Bodrum Gündem

KHK İLE UZAKLAŞTIRILAN HEKİMLERİNE, HASTALARI SAHİP ÇIKTI…

doktor yasemin demirci doktor barış cokun sağlık tekniker erkan tanrıverdi (2)

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Muğla Şubesi ve Muğla Tabip Odası tarafından Dr.Yasemin Demirci, Dr. Başak Coşkun ve Sağlık Teknikeri Erkan Tanrıverdi’nin KHK ile görevlerinden uzaklaştırılmasını protesto etmek için Bodrum devlet Hastanesinde düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda hasta ve hasta yakını ile birlikte birçok STK temsilcisi de katıldı. Açıklama’da Bodrum’un ve Bodrumluların cezalandırıldığı ifade edilirken, “Dr.Yasemin Demirci, Dr. Başak Coşkun ve Sağlık Teknikeri Erkan Tanrıverdi yalnız değildir…”denildi.

Bodrum Gündem Haber/Fatih Bozoğlu

Muğla Tabip Odası üyesi ve Bodrum Devlet Hastanesi hekimlerinden Kardiyolog Uzman Dr.Yasemin Demirci, Ortopedi Uzmanı Dr. Başak Coşkun ve Yatağan Devlet Hastanesinde görev yapan Sağlık Teknikeri Erkan Tanrıverdi’nin 14 Temmuz günü yayınlanan 692 sayılı KHK ile kamu görevlerinden uzaklaştırılmasına isyan eden hastaları, Bodrum Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek, hekimlerin görevlerine iade edilmesini istedi. SES Muğla Şubesi ve Muğla Tabip Odası tarafından düzenlenen basın açıklamasına hekimlerin hastaları ve hasta yakınları ile birlikte, birçok STK temsilcisi, hekim ve sağlık çalışanları ve duyarlı yurttaşlar da basın açıklamasına katıldılar. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı hastane önünde bir araya gelen yaklaşık 250 kişi “Dr.Yasemin Demirci, Dr. Başak Coşkun ve Sağlık Teknikeri Erkan Tanrıverdi yalnız değildir…” ve “Bodrum’u Cezalandırmayın…” şeklinde slogan attılar.

ÇYDD Bodrum Şube Başkanı gözyaşları içinde yaptığı konuşmasında “Onların gözlerinde Türkan Saylan’ın ışığını gördüm…” dedi.

doktor yasemin demirci doktor barış cokun sağlık tekniker erkan tanrıverdi (39)HASTALAR HEKİMLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI…

Dr.Yasemin Demirci, Dr. Başak Coşkun ve Sağlık Teknikeri Erkan Tanrıverdi’nin 14 Temmuz tarihli ve 692 sayılı KHK ile kamu görevinden uzaklaştırılması ile ilgili olarak düzenlenen basın toplantısına başta hasta ve hasta yakınları olmak üzere, TTB Merkez Konseyi 2.Başkanı Sinan Adıyaman, SES Muğla Başkanı Fatma Yarış, TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Ali Çerkezoğlu, Türkiye Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube eski Başkanı Süleyman Girgin, CHP Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Coşkun, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, ÖDP Bodrum ilçe Başkanı Mustafa Erdoğan, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, HDP Bodrum İlçe Örgütü temsilcileri, Bodrum Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr.Abdil Göçebe, CHP Bodrum eski İlçe Başkanı Dr.Kerim Cangır, ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı, hekimler, sağlık çalışanları ve KHK ile görevden alınmalara karşı duyarlı yurttaşlar katıldı. Bazı hasta ve hasta yakınlarının gözyaşlarına boğularak hekimlerin görevlerinden uzaklaştırılmasının Bodrum ve Bodrumlulara verilmiş bir cezadır değerlendirmesinde bulundular.

Dr.Yasemin Demirci’nin görevden alınmasını protesto etmek için tekerlekli sandalye ile basın açıklamasına gelen 88 yaşındaki hastası ise Dr.Demirci’yi kucaklayarak, gözyaşlarına boğuldu.

doktor yasemin demirci doktor barış cokun sağlık tekniker erkan tanrıverdi (43)BASIN AÇIKLAMASI YAŞAR KEMAL’İN SÖZLERİ İLE BAŞLADI…

SES Muğla Başkanı Fatma Yarış tarafından okunan basın açıklamasının başında, Yaşar Kemal’in çok dikkat çeken sözleri yer aldı.

Fatma Yarış açıklamasına “Zulme sessiz kalan, bir gün zulme uğrar. Haksızlığa karşı durmak insanın onurudur…” Bugün burada zulme, haksızlığa, hukuksuzluğa karşı bir araya gelerek herkes için adalet isteyen tüm dostlarımızı, SES Muğla Şube ve Muğla Tabip Odası adına saygıyla selamlıyorum. Bildiğiniz gibi, geçen hafta bugün yapmayı planladığımız basın açıklamasını, yaşadığımız deprem nedeniyle ertelemiştik. Hepimize geçmiş olsun…” ifadeleri ile başladı.

doktor yasemin demirci doktor barış cokun sağlık tekniker erkan tanrıverdi (54)İYİ HEKİMLİĞİN NİÇİN İHRAÇ EDİLDİ?

Yarış tarafından okunan basın açıklamasında “14 Temmuz günü yayınlanan 692 sayılı KHK ile Muğla ilinde görevinden ihraç edilen üç SES üyesinin, aynı zamanda Tabip Odası üyesi olan Dr.Yasemin Demirci, Dr.Başak Coşkun ve Erkan Tanrıverdi’nin niçin ihraç edildiğinin açıklanmasını ve Bodrumluların bu ihraçlarla neden cezalandırıldığını öğrenmek için buradayız. Arkadaşlarımız ve sizlerin de yıllarca sağlığınızı emanet ettiğiniz doktorlarınız artık bu kurumda çalışamayacaklar. Çünkü onlara artık burada çalışamazsınız deniliyor.

Sevgili Bodrumlular, Bodrum Devlet Hastanesinin uzun süredir neredeyse tek Kardiyoloğu gibi görev yapan Dr.Yasemin Demirci ve Ortopedi Uzmanı Dr. Başak Coşkun artık bu hastanede görev yapamıyorlar. Siz değerli Bodrumluların 15 Temmuz tarihinden beri doktorlarınızdan mahrum kalmanızın nedeni gece-gündüz özveriyle sizlere hizmet sunmak için uğraşan ve sizlerin de çok sevdiği arkadaşlarımızın ihraç edilmiş olması. Bugün İyi Hekimliğin niçin ihraç edildiğinin açıklanmasını talep etmek için buradayız…” cümleleri yer aldı.

doktor yasemin demirci doktor barış cokun sağlık tekniker erkan tanrıverdi (19)ARKADAŞLARIMIZ NİÇİN İHRAÇ EDİLMİŞLERDİR?

Kamu görevinden uzaklaştırılan arkadaşlarının, üyesi olduğu sendika ve Tabip Odası olarak; kamu yararına hizmet sunan, emek, demokrasi, barış ve laiklik mücadelesi yürüten, hak-hukuk-adalet isteyen iki örgüt olarak, İyi Hekimliğin niçin ihraç edildiğini sorma haklarının olduğu ve bu talebin de demokratik hak olduğu vurgulanırken, açıklamada “Hastane yönetim kademeleri başta olmak üzere bu ihraçta sorumluluğu bulunan tüm yetkililere soruyor ve açıklama bekliyoruz?  Siz öncelikle halkın sağlığından sorumlu değil misiniz?” denildi.

doktor yasemin demirci doktor barış cokun sağlık tekniker erkan tanrıverdi (66)ARKADAŞLARIMIZA YEREL İFTİRA ve ÇAMUR ATILDI…

“KHK’lar da yerel istihbaratın önemli olduğunu düşünmekteyiz…” diyerek devam eden basın açıklaması şöyle devam etti; “Yerellerde iftira ve çamur atma politikalarıyla insanların işlerinden edilebildiği bir süreci yaşamaktayız. Maalesef ki hak, hukuk, adalet, vicdan gibi değerlerin yerine; ispiyonculuk, yalakalık, isim verme, gemisini kurtarma, rant, ötekileştirme gibi insani olmayan kavramların yerleştirilmek istendiğini görmekteyiz. Derdi eşit, parasız, nitelikli sağlık hizmeti sunmak olan onurlu sağlık emekçileri olarak bu yozlaşmaya teslim olmayacağımızı bir kez daha haykırıyoruz. Ve soruyoruz; arkadaşlarımız İyi Hekimlik yürüttükleri, adaletsizliklere, haksızlıklara, yanlışlara boğun eğmedikleri için mi ihraç edilmişlerdir?”

doktor yasemin demirci doktor barış cokun sağlık tekniker erkan tanrıverdi (67)DARBE’NİN SİYASİ AYAĞI ORTAYA ÇIKARILMADI…

OHAL ilan edilmesinin üzerinden bir yıl geçmesine karşın,15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağı halen açığa çıkarılmadığına dikkat çekilen basın açıklamasında “Basın mensupları, milletvekilleri, aydın, sanatçılar birer birer gözaltına alınmakta, tutuklanmaktadır. FETÖ operasyonlarıyla başlatılan süreç; adalet, eşitlik, özgürlük, laiklik, demokrasi ve barış isteyen muhalif kesimlere yönelmiştir. Bir yıldır çıkarılan 11 KHK ile 111 bin 240 kişi kamu görevinden ihraç edilmiştir. Bu KHK’ler meclisin onayına sunulmamıştır  ‘olağan hukuka aykırıdır’ ve mahkemelerde hak arama yolu kapatılmıştır…” denilerek, hükümetin devleti OHAL’siz yönetemediği iddia edildi.

doktor yasemin demirci doktor barış cokun sağlık tekniker erkan tanrıverdi (30)BU İHRAÇLAR İLE BODRUM ve BODRUMLULAR CEZALANDIRILIYOR…

İhraç edilen Dr.Yasemin Demirci, Dr. Başak Coşkun ve Sağlık Teknikeri Erkan Tanrıverdi hakkında hiçbir soruşturma, inceleme ve adli kovuşturmanın olmadığına dikkat çeken SES Muğla Başkanı Dr.Yarış “Yapılan bu hukuksuzluğun yanı sıra, yaz aylarında nüfusu iki milyonu aşan Bodrum’da Bodrum Devlet Hastanesinde mevcut kardiyolog ve ortopedist sayısıyla ve çalışanların özverisiyle hizmet yürütülebilirken, bu ihraçlarla nasıl hizmet yürütülecektir. Siz sağlık yöneticilerinin asıl görevi kamu sağlık hizmetinin aksamadan yürütülmesi değil midir? Bu KHK ile Bodrum halkı da cezalandırılmış olup, Bodrum’un sağlığı ile oynanmaktadır. Bu ihraçlarla; Bodrum’un  ‘Kalbi Durmuş,  ‘Kolu Kanadı Kırılmıştır’. Ayrıca; Tıp eğitiminin zorluğu ve tıpçı yetiştirmenin güçlükleri ile 5 bin 400 kişinin ihraç edilmesi birlikte düşünülmelidir.

Sağlık ihraçları 1-Tıp eğitiminin zorluğu, tıpçı yetiştirmenin güçlüğü ve ülkeye maliyeti

2-Sunulan sağlık hizmetlerinin niteliğinin bu ihraçlarla daha da düşeceği, 3-Sağlık alanında ihraçlarla reel ücret düzeyinin düşürülerek, ucuz emek gücü yaratılması 4-Kapatılan hastaneler ve kapatılan tıp fakülteleri boyutuyla düşünüldüğünde, halk sağlığına doğrudan zarar veren bir uygulama oluşturması, tekrar tekrar düşünülmelidir…” dedi.

doktor yasemin demirci doktor barış cokun sağlık tekniker erkan tanrıverdi (51)SENDİKAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ KULLANMAK “SUÇ” DEĞİLDİR…

İktidar tarafından OHAL kapsamında 35 hastane kapatıldığını, buralarda istihdam edilen binlerce sağlık emekçisinin, sağlık hizmeti vermesinin engellendiğini söyleyen Fatma Yarış “Önemli bir kısmı uzun süreli işsiz kalırken iş bulabilenler de işyerlerinde psikolojik bir baskı altında kalmaktadırlar…” diyerek, basın açıklamasını şu ifadeler ile sürdürdü; “Kamudaki ihraçların genelinin iş bulamadığı OHAL işsizliği durumunun, sağlık emekçileri için daha düşük oranda olduğu söylenebilir. Ancak sağlık sektöründe cari ücretlerin altında çalışmak zorunda bırakılan sağlık emekçileri özel sektör için yedek işsizler ordusu olarak bekletilmektedir. Hayatı darbelerle, Gülen Cemaati gibi cemaat ve tarikatlarla mücadele içinde geçmiş olan emek ve meslek örgütlerinden binlerce kişinin darbe ile ilişkilendirilerek atılması hiçbir biçimde kabul edilemez. Emeğimize, çalışma ve yaşam hakkımıza yönelen gerici-mezhepçi bir toplumsal yapı inşası için OHAL ve KHK rejiminin süreklileştirilmesine ‘HAYIR’ diyoruz. Tekrar üstüne basa basa vurguluyoruz. Bir sendikanın, konfederasyonun; anayasa ile yasalarla, ülkemizin altında imzası bulunan sözleşme ve anlaşmalarla güvence altına alınmış bulunan sendikal hak ve özgürlükleri kullanması “Suç” değildir. Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi yürüttüğü için açığa alınan, ihraç edilen yönetici ve üyelerimiz de  ‘’suçlu’’ değil, kamu emekçileri mücadelesinin onurudur. Hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak intikam hırsıyla KHK listelerini oluşturanların ve hazırlanmasına katkı sunanların peşini bırakmayacağız. İhraç edilen, açığa alınan tüm üyelerimiz tekrar görevlerine dönene kadar hukuksal ve örgütsel mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz…”

nuriye-gülmen-642x320NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA’YA DA BODRUM’DAN SELAM GÖNDERİLDİ…

SES Muğla Şubesi ve Muğla Tabip Odası tarafından düzenlenen basın açıklaması şu ifadeler ile sona erdi; “Bugün KHK ile işinden edilen ve direnişte olan başta Nuriye Gülmen ve Semih Özakça olmak üzere tüm emekçilerin mücadelesini selamlıyor, arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağımızı mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz.  Bu ülkenin onurlu ve mücadeleci kamu emekçileri olarak biz kazanacağız. Çünkü Biz Haklıyız! Çünkü Biz Emekçiyiz, Emeğin Sesiyiz! Çünkü Biz Toplumun Vicdanıyız! Çünkü Biz Kazanacağız! Çünkü Biz Çok Kez Başardık, Yine Başaracağız! Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!”

doktor yasemin demirci doktor barış cokun sağlık tekniker erkan tanrıverdi (97)HASTA ve HASTA YAKINLARI; “DOKTORUMUZA DOKUNMAYIN…”

SES Muğla Şube Başkanı tarafından okunan basın açıklamasının ardından TTB Merkez Konseyi 2.Başkanı Sinan Adıyaman, SES Muğla Başkanı Fatma Yarış, TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Ali Çerkezoğlu’da kısa birer konuşma yapılarak, Dr.Yasemin Demirci, Dr.Başak Coşkun ve Erkan Tanrıverdi’nin KHK ile görevlerinden uzaklaştırılmasının haksızlık ve hukuk dışı bir uygulama olduğunu dile getirdiler.

Daha sonra hasta ve hasta yakınlarından birkaç kişi söz alarak, hekimlerinin yeniden görevlerine dönmelerini istediler. Gözyaşları içinde “Doktoruma Dokunma” diyen hastaların konuşması sırasında duygulu anlar yaşandı.

doktor yasemin demirci doktor barış cokun sağlık tekniker erkan tanrıverdi (81)GÖZLERİNDE TÜRKAN SAYLAN’IN IŞIĞINI GÖRDÜM…

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı, Kardiyolog Uzman Dr. Yasemin Demirci ile annesinin tedavisi sırasında tanıştıklarını belirtti ve gözyaşları içinde; “Öğle yemeği yemeden, akşamları mesai sonu demeden hastalarına yardımcı olmaya çalışan bir doktordu. Onların gözlerinde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 20 yıl başkanlığını yapan Türkan Saylan’ın ışığını gördüm, Yasemin Demirci’de. Biliyorum ki nereye gönderilseler, yüreklerinde ki insan sevgisiyle nasıl engellerse engellesinler, meslek sorumluluklarıyla her yerde değerli olacaklar…” dedi.

Bu arada dikkat çeken bir nokta ise; Basın açıklamasına gelen ve sıcaktan bunalanlar Bodrum Devlet Hastanesi kantininden su satın almak istediler. Ancak kantin görevlileri kantinin kapatılacağını söyleyerek, “Su yok…” dediler. Gerek basın açıklamasına gelenler ve gerekse hastaneye gelenler Bodrum devlet Hastanesi kantininden su alamadılar.

Olaysız bir şekilde sonlandırılan basın açıklaması sonunda basın açıklamasına katılanlar, KHK ile görevlerinden uzaklaştırılan Dr.Yasemin Demirci, Dr.Başak Coşkun ve Erkan Tanrıverdi’yi kucaklamak için sıraya girerken, hekimlerinin haksız yere görevden alındığını iddia ederek hekimlerini bağırlarına bastılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.