Bodrum Gündem

“ÜLKEMİN GELECEĞİNİ KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKTİRMEM…”

“3 Tane Turizm Tesisi Zarar Görecek Diye Ülkemin Geleceğini Kimseye Peşkeş Çektirmem..“BODRUM’UN EN GÜZEL YERLERİNİ SİLAHLI KUVVETLERİMİZE VERİRİZ…”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’un en güzel yerlerinin gerektiği takdirde Türk Silahlı kuvvetlerinin kullanımı için tahsis edeceklerini kaydetti. Kocadon “3 tane turizm tesisi zarar görecek diye ben ülkemin geleceğini, sınırını kimseye peşkeş çektiremem arkadaşlar. Hiç kimse için de bu kararımdan vazgeçmem. Bu ülke benim ülkem, bu Sahil Güvenlik benim Sahil Güvenliğim. İcab ediyorsa Bodrum’un en güzel yerlerini  Sahil Güvenliğimizle Silahlı Kuvvetlerimize veririz” dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında gündemin ikinci maddesi görüşülürken Turgutreis Bölgesinde Hazineye ait arazinin Sahil Güvenlik birimine tahsisi konusunda bağımsız meclis üyesi Süleyman Mazı’nın sözlü itirazına karşın Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “3 tane turizm tesisi zarar görecek diye ben ülkemin geleceğini, sınırını kimseye peşkeş çektiremem arkadaşlar. Hiç kimse için de bu kararımdan vazgeçmem. Bu ülke benim ülkem, bu Sahil Güvenlik benim Sahil Güvenliğim. İcab ediyorsa Bodrum’un en güzel yerlerini  Sahil Güvenliğimizle Silahlı Kuvvetlerimize veririz” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısını açarken yaptığı konuşmada dün Afrin’de şehit olan askerlerimizi anarak “ Bu süreçte birlik beraberliğimizi korumanın tam zamanı. Özellikle bu terör örgütlerinden kurtulmanın bir an önce bitmesini kahraman ordumuzun kazasız belasız ülkemize dönmesini diliyorum “dedi.

Bodrum Belediyesi Mart ayı olağan meclisi ikinci gündem maddesi olan “Mülkiyeti maliye hazinesi ne ait olup Sahil Güvenlik Komutanlığı’na tahsisli Turgutreis Mahallesi 370 Ada 10 parsel için hazırlanan 1/ 5000 ölçekli Nazım ve 1/ 1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ilişkin İmar komisyon raporunun oylanması esnasında Bodrum Belediye başkanı Mehmet Kocadon söz konusu maddede ilgili parselin deniz cephesinde kalan kamusal alanın halkın kullanımına açık şekilde düzenlenmesi, yapılacak olan binanın yöre mimarisine uygun olması ve Turgutreis limanındaki mevcut Sahil Güvenlik konteynırlarının kalkması koşulu ile meclisin onayına sunulmasını önderdi.

mart ayı olağan meclis toplantısı 2018 (8)“O Bölgeye Sahil Güvenlik Yerine keşke Okul Yapılsaydı…”

Bağımsız meclis üyesi Süleyman Mazı, söz konusu alanın turizm bölgesi olması nedeni ile yerli ve yabancı turistin yoğun olduğu bir bölgede böyle bir yapının uygun olmayacağını ifade etti. Mazı, başkanın meclis açılışında askerimizle ilgili konuşmasına sonuna kadar katıldığının altını çizerek “Biraz önceki ifadelerinize biz de sonuna kadar katılıyoruz. Ülkemiz şu anda çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor, malum 8 askerimiz bizim burada rahat yaşamamız ve güvenliğiniz için dün şehit oldu, yaralılarımız var. Rabbim yakınlarına sabır versin, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Tabii ki bugünden maddesi ile ilgili bir tahsis yapılmış, bazı şeyler olmuş geçmiş. Ama bunlar kimin bilgisi dahilinde yapılıyor? Tabii ki karadaki, havadaki, denizdeki askerlerimiz her zaman bizim başımızın tacı. Biz bunun sonuna kadar her zaman destekçisiyiz ancak bir geçmiş dönemde ve bugüne eleştirdiğiniz bugün keşke şurada olsaydı dediğimiz bir takım tedbirlerin alınması gerekir. Biz orada yaşıyoruz,  bu bahsi geçen yer biliyorsunuz  Turgutreis’te. Biz bu turizm endüstrisinden besleniyoruz. Burada yapılması gereken bir lojman mıdır yoksa başka bir şey midir? Burada balıkçı barınağı ve marinanın yeri ile ilgili de geçmişte yaptıklarımızı oldu. Bugün herkes keşke burada olmasaydı diyor. Uzun vadede düşünüldüğü zaman doğru yerlerde yapılması lazımdı.” Dedi.

mart ayı olağan meclis toplantısı 2018 (4)Süleyman Mazı, Sahil Güvenlik Komutanlığının Turgutreis’te talep ettiği yerin oteller bölgesi olduğuna dikkat çekerken sözlerine şöyle devam etti “Burası ister istemez oteller bölgesinde olduğu için yerli ve yabancı turistlerin yoğun bir şekilde geldiği bir bölge. Lütfen benim ifadelerimi de yanlış algılamasın, bir yere de çekmesin. Kısa vadede bugün sıcak ortam içerisinde bu kararın alınmasını doğru bulmuyorum. Çünkü bu yer seçimi ile ilgili bir sıkıntı var, yanlıştı. Okulların da buralarla ilgili talebi var. Arkasında bir yer var mesela 4 dönüm. Keşke orası tahsis edilseydi de burada bir Turizm Okulu ile ilgili, gemicilikle ilgili bir okulumuz olsaydı. Hem yöre halkının ekonomisine hem de turizmin geliştirilmesine birtakım katkılar sağlasaydı. Ama anlıyoruz ki tahsis yapılmış. Konuyu şu an meclis üyesi arkadaşlarımıza da konuşuyoruz. Herkesin çok içine sindi sinmedi. Bu kararımız neyi değiştirir ben bunu da bilmiyorum aslında. Yarın yapıldığı zaman göreceksiniz orada mutlaka bir kesinti, bir güvenlik tedbiri olacaktır. Vatandaşın plaj olarak kullandığı Turizm Bölgesi’nin o nedenle bu yerin ben yanlış olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili hem size, hem bize hepimize yörenin temsilcilerinden çekinceler de ifade edildi. Sahil Güvenliğe çok daha güzel yer de bulunabilirdi.  Başkanım burada ne yapılacak? Siz bunu biliyor musunuz? İdare bir birim mi olacak, yoksa lojman mı yapılıyor? Nedir durum?” dedi.

mart ayı olağan meclis toplantısı 2018 (7)“3 Tane Turizm Tesisi Zarar Görecek Diye Ülkemin Geleceğini Kimseye Peşkeş Çektirmem…”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Yarımadası’nda Sahil Güvenlik Birimlerinin parçalanmış halde durması nedeniyle kendilerine böyle bir talep geldiğini belirterek “Bunu bir yere toplamayı istiyorlar. Biliyorsunuz özellikle son dönemlerde Yunan Adaları ile ilgili bir sıkıntı yaşıyoruz. Daha iyi yerlerde konum tutabilmek için böyle bir talepleri oldu, durum bundan ibaret. Bir de şunu da söyleyeyim arkadaşlar; bakınız yurtdışına giderseniz oralarda özellikle kamu binalarının şehrin en güzel yerinde, en şaşaalı olan yerlerine yaptıklarını görüyorsunuz.  Bu aynı zamanda o ülkenin gücünü gösterir. 3 tane Turizm tesisi zarar görecek diye ben ülkemin geleceğini, sınırını kimseye peşkeş çektiremem. Hiç kimse için de bu kararımdan vazgeçmem. Bu ülke benim ülkem,  bu Sahil Güvenlik benim Sahil Güvenliğim. İcab ediyorsa Bodrum’un en güzel yerlerini  Sahil Güvenliğimizle Silahlı Kuvvetlerimize veririz. Bunlar bizim onurumuz, gururumuz. Gidin yurtdışına bakın plajları da kapatmıştır Sahil Güvenlik, Kara Kuvvetleri. Bunlar hiç o yörelerde dert değil. Bizim burada da dert olmaması lazım. Bugün dönüp baktığımızda Bodrum’daki askeri kampın olduğu yer Bodrum’un en uzak köşesinde idi. O gün yapılan planlama da en uzak yer olarak, kışla olarak belirlenmişti ama gelişen toplamda şu anda Bodrum’un en güzel yerinde kaldı. O zamanın yöneticilerini mi suçlayalım? O günün şartları oydu, bugünün şartları da bu. İleriye dönük düşünceler bizi bazen yanlışlıklara da sevk eder. Onun için şu anda Sahil Güvenliğimizin böyle bir talebi vardır. Yunan adalarına en hakim olan bölgeyi seçmişlerdir. Bunlar stratejik planlama ile yapılan şeylerdir, gizlilik kararı vardır ve bize de daha fazla bilgi vermiyor askeri kurumlar. “ dedi.

Meclis bağımsız üyesi Remzi Güngör çekincesini dile getirirken, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un gündem maddesinde talep ettiği değişikliğin takipçisi olmasını beklediğini dile getirdi. Güngör “Oradaki iskelet kamuya açık olarak tellerle veya başka engellerle çevrilmeden, Bodrum mimarisine yakışan bir şekilde yapılması şartını bundan sonra takipçi olursak bence amacına ulaşmış olur” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.