Bodrum Gündem

BUTİK EĞİTİM ALANINDA İLK ÖRNEK BODRUM’DA…

ingiliz kültür koleji manşetButik eğitim alanında ilk örnek İngiliz Kültür Koleji, Eylül 2018’ de Bodrum’da eğitime başlıyor.

Bodrum Gündem Haber

Kurum; 2014 yılında  Millî Eğitim Bakanlığına bağlı özel öğretim yapan Bodrum Harvard Yabancı Dil kursu olarak kurulup, 2016 yılında Bodrum Özel Öğrenci Etüt Merkezini açarak eğitim faaliyetlerimizi iki farklı merkezde sürdürdü.

2017 yılında Özel Öğrenci Etüt Merkezlerinin Türkiye genelinde kapatılma kararının ardından Bodrum Özel Öğrenci Etüt Merkezi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik bakım hizmetleri ile sportif, kültürel ve akademik eğitimler düzenleyen, Bodrumun ilk Çocuk Kulübü olan Bodrum İngiliz Kültür Çocuk Kulübüne dönüştü. Kurulduğu günden bu yana Bodrum’un yaygın eğitiminde lider markası olun, gerçekleştirdi 21 farklı dalda kurslar, yaz kampları ve eğitim süreçleriyle 2000’den fazla çocuk, genç, yetişkin ve kurumların gelişiminde başrol oynadı.

butik eğitimin ilk öğrneği ingiliz kültür koleji (13)KURUCULAR:

ODTÜ’de Fen ve Matematik alanlarında İngilizce olarak eğitimini tamamladıktan sonra Ölçme Değerlendirme konularında akademik çalışmalara imza atan eğitimci Erdal Balcı ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu olan eğitimci Mine Tezer’in birlikten güç doğar ilkesi ile Bodrum’a kazandırdıkları Milli Eğitim ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı iki eğitim kurumlarına bir yenisi daha ekleniyor. İkili 2018-2019 Eğitim öğretim yılında hizmet verecek; Bitez Kavşağında 1500 metrekare kapalı alanı ve 1000 metrekare bahçesi ile butik eğitimin ilk örneği olacak olan İngiliz Kültür Koleji’ni Bodrum’a kazandırdılar.

butik eğitimin ilk öğrneği ingiliz kültür koleji (11)BUGÜNE KADAR NELER YAPTILAR?

3 yaşından itibaren her yaş aralığına uygun İngilizce Dil Programları, IELTS, TOEFL, YDS’ye hazırlık kurslarıProfesyonel Turist Rehberliği Kursu, 6 farklı dilde özel kursların yanı sıra yabancılar için de Türkçe Öğrenme kursları düzenleyerek yarımadamızda yaşayan gençlerin yabancı dille barışmalarını sağladı.

Gençlerimizin iş bulmalarına destek olmak amacı ile içlerinde KPSS, Genel Kültür ve Yetenek kurlarının yanı sıra İktisat, Maliye, Muhasebe ve Hukuk alanında Meslek Edindirme Kursları düzenledi.

butik eğitimin ilk öğrneği ingiliz kültür koleji (12)Deneyimli kadrosuyla 7-14 yaş arasındaki çocuklarımızın eğitim hayatlarını kolaylaştırmak amacı ile ödev ve beceri kazanımı elde edecekleri, branş derslerinde destek alacakları Çocuk Kulübü çalışmalarını başarı ile sürdürüyor.

Eğitimin bir parçası olarak gördükleri sosyal aktiviteler konusunda Bodrum’un aranan markası olmaya devam ediyorlar. Çocuklarımız için hazırladıkları yaz ve sömestr kamplarıyla; temel derslerin yanında yaratıcı dramadan baleye, satranç, pentago, abolone,katamino gibi zeka oyunlarının yer aldığı, yüzme, basketbol ve voleybol gibi sportif faaliyetlerle çocukların mutlu olduğu, velilerin memnun kaldığı programlarla markalarının  güvenilirliğini ispat ettiler.

butik eğitimin ilk öğrneği ingiliz kültür koleji (7)BODRUM İNGİLİZ KÜLTÜR KOLEJİ EĞİTİM SİSTEMİ:

  • ULUSLARARASI GEÇERLİ DİPLOMA

Öğrencileri; Dual Skills Diploma in English Çift Diploma Programı sayesinde mezun olurken 2 diplomayı alabilirler. Bu program İngiltere’deki eğitim müfredatını ülkemizdeki mevcut eğitim müfredatına uyarlar. Çift diploma almak isteyen öğrencileri her eğitim-öğretim yılı sonunda 2 hafta sürecek eğitim kampına katılırlar. Kamp süresince İngilizce ağırlıklı Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler dersleri verilir. Ayrıca öğrencilerimiz Kariyer Planlama, İngilizce Bilgi Teknolojileri, İngiliz Dili ve Edebiyatı gibi seçmeli dersler alırlar. Eğitim sonunda alınan müfredat ve seçmeli dersler ile ilgili yapılacak gelişim testini başarıyla tamamlayan öğrenciler 2. diplomayı almaya hak kazanırlar. Öğrenciler aldıkları 2. diploma ile İngiltere’de fark dersleri, hazırlık sınıfı, giriş sınavı gibi prosedürlere takılmadan eğitim hayatlarına devam edebilirler. Ayrıca öğrenciler her yaz yapılacak eğitim kamplarında alacakları seçmeli dersler ile İngiltere’ye gittiklerinde ülkenin kültürüne ve yaşam şartlarına rahatlıkla uyum sağlayabilmektedirler.

butik eğitimin ilk öğrneği ingiliz kültür koleji (1)

  • AVRUPA KONSEYİNDEN ONAYLI DİL PORTFOLYOSU
  • HER ÖĞRENCİYE GÜVENLİ GELECEK SİGORTASI
  • Güvenli gelecek sigortası ile en değerli varlığınız olan çocuğunuzun eğitimi ve geleceği İngiliz Kültür Koleji ile güvence altında
  • İngilizce Matematik ve Fen Bilgisi dersleri
  • Haftada 16 saat İngilizce dersi
  • İkinci yabancı dil olarak Fransızca eğitimi verir.
  • Her öğretmenine Uluslararası İngilizce Öğretmenliği Belgesi (TEFL) verir.
  • Canlı yayında internetten özel dersler verir.
  • Öğrencilerinin sınırsız kullanımına açık internet siteleri verir.
  • Mezunları anlaşmalı Amerikan Üniversiteleri’ne ve yabancı ülke liselerine sınavsız geçiş yapar.
  • Uluslararası Aktif Okul ünvanını almış ülkemizdeki ilk kolejdir.

butik eğitimin ilk öğrneği ingiliz kültür koleji (9)Uluslararası Aktif Okullar, Amerika’da başlayan hareketsizlik ve fazla kilo ile mücadele okullarıdır. Bu okullarda haftada en az 8 saat bedensel aktivite yapılır. Dersler drama da dahil olmak üzere mümkün olan en üst seviyede hareketlidir. Bu okullarda sentetik şeker ve tatlılar öğrenciye sunulmaz. Beyaz ekmek ve pirinç pilavı yerine bol tahıllı ekmek ve bulgur pilavı verilir. Bu okulların kantinlerinde tost bile kepek ekmeği ile yapılmaktadır.

  • Cumartesi günleri sosyal aktiviteler: Zeka oyunları, Masa tenisi, Basketbol, Dans, Müzik, Resim ve Etüt desteği…
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.