Bodrum Gündem

TURGUTREİSLİ GENCİN İKİNCİ KİTABI “PATİBİS” RAFLARDAKİ YERİNİ ALDI…

TURGUTREİSLİ GENCİN İKİNCİ KİTABI “PATİBİS” RAFLARDAKİ YERİNİ ALDI…

Ceyhan-Han-Ataç-ikinci-kitabı-Patibis-320 yıldır Bodrum Turgutreis’te yaşayan Ceyhan Han Ataç, ikinci kitabı “Patibis” ile iyi bir yazar olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem
Aslen Tekirdağ doğumlu Ceyhan Han Ataç’ın ilk kitabı olan “Elveda” 2015 yılında okurları ile buluşmuştu.
Sizi Bodrum Gündem Okurlarına tanıtmak istesek kendinizle ilgili neler söylemek istersiniz?
Aslen Tekirdağ doğumluyum. 20 yıldır Bodrum’ dayım. Ailemle birlikte Turgutreis’te yaşamaktayım. Bodrum’u yaz mevsimindeki cıvıl cıvıl haliyle değil de, kışın üzerine giydiği sakin haliyle sevenlerdenim. Turgutreis Migros mağazasında Mal Kabul Personeli olarak çalışmaktayım.
Yazar olma potansiyelinizin ne zaman farkına vardınız?
Yazma yeteneğim, ilkokul üçüncü sınıfta, sınıflar arasında düzenlenen bir şiir yarışması için yazdığım şiirin birinci olması ile, ilkokul öğretmenim tarafından keşfedildi. Bir gün iyi bir yazar olmaya dair hayaller kurmaya ilk defa o zaman başladım. Aradan geçen uzun yılların ardından, iki kitabı olan bir yazar oldum. Eksiklerimin bilincinde olarak, sürekli okuyup kendimi geliştirerek ve her biri bir öncekinden daha iyi olacak şekilde kitaplar yazarak, henüz başında olduğum yazarlık yolunda emin adımlarla ilerlemek istiyorum. Hayatımda inandığım tek yol, kalemim, kağıdım ve bana verilen bu yetenek ile bana açılacağına inandığım bu yazarlık yolu. Bu konuda kendime, kalbime ve kalemime olan güvenim tam.
İlk kitabınız “Elveda” 3 yıl önce okurları ile buluştu.
İlk kitabım ”Elveda’ 2015 yılının Eylül ayında Postiga Yayınınlarından çıktı. Turgutreis’te doğup büyüyen fakat babasının işi gereği Ankara’ya taşınmak zorunda kalan 17 yaşındaki Altay isimli bir gencin, Ankara’ya taşındıktan sonra değişen aile yaşantısını ve yaşadığı hüzünlü olayları anlatan dram türünde bir romandı.
Ceyhan-Han-Ataç-ikinci-kitabı-Patibis-1Kısa bir süre sonrada “Patibis” raflardaki yerini aldı.
İkinci kitabım ”Patibis” 2018 yılının Ocak ayında A7 Kitap etiketiyle raflarda yerini aldı. İlk kitabıma nazaran, ikinci kitabım daha fazla güvendiğim ve inandığım bir kitap oldu. Kitabım, elleri olmayan Ege ve onu onun elleri olabilecek kadar çok seven Zeynep’in engel tanımayan aşklarını anlatan, eski Türk filmleri tadında,içten ve sıcak bir aşk hikayesi. Kitap boyunca klasik bir aşk hikayesi gibi ilerleyen romanım, finalindeki şaşırtıcı ve beklenmeyen sonu ile okuyucuların içinde ince bir iç sızısı bırakacak, onların kalplerine dokunacak bir kitap… Belki gözlerinden birkaç damla yaş da akıtabilir. ‘Aşıklardan biri ölse bile, aşkın hiç ölmeyeceğini anlatan bir kitap.
Roman, içerik bakımından Bodrum’da geçiyor bildiğim kadarıyla
Patibis kitabım mekan olarak tamamen Bodrum’da geçiyor. Turgutreis’teki Şevket Sabancı Parkı, Ortakent’teki Midtown alışveriş merkezi, Bodrum’daki Bodrum Kalesi, Değirmenler ve Barlar Sokağı gibi yerlerin ev sahipliği yaptığı kitabım, özellikle Bodrum’da yaşayanların yüzünde gülümsemelere, Bodrum’da yaşamayanların ise ”Keşke Bodrum’da olsaydım” diye tatlı bir iç geçirmelerine sebep olacak içtenlikte bir kitap. Tam bir tatil kitabı da diyebiliriz.
Ceyhan-Han-Ataç-ikinci-kitabı-Patibis-2Kitap yazmak tabii ki bir yetenek işi fakat yazılan eserin okuyucu ile buluşması ülkemiz şartlarında oldukça zor bir olaydır. Siz bu engelleri nasıl aştınız?
Kitabım çıktıktan sonra, Migros bana çok büyük destek oldu. Kendi bölgemdeki yöneticilerimin inanılmaz desteği ve planlamaları ile kitabım çok hızlı bir şekilde Migros raflarına girdi. Kitabımı temin etmek isteyenler, Bodrum bölgesindeki tüm Migros mağazaları başta olmak üzere, Türkiye genelindeki pek çok Migros mağazasında kitabımı bulabilirler. Ayrıca D&R mağazalarında da bulabilirler.
Patibis de bittiğine göre yeni kitaplara yelken açacak mısınız?
Şu an Patibis kitabımın film senaryosu üzerinde çalışıyorum. Senaryoyu bitirmeme az kaldı diyebilirim. İstediğim şey, güzel Bodrumumuzu bir film ile ölümsüzleştirme konusunda bir pay sahibi olmak. Bunu başaracağıma inanıyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.