Bodrum Gündem

BU KURUMDA ‘TEK ADAM’ İDARESİ DEĞİL, ‘BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR’ FELSEFESİ VARDIR…

deniz ticaret odası gündüz nalbantoğlu ekibi (1)

İki adaylı bir seçimin gerçekleşeceği Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi seçimlerine sayılı günler kala bir basın toplantısı düzenleyen mevcut başkan Gündüz Nalbantoğlu ve ekibi yeniden seçilmeleri durumunda yapacakları projeleri anlatırken, diğer aday Orhan Dinç ve ekibi tarafından yapılan eleştirilere de yanıt verdiler.  Gündüz Nalbantoğlu “Bu iş tecrübe ve bilgi isteyen bir iştir. Uygulamada çıkan ve çıkabilecek sorunlara hızla müdahale etmek gerekir. Üyelerimiz bize bir problemle başvurduğunda, bunu çözebilmek için inatla ve ısrarla mücadele verdik ve veriyoruz…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

2 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek olan Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi seçim süreci yoğun bir rekabet içinde devam ediyor. Kimi zaman Bodrum’a yakışmayan eleştirilerin yapıldığını iddia edilirken, her iki grupta, meclise seçilmesi için genç isimleri öne çıkartıyor. Bodrum Limanında bir teknede gerçekleştirilen basın toplantısında ilk söz alan Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Meclis Başkanı Rüştü Tezcan Demokrasilerde farklı grupların yönetime talip olmasının güzel bir olgu olduğunu vurgulayarakBu yıl DTO Bodrum Şubesi seçimlerine iki grup katılıyor. Demokrasilerde farklı grupların yönetime talip olması güzel bir olgudur. Rekabet kurumlara canlılık ve renk katar. Bununla birlikte, seçim rekabetinde faaliyetleri, yapılanları ve yapılacakları gerçekliği ile yansıtmak da önemlidir…” dedi.

deniz ticaret odası gündüz nalbantoğlu ekibi (2)BU İŞ BİLGİ ve TECRÜBE İSTEYEN BİR İŞTİR…

Tezcan sözlerine “Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube olarak misyonumuz her zaman Deniz Turizminin ve denizden geçimini sağlayan tüm üyelerimizin çıkarlarını korumak olmuştur. Biz ekip olarak, tüm bilgimizi, tecrübemizi, mevzuat hakkında öğrendiklerimizi, yurtiçi ve dışında kurduğumuz ilişkileri, Bakanlıklarda tecrübe ettiklerimizi bu amaç uğruna kullandık. Deneyimli bir ekip olarak, takım çalışmasına önem verdik ve herkes kendi güçlü olduğu alanda tecrübesini konuşturdu. Bu kurumda ‘tek adam’ idaresi değil, ‘birlikten güç doğar’ felsefesi vardır. Her dönem Meclis ve Meslek Komitelerimize yeni ve genç arkadaşlarımız katılır…” şeklinde tamamladı.

deniz ticaret odası gündüz nalbantoğlu ekibi (5)SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN İNATLA VE ISRARLA MÜCADELE VERDİK VE VERECEĞİZ…

Daha sonra söz alan Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi mevcut Başkanı Gündüz Nalbantoğlu; deniz turizminin sorunlarının çok olduğu bir sektör olduğunu ifade ederek “Bu sorunlara sürekli yenileri eklenir. Uygulamada çıkan ve çıkabilecek sorunlara hızla müdahale etmek gerekir. Üyelerimiz bize bir problemle başvurduğunda, bunu çözebilmek için inatla ve ısrarla mücadele verdik ve veriyoruz…” dedi.

Nalbantoğlu yönetimde bulundukları dönemlerde fark yarattıkları noktaların bir kısmına şu şekilde anlattı;

“Öncelikle mevzuatın doğru uygulanmasına çalışıyoruz. Uzun yıllar süren çabalarımız sonucu, hazırlanan Deniz Turizmi Yönetmeliği ile ‘Deniz Turizmi’ kavramının resmen tanınması ve Deniz Turizmi Sektörlerinin tanımlanması sağlandı. Atık Alım ve Mavi Kart sistemi ile ilgili mevzuat yayınlandığı andan itibaren, aslında kara kaynaklı pis suların nasıl denize deşarj edildiğini, su altı çekimleriyle toplantılarda belgeledik, gelen heyetleri denize çıkarıp deşarj noktalarına götürerek gösterdik. Her platformda alt yapı tamamlanmadan yapılan haksız uygulamalara karşı mücadele ettik. Bu şekilde cezaların ertelenmesini sağladık ve alt yapı oluşması için maddi katkıda bulunduk. İlgili yasanın değişmesini sağlayarak, Sahil Güvenliğin doğrudan ceza kesmelerinin önüne geçtik ve cezaların Liman Başkanlığına aktarılmasını sağladık. Gemi Adamları Yönetmeliği ve STCW konusunda özellikle 2001 yılından beri yoğun çabalarımızı sürdürüyoruz. Bir çok konuda olumlu gelişmeler sağlandı (usta gemiciden yat kaptanlığı sınavına giriş, balıkçılardan STCW istenmemesi, zabitlere yat kaptanı ehliyeti verilmesi vb). Ehliyetleri diğer ülke uygulamaları ile uyumlu bir hale getirerek, denizcilerimizin önünü açma çabaları devam etmektedir. Sağlık raporları ile ilgili uygulamayı değiştirtip sürücü olur sağlık raporu ile daha uygun maliyetli ve 5 yıllık olmasını sağladık…”

deniz ticaret odası gündüz nalbantoğlu ekibi (3)ELEŞTİRİLERE DE YANIT VERDİLER…

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi mevcut Başkanı Gündüz Nalbantoğlu ve ekibi sırası ile bu güne kadar yaptıkları çalışmaları anlattılar.

Diğer grubun özellikle Boat Show’da Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesinin destek vermediği yönündeki eleştirileri kabul etmediklerini kaydederek “DTO, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katıldığı tüm Denizcilik Fuarlarını düzenlemekte ve üyeleriyle katılmaktadır. Bu fuarlara katılan üyelerden katılımcı payı alınmamaktadır. (Londra, Düsseldorf , Moskova,  Genova, Paris, La Rochelle, Posedonia, Miami ve ITB fuarları). Bodrum Tanıtma Vakfı ile birlikte Utrecht Turizm Fuarına katıldık. 2018 Boat Show‘da Bodrum standına maddi ve manevi olarak destek olduk. Sadun Boro’nun anısına heykel yaptırarak Kissebükü, Adalıyalı’ya Gökova’nın girişine konuşlandırarak, Gökova’nın Mavi Yolculukla ilgili sınırlarının altını çizdik…” şeklinde yanıt verdiler.

deniz ticaret odası gündüz nalbantoğlu ekibi (6)

YAŞAM ALANIMIZI KORUYORUZ…

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesinin başta Kissebükü ve Adalıyalı’nın imara açılmasına ayak direyen önemli STK’lardan biri olduğunu ve bu mücadeleye devam edecek misiniz? şeklindeki soruya; Başkanı Gündüz Nalbantoğlu “Bu konu bizim en hassas olduğumuz konulardan birisidir. Sektörümüzün yaşam alanı olan koylarımız ve kıyılarımızı korumak için yönetmelik ve imar planlarını  takip edip Deniz Turizmine zarar verecek yapılaşmalara karşı hem hukuki mücadeleyi sürdürüyor, hem de kamuoyu ile birlikte eylemler etkinlikler yapıyoruz. Bu güne kadar Adaboğazı, Karaada, Kissebükü, Küdür Yarımadası ve Çökertme kıyılarının talan edilmesini hepinizin katkılarıyla durdurabildik, bir çok dava kazandık ve plan iptalini sağladık. Mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir. Kimsenin kuşkusu olmasın…” şeklinde net bir yanıt verdi.

deniz ticaret odası gündüz nalbantoğlu ekibi (7)BİLGİLİ, TECRÜBELİ ve MÜCADELECİ BİR EKİP…

Son olarak söz alan Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Arif Yılmaz bütün ekip adına; “Bütün bu çalışmalar; konusunda bilgili, tecrübeli, mücadeleci, paylaşımcı, bilgiye ve emeğe saygılı, yeri geldiğinde objektif olarak sektörünü savunmaktan kaçınmayan dinamik bir ekip ve bu ekibi yönlendirebilecek tecrübeli liderler sayesinde yapılabilmiştir. Başladığımız işi bitirmek üzere hepimiz her zamanki gibi hazırız. DTO Bodrum Şubesi’nin ve Denizcilerimizin geleceği için hayırlı bir seçim olmasını diliyoruz…” dedi.

deniz ticaret odası gündüz nalbantoğlu ekibi (1)Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi mevcut Başkanı Gündüz Nalbantoğlu’nun ekibinde şu isimler yer alıyor; Ahmet Biçer – Arif Yılmaz – Enver Kantarmış – Erman Akarsu – Fuat Turan – Gonca Uygun – Gündüz Nalbantoğlu – Haluk Tepe – Hüseyin Dinçer – Hüseyin Gencel – Hüseyin Lapaoğlu – Hüseyin Özsu – İbrahim Apak – Kemal Özsarsılmaz – Kemal Serencioğlu – Kenan Doğan – Kerim Acar – Mehmet Baş – Metin Önder – Mustafa Danacı – Mustafa Günaydın Mustafa Özkalay – Mustafa Nalbantoğlu – Nazan Corta – Nedim Danacı – Nuri Apak – Nükhet Türe – Osman Bilgin – Rüştü Tezcan – Selahattin Cura Sema Nebioğlu – Serdar Uyguner – Süleyman Köylü – Süleyman Uysal – Şükrü Gözütok – Tunç Kurtluoğlu – Uğur Özsarsılmaz – Vedat Özünem – Yaman Olgaç…

Basın toplantısı, Gündüz Nalbantoğlu ve ekibinin hep birlikte fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.