Bodrum Gündem

BODRUM’UN SUYUNU TAŞIYAN ADAM DURMUŞ ALİ YAYLA VEFAT ETTİ…

durmuş-ali-yayla-sucu

Bir zamanlar jip ile Bodrum’un içme suyunu sağlayan adam Durmuş Ali Yayla, 91 yaşında yaşama veda etti. 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bitez Köyü sakinlerinden 1927 doğumlu Durmuş Ali Yayla yaşlılığa bağlı rahatsızlıklardan dolayı vefat etti. Bir zamanlar Bodrum’a jipi ile içme suyu taşıyan “Sucu” namı ile bilinen Durmuş Ali Yayla, 2011 yılında eşi Zehra Yayla’yı kaybetmiş.

Nermin Şimşek, Mehmet Yayla, Salih Yayla ve Hatice Başer adlarında dört evladı olan Durmuş Ali Yayla’nın dokuz tane de torun sahibiydi. Bodrum Bitez Kavşağında Oto Galericilik yapan torunu Mustafa Şimşek dedesini kaybetmekten dolayı çok üzgün olduğunu belirterek “Dedem yıllarca Bodrum’a jipi ile su taşımış. Bodrum’un susuzluğunu gidermiş. Sevilen ve sayılan birisiydi. Bodrum’un cefasını çekenler bir bir gidiyorlar. Yattığı yer cennet olsun, Allah Rahmet eylesin…” dedi.

Bitez Köyü sakinlerinden 1927 doğumlu Durmuş Ali Yayla için ikindi vakti Bitez Köyiçi Merkez Camiinde cenaze namazı kılındı. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Erdoğan Başeğmez ve Bitezlilerin katıldığı cenaze töreninin ardından da, “Sucu” namı ile bilinen koca çınar Durmuş Ali Yayla, Bitez Köy mezarlığında toprağa verildi. durmuş-ali-yayla-ve-zehra-yayla

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.