Bodrum Gündem

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERİ TECRÜBEMİZLE YÜRÜTMEK İÇİN ADAYIZ…

recai seymen başkanlık için adaylığını açıkladı (3)

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum mevcut İlçe Başkanı Recai Seymen, 3 Aralık Pazar Günü gerçekleşecek olan CHP Bodrum İlçe Kongresinde aday olduğunu ilçe binasında düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Seymen konuşmasının bazı bölümlerinde oldukça sert ifadeler kullanarak üstü kapalı bir şekilde Belediye başkanı Mehmet Kocadon ile diğer aday Tuna Işın ve ekibini eleştirdi…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Binası’nda gerçekleştirilen adaylık açıklamasında Türkiye gündemine dair görüşlerini dile getiren Recai Seymen, İlçe Yönetim Kurulu adaylarını da tek tek tanıttı. Seymen “Pazar günü yapacağımız kongre öncesinde dün değerli bir arkadaşımız adaylık açıklamasını yaptı. Ben de İlçe Başkanı olarak adaylık açıklamamı yapmak için hepinizi davet ettim. Gerçi hepsini çok yakından tanıyorsunuz ama şimdi de ekibimi tanıtmak istiyorum. Mustafa Yılmaz, Adalet Güler, Aysun Höbek, Halil Karahan, Süleyman Karaca, Başar Bıyıklı, Tayyar Gündoğan, Eray Karabağlı, Mehmet Kocabıyık, Engin Başol, Nurgül Tarım ve Çağlar Serin. Bu kadro, değerli bir kadro. Gençlerimizle, tecrübemizle önümüzdeki süreci iyi yöneteceğimize inanıyorum…” dedi.
Recai Seymen’in adaylık açıklamasına; Muğla İl Yönetim kurulu Üyesi Mustafa Coşkun, CHP Muğla Gençlik Kolları Başkanı Tufan erkan Yakar, CHP Bodrum Kadın kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, CHP Bodrum geçmiş dönem Başkanları Osman Öneş, İbrahim Turan, Rezzan Karahan ve Duran Öztürk ile birlikte Bodrum belediyesi Meclis üyeleri Seval Aktaş, Funda Akçalı ve partililer katıldılar.

recai seymen başkanlık için adaylığını açıkladı (20)ÜSTÜ KAPALI SERT ELEŞTİRİLER…

Türkiye gündemine dair görüşlerini sıraladıktan sonra, başkanlık için neden aday olduğunu anlattı. Konuşması sırasında zaman zaman heyecanlanarak ellerinin titrediği görülen Recai Seymen, üstü kapalı olarak başta Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve diğer aday Tuna Işın ve ekibini sert bir dille eleştirdi.
Konuşmasına “Birlik ve beraberlik” mesajı ile başlayan Recai Seymen Ben ve arkadaşlarım 2013 yılında gerçekleştirdiğimiz kongre ile seçildik ve ben de ilçe başkanı oldum. Bu süreçte üç dört seçim geçirdik. 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak meclis üyelerimizle beraber iktidarı aldık. İnanıyoruz ki, genel iktidara giden yol yerel iktidarın hizmetlerinden geçiyor. Yerel iktidarlar ine kadar halka dokunursa, ne kadar hizmet yaparsa genel iktidara ulaşmak o kadar kolay olacaktır. 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’u aldığında, biz kaybettik ve onlar oradan genel iktidara yürüdüler. Yani yerelde iktidar olmak çok önemli. Şu anda her iki belediyemiz de gerekli çalışmaları yapıyor. Biz Bodrum olarak hem Muğla Büyükşehirden, hem de Bodrum belediyemizden daha fazla hizmet istiyoruz. Son bir senesinde de daha fazla hizmet edeceklerine inanıyorum. 7 Haziran seçimlerinde 11 Kasım seçimlerinde de yüksek oy ortalaması ile çıktık. Ama maalesef 4. Milletvekilini çıkaramadık, hatta Bodrum’dan da bir milletvekili çıkaramadık…” dedi.

recai seymen başkanlık için adaylığını açıkladı (9)BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI KADIN ve GENÇLİK KOLLARINDAN BAHSETMEDİ…

3 Aralık günü yapılacak Bodrum İlçe Kongresinde yeniden aday olduğunu ifade eden Seymen 2017’de gerçekleşen Referandumda da yoğun bir çalışma yaparak yüzde 80 gibi yine çok yüksek bir oranda hayır oyu çıkarttıklarını vurgulayarak, STK ve diğer “hayır” oyu verecek gruplar ile iyi bir koordinasyon sağladıklarını anımsattı. O dönemde Kadın kolları Başkanı olan Ender Taşören’e de teşekkür ederek, şifa dileyen Recai Seymen’in bütün konuşması boyunca, birlikte çalıştığı Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu ve Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık ile ekiplerinden  bahsetmemesi de dikkatlerden kaçmadı.

recai seymen başkanlık için adaylığını açıkladı (19)KİMSENİN ADAMI OLMADIK…

Recai Seymen Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu Bodrum’a getirerek iki tane yüksek katılımlı miting gerçekleştirdiklerini de kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Esasında yapılanlarla ilgili çok şey anlatırım, fakat Kongreye saklıyorum. Benim 3. Dönemim. Neden tekrar ilçe başkanı adayı olduğumu anlatmak istiyorum.  Ülkemizin geldiği durum belli. Çok zor bir süreçten geçiyoruz.  Belki 6 ay veya 3 ay sonra bir erken seçim olabilir. Belki de başka şeyler yaşayabiliriz. Çünkü öyle bir ülkede yaşıyoruz ki şu anda ne yaşayacağımızı bilemiyoruz. 2019 Mart ayında yerel seçimlerimiz var. Yine 2019’da Türkiye’nin kaderinin oynanacağı demokrasimizin oynanacağı bir Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi var. Hakikaten çok önemli seçimler. 1999 yılından bu yana bu partinin içerisindeyim, bu seçimler örgütü en çok zorlayan seçimlerdir. Bu seçimlerde tecrübemle bu ekibin başında olmak istedim. Beş altı seçim geçirmiş bir ilçe başkanı olarak bu sadece benim isteğim değil, ekip arkadaşlarımın da talebidir. Ben de ekip arkadaşlarımı kıramadım. Evet 4 yıl çok uzun bir süreç gibi gelebilir, ama gerek duruşumuzla gerek tecrübemizle gerek dürüstlüğümüz ile ve gerekse dik duruş sergilemesi de, ki; kime karşı dik duruş sergilediğini herkes biliyor, partiye sahip çıkmayanlara örgütü umursamayanlara karşı dik duruş sergiledik. Önümüzdeki seçimlere birlikte yürütmek için, bu ekibimle beraber pazar günü yapılacak olan kongrede İlçe Başkanlığına adayız…”

recai seymen başkanlık için adaylığını açıkladı (18)DELEGELER KİMSENİN İPOTEĞİNDE DEĞİL…

Konuşmasının sertliğini artıran Recai Seymen önemli oranda delegeye sahip olduğunu söyleyenlere çatarak “Tabii ki her şey delegenin teveccühü. Bir de şunu ifade edeyim; benim 80 tane, 100 tane delegem var diye kimse güvenmesin. Hiçbir delege birilerinin güdümünde delegesi değildir. Kimsenin oyu birilerinin ipoteği altında da değildir. Herkes özgür iradesiyle gelecek, oyunu kullanacak. Öyle Benim 100 tane delegem var demekle olmuyor bu işler. Herkes çıkacak kendini anlatacak, programını ekibini gösterecek, bir güven duygusu varsa delege ona oy verir. Saygı ile karşılarız…” dedi.

recai seymen başkanlık için adaylığını açıkladı (15)ÇIKAR İÇİN PARTİYE GELENLER İSTİFA ETSİN…

Konuşmasını iyice sertleştiren Recai Seymen kendisinin parti içinde her türlü görevde bulunduğunu da vurgulayarak kimsenin partiye küsme hakkı olmadığını söyledi ve şöyle devam etti; “Partiye kimsenin küsme hakkı yok. Parti’den istifa etme hakkı da yok. Kişilere kızabilirsiniz, küsebilirsiniz ama Cumhuriyeti kuran bir partiye kimse küsemez. Türkiye’ye demokrasiyi getiren bir partiye kimsenin küsmeye de, istifa etmeye de hakkı yoktur. Ancak bu partiye çıkar ilişkileri için gelenler istifa edebilirler…”

recai seymen başkanlık için adaylığını açıkladı (23)DİĞER ADAY TUNA IŞIN BAŞARILAR DİLEDİ…

Recai Seymen konuşmasını “Ben sizlere kendime emanet edeceğim, tecrübemle birikimim ile sizlere önümüzdeki dönem sizlere hizmet etmek için destek istiyorum ve saygılar sunuyorum…” ifadeleri ile tamamladı.

Recai Seymen’in adaylık açıklamasının sonunda, diğer aday Tuna Işın “Birlik, beraberlik ve barış içinde bir seçim olmasını diliyorum. Başarılar…” diyerek Seymen’in elini sıktı. Daha sonra İlçe Binası önünde geleneksel toplu fotoğraf çektirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.