Bodrum Gündem

“BİR DEVRİMCİ ARAMIZDAN AYRILDI” MİMAR MAHMUT YILDIRIM…

MİMAR MAHMUT YILDIRIM ŞUBE DE TÖREN MANŞETÖnceki gün yaşamını yitiren Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği’nin geçmiş dönem başkanlarından Mimar Mahmut Yıldırım için defin öncesi Bodrum Mimarlar Odası Temsilciliği’nde bir tören düzenlendi. 

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem
Önceki gün kalp yetmezliği nedeniyle hayatını yitiren Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği’nin geçmiş dönem başkanlarından Mimar Mahmut Yıldırım için defin öncesi Bodrum Mimarlar Odası Temsilciliği’nde bir tören düzenlendi.

Ortakent’te bulunan Oda temsilciğinin bahçesinde düzenlenen törene;  başta Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon olmak üzere başkan yardımcısı Taner Uslu, belediye meclis üyeleri, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Mimarlar Odası Muğla Şube Başkanı Osman Köseoğlu, Ankara Şube adına Namık Kemal Kaya, Balıkesir Şb. Yön. Krl. Üyesi Cengiz Dikici, Merkez Denetleme Kurulu üyesi Hazeli Akgöz, Eskişehir Şube adına Zeki Barutçu’nun da aralarında yer aldığı çok sayıda STK temsilcisi ile mimar, mühendis, iş adamı, ailesi ve sevenleri  katıldı.

Törende oldukça duygusal anlar yaşandı. Törene katılanlar Mimar Mahmut Yıldırım’ın eşi Belgin Yıldırım ile oğlu Ekin Yıldırım’a taziyelerini sunarak bu acılı günlerinde aileye destek olmaya çalıştılar.

MİMAR MAHMUT YILDIRIM ŞUBE DE TÖREN (4)“Aşk Olsun Demiyorum Sana Baba! Helal Olsun”…

Mahmut Yıldırım’ın oğlu Ekin Yıldırım, törende babasını anlatan bir konuşma yaptı. Ekin Yıldırım “70’lerde öğrenci temsilcisi, 80’lerde İzmir Şube yöneticisi, 90’larda merkez yönetim kurulu ve 2000’lerde Bodrum Şube başkanı olduğun Mimarlar Odasında seni son kez uğurluyoruz. Kendi memleketinde, göçmen olmaya zorlananlara yuva kurulurken faşistlerin, faili meçhullere tepki koyarken derin devletin, kıyılara kıyıma karşı durulurken hükümetlerin, kentler, limanlar peşkeş çekilirken mafyanın kişisel hedefi oldun. Oda oldu, hem çektiğin kılıç bazen sırtındaki zırh ama sırf bu yüzden dikkat ettin çizdiğin her çizgiye, koyduğun her tuğlaya. Eğer yaptığımız seçimlerse bizi biz yapan, sen nasıl başardıysan buldun yolların her zaman en zor olanını. Onlar kah geçti ülkenin en güzide kurumlarından: işkencehaneden, emniyetten, hapisten, yoğun bakımdan. Kah çıkardı seni pusunun içine ya da bir çatışmanın ortasına. Dişinle, tırnağınla, sıfırdan ticarette her çıktığında bir basamak, hep bir kriz yetişti ve dedi ki ‘Bu kolay mı oldu ne? İn aşağıya bir daha dene.’. Bilseydin bu yazdıklarımı kızardın bana. Çünkü Mahmut Yıldırım mağdur olmaz, mağrur olur. Öyle ki, söylemez hiç kimselere son 7 yıldır neler çektiklerini.  Sevgili babacığım; ne biz sana doyabildik ne de sen biricik prenses torununa. Çok sevdiğin Ege Denizinde daha çok palamut vardı yakalanacak ve de yelken açılacak rotalar. Sen dik durdun, erken gittin ama aşk olsun demiyorum sana baba, Helal Olsun”  diyerek tamamladı konuşmasını.

MİMAR MAHMUT YILDIRIM ŞUBE DE TÖREN (38)“Mahmut Ağabey İyi Günlerde Yoktur, Hep Kötü Günlerde Vardı”…

Ekin Yıldırım’ın ardından bir konuşma yapan Mimarlar Odası Muğla Şube Başkanı Osman Köseoğlu , Mimarlar Odası Muğla Şubesinin bugün ki noktaya gelmesinde Mahmut Yıldırım’ın emeğinin büyük olduğunu belirtirken “O hayatındaki verdiği mücadelelerdeki birikimini Muğla’daki meslektaşlarına aktarmıştır. Herkes o büyük yüreği ile ağabeylik yapmıştır. İnanın şu an çok karmaşık ve zor duygular yaşıyoruz. Yeri doldurulamayacak bir meslek büyüğümüzdü” dedi.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yaklaşık 30 yıldır tanıdığı mimar Mahmut Yıldırım’ın kendisi için çok özel bir yere sahip olduğunu belirtirken “Hepimizin başı sağ olsun. Mahmut Yıldırım’la 2 ay sonra tanışmamızın 30’uncu yılını tamamlayacaktık. Eşi ve oğlundan sonra herhalde en fazla içli dışlı olduğu kişi bendim. 1988 yılında Kulüp Müsgebi’nin temellerini beraber atmıştık. Sonra da birçok işte beraber çalışmıştık. Bodrum’da birçok projede imzası var. Mahmut ağabey iyi günlerde yoktur, hep kötü günlerde vardır. O kötü günlerde de perdenin hep arkasındadır, gerçek kahramandır. Bu 30 yıl boyunca yaptığımız işlerde biz hiç para konuşmadık ya da bir sözleşme yapmadık. Her işimizi birbirimize karşılıklı verdiğimiz sözler üzerinden yaptık. Sadece birbirimize söz verdik ve o sözün gereğini yerine getirdik. “ dedi.
Başkan Kocadon’un konuşmasının ardından Mahmut Yıldırım’ın yakın dostları ve meslektaşları da duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

Yapılan duygu dolu konuşmaların genelinde Mimar Mahmut Yıldırım’ın siyasi ve devrimci kimliğine vurgu yapılırken “Bir devrimci aramızdan ayrıldı. Onun var olduğu yerde kimse karamsarlıktan söz edemezdi. ODTÜ’nün güleç yüzlü devrimcisiydi” şeklinde ifadeler kullandılar.

Ortakent’te bulunan Mimarlar Odası Bodrum temsilciliği bahçesindeki törenin ardından mimar Mahmut Yıldırım’ın naaşı Kadıkalesi Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kadıkalesi Mezarlığı’na defnedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.