Bodrum Gündem

TARİKATLARİN, CEMAATLERİN, ŞEYHLİKLERİN İSLAM’DA YERİ YOKTUR…

WhatsApp Image 2018-03-03 at 16.15.41 (1)

Toplum bilimci, yazar Prof.Dr.Özer Ozankaya, “3 Mart Devrim Yasaları” dolayısıyla Bodrum’da düzenlenen bir panele katıldı.
Bodrum Gündem Haber

WhatsApp Image 2018-03-03 at 16.15.41 (2)CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanlığınca Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi (TRAFO)’da gerçekleştirilen toplantının başında bir konuşma yapan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Tevhidi Tedrisat (Eğitimde Birlik ) Yasası, Halifeliğin kaldırılması, Şeriye ve Evkaf Bakanlığı’nın kabulü Cumhuriyet tarihine ‘devrim yasaları’ olarak yazılmıştır. Çağdaş Türkiye demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin kilometre taşını oluşturan bu üç yasa üzerinde yükselmiştir. Bu hayati devrim yasalarıyla, Cumhuriyetin temel nitelikleri, özellikle laik nitelikleri ortaya çıkmaya başlamıştır…” diye konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı da, ÇYDD genel merkezinin basın açıklamasını okudu.
WhatsApp Image 2018-03-03 at 16.15.41Toplum bilimci, yazar Özer Ozankaya ise eğitim, kadın hakları, cemaatler gibi çeşitli konularda fikirlerini katılımcılarla paylaştı. Ozankaya, “Tarikatlar, cemaatler, şeyhlikler. Bütün bunların İslam’da da yeri yoktur, demokraside de yeri yoktur. Niçin İslam’da yeri yoktur; şeyh böyle buyurdu demek tanrıya şirk koşmaktır. Cemaat nerede başlar, nerede biter biliyor muyuz? Cemaat bir dernek değildir. Dernek özgürlüğü diye yutturuyorlar, değildir. Dernekler 18 yaşını bitirmiş, belli şartlara sahip yurttaşların kurabilecekleri örgütlerdir. Cemaatler öyle mi? 3-5 yaşından başlayarak çocukların beyin yıkamasının geçirildiği yerler değil midir?” dedi.
Kadınların toplumda ne istediklerinden de bahseden Özer Ozankaya “Kadınlar aslında hiçbir ayrıcalık istemiyor. Eşit insan olmayı, hak ve özgürlüklerini istiyorlar. Toplumun erkek nüfusunun da adam gibi adam olmaları için istiyorlar. Zekalarını gerçekleştirebilmeleri için, gelişmiş toplumlara göre geride kalmamaları için istiyorlar. Yaşamı sadece cinsellikten, hem de sapkın biçimiyle ilkellikten ibaret sayan insanlara mahkum olmamak için istiyorlar…” diye konuştu.
CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu’nun da katıldığı panel yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.