan söz konusu yerin, içkili yerler bölgesine dahil edilmesinin görüşülmesi.

ilçe Emniyet Müdürlüğünce genel güvenlik açısından sakıncası olmadığı,  söz konusu alanın konut bölgesi olması ve ileri bir tarihte canlı müzik yayını olan bar ve disko ruhsatı verilmeden önce, gerekli tedbirler alınıp ses izolasyonu yapılmak kaydıyla talep uygun görüldü.   
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.