Bodrum Gündem

105 MİLYON DOLAR’A KOÇ GURUBUNA SATILDI…

105 MİLYON DOLAR’A KOÇ GURUBUNA SATILDI…
milta marina koç a satıldıBodrum Marina’yı işleten Doğan Holding sermayesindeki Milta Turizm, 105 milyon dolara Koç Grubu’na satıldı. 
Bodrum Gündem Haber 
Doğan Holding sermayesinde yüzde 100 paya sahip olduğu doğrudan bağlı ortaklığı Milta Turizm’in tamamını 105 milyon dolara Koç Holding’in bağlı ortaklığı Tek Art Kalamış şirketine satmaya karar verdi. Açıklama KAP’a yapıldı. Yat limanı işletmeciliği yapan Milta, denizde 425, karada 50 yata tam teşekküllü teknik, güvenlik ve sağlık hizmeti verebilecek kapasiteye sahip. Bodrum Marina’yı işleten şirket Akdeniz’in önemli turzim noktalarından birine sahipti.Doğan Holding tarafından satışla ilgili Kamu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklama şöyle;
“Yönetim Kurulumuz’un 25/07/2017 tarihli toplantısında; tamamı ödenmiş 1.300.000 Türk Lirası sermayesinde %100 oranında paya sahip olduğumuz doğrudan bağlı ortaklığımız Milta Turizm İşletmeleri A.Ş.’nin sermayesini temsil eden ve senede bağlanmış 1.300.000 adet payın (pay senetlerinin), düzenleyici resmi kurumlardan gerekli tüm yasal izinlerin alınması ve Sözleşme’de belirlenen diğer rutin “Kapanış Ön Koşulları”nın gerçekleşmesi şartlarına bağlı olarak tamamının “Kapanış” tarihindeki “net borç” tutarı ile düzeltilmesi koşulu ile nakden ve peşin olarak 105.000.000.-( Yüzbeşmilyon ) Amerikan Doları bedel üzerinden Tek Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri Anonim Şirketi’ne satış ve devrine karar verilmiştir. Konu ile ilgili önemli gelişmeler olduğu takdirde, ilgili yasal mevzuat gereğince, kamuya gerekli açıklamalar yapılacaktır.”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.