Bodrum Gündem

CHP’Lİ İLÇE BAŞKANLARI TEK ADA(M)LI SEÇİM İSTİYOR…

CHP’Lİ İLÇE BAŞKANLARI TEK ADA(M)LI SEÇİM İSTİYOR…

chp ilçe başkanlarından kanun hükmünde kararname

CHP’li 12 İlçe Başkanı 36. Olağan İl Kongresinde il başkanlığına Mürsel Alban’ı aday gösterdi. Menteşe İlçe Başkanlığı’nda bir araya gelen 12 ilçe başkanı adına ortak açıklamayı Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya yaparken, Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü basın toplantısına katılmadı. Bu açıklamanın ardından CHP kulislerinde tartışma başlarken, ilerleyen günlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Osman Gürün için de böyle bir deklarasyon yapılması bekleniyor.  

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Örgütü CHP Bodrum Kadın Kolları ve Bodrum Gençlik Kolları Kongrelerinin de tamamlanmasının ardından, il başkanlığı seçimine odaklandı. 17 Aralık Pazar günü gerçekleşen son kongreler biter bitmez, CHP’li İlçe Başkanları, 16 Aralık günü duyurdukları, olağanüstü bir toplantı kararı ile Muğla’da bir araya geldiler.  Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü hariç, 12 İlçe Başkanının imzasının bulunduğu basın açıklamasında ülkenin durumu ile ilgili tespitleri dile getirerek, İl Başkanlığı için Mürsel Alban’ı aday olarak gösterdiklerini de deklare ettiler.

chp ilçe başkanlarından kanun hükmünde kararname 4Açıklamada “İl Başkanımızın, ilçe ilçe gezerek gerçekleştirdiği disiplinli ve programlı seçim çalışmaları sonucu 7 Haziran, 1 Kasım ve 16 Nisan Genel ve Referandum Seçimleri hem İlimize hem de Partimize başarılar kazandırmıştır. Gelecek seçimlerin ne kadar önemli olduğunun farkındalığının bilinciyle,  İl Başkanımız önderliğinde yakaladığımız bu uyumun ve birlikteliğin önümüzdeki seçimlerde de etkili olacağına inanıyoruz…” ifadeleri yer aldı.

chp-muğla-il-başkanı-mürsel-albanAçıklama şu cümleler ile sona eriyor; “Aşağıda imzaları bulunan bizler, emeğini, zamanını Örgütü ve Partisi için ayırmış, hiçbir görevden kaçınmamış, durmadan her platformda İktidara karşı mücadele vermiş ve Örgütüne sahip çıkmış İl Başkanımızı takdir ediyoruz. Önümüzdeki seçimlerde de, Örgütümüzün başında yer alarak uyum içerisinde hep birlikte çalışmak ve yeni başarılara imza atmak üzere 36. Olağan İl Kongre’mizde İl Başkan adayımız Mürsel Alban’dır. Parti disiplini ve bütünlüğü içerisinde tek yumruk olan örgütümüz il başkanımız önderliğinde örgütlerimiz ile birlikte 2019 seçimlerinde de ülkesi için en başarılı sonucu alacak, Muğla Cumhuriyet’in kalesi olmaya devam edecektir…”

chp ilçe başkanlarından kanun hükmünde kararname 2Açıklamanın altında Marmaris İlçe Başkanı hariç şu imzalar yer aldı; Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Dalaman İlçe Başkanı Kamil Ayhan Öner, Datça İlçe Başkanı Aytaç Kurt, Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Kavaklıdere İlçe Başkanı Mehmet Gülhan, Köyceğiz İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Menteşe İlçe Başkanı Erkan Aydın, Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, Seydikemer İlçe Başkanı Nalan Büyükçoban, Ula İlçe Başkanı Hüseyin Özcan, Yatağan İlçe Başkanı Kemal Özler

Yorumlar

  1. fikret karataş dedi ki:

    CHP Tarihinde ikinci ez yapılacak bir hata. İlçe başkanlarının böyle bir demokratik hak ve tercihleri yoktur. İstemleri de partinin yapısına aykırıdır. Ayrıca bu tutum Sayın Karadağ’ın yaptığı hizmetleri eksik görmenin kuşkusunu duymaktır. İlçe Başkanları hizmet takdir etme yetkisine sahip değildir. Onlar Genel başkan adına temsil yetisi ile tüzük hükümlerine uygun olarak hizmetle mükelleftir.Marmaris ilçe başkanımız doğru yapmıştır. Sayın ilçe başkanlarımızın bir kez daha durum değerlendirmesi yamasının doğru olacağını düşünüyorum. Partinin ana temasının bir parçası da demokratik yarıştır. Sevgili başkanlar kendinizi ve parti ilkelerini yadsımayn lütfen!….