Bodrum Gündem

ARZU TAYLAN “KIRMIZI” KADINLAR SERGİSİ…

ARZU TAYLAN “KIRMIZI” KADINLAR SERGİSİ…

arzu-taylan-resim-sergisi

Eserlerinde şiddete maruz kalmış kadın imgesi öne çıkaran Arzu Taylan’ın resim sergisi 9 Ağustos Çarşamba günü saat 18:00’de Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisinde “Kırmızı-The Red” adlı sergisi açılıyor.  

Bodrum Gündem Haber

Sanatçı yapıtlarında günümüzün her türlü baskıya ve şiddete maruz kalmış “kadın” imgesini irdeleyerek, insan olmanın erdemlerini mekân ve doğa kavramlarıyla İronik bir şekilde yansıtmıştır. İnsanoğlunun elmayı yemesiyle başlayan macerasını, zayıf görülen varlıkları yok etmeye dair eylemlerini, giderek bozulmaya, çürümeye yüz tutmuş değerleri form deformasyonlarıyla, insanoğlunun bu deformasyonları gizleme çabasını renk ile ve bunun sonucu ortaya çıkan karmaşayı düzensiz çizgilerle ortaya koymuştur.

arzu taylan 1Arzu Taylan “Küçükken sokaklarında koştuğum, bisiklet bindiğim, masmavi denizinde yüzdüğüm, çocukluğumun lise yıllarımın geçtiği , üniversite yazlarımda dolu dolu anılar biriktirmek için koşa koşa gittiğim, bedenim uzakta olsa da kalbimin attığı ruhumun dolaştığı “BODRUM”umda kişisel sergimi açmanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyorum. Bodrumlu arkadaşlarımı, Bodrumlu ve Bodrum’a gönül vermiş tüm sanat sever dostları sergime bekliyorum…” diyerek sergisine davet ediyor.

Arzu Taylan Kimdir…

2 Şubat 1976 yılında Aydın’ın Çine ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Bodrum’da tamamladı, daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Grafik ana sanat dalı programını bitirdi. Aksaray, İstanbul illerinde görsel sanatlar eğitmeni olarak görev yaptıktan sonra, İzmir’de görsel sanatlar eğitmeni olarak göreve başladı. Halen bu göreve devam etmektedir.

Sergileri;

2013 Su Galeri Alaçatı 2. Genç Sanat Günleri Karma Sergi

2015 Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi sanat galerisi “Kırmızı” Kişisel Sergi

2015 Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi Konaklı Öğretmenler Karma Sergi

2016 Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi

8 Mart dünya kadınlar günü Karma Sergi

2016 Eskiz Tasarım Atölyesi Küçük işler Karma Sergisi

2016 Adnan Saygun Kültür Merkezi Sanat Galerisi Küçük Işler Karma Sergi

fotograf

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.