Bodrum Gündem

AK PARTİ MUĞLA’DA GEÇERSİZ OYLARIN YENİDEN SAYILMASINI İSTEDİ…

AK PARTİ MUĞLA’DA GEÇERSİZ OYLARIN YENİDEN SAYILMASINI İSTEDİ…

muğladaki oylara itiraz edildi ak parti il başkanlığıAK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Muğla teşkilatının, resmi olmayan sonuçlara göre açıklanan ve geçersiz olarak kayıtlara giren 14 bin 468 oyun yeniden sayılması için 13 ilçede başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Bodrum Gündem Haber

Muğla’da resmi olmayan sonuçlara göre 14 bin 468 oyun geçersiz sayıldığını ve 1 Kasım seçimlerinde bu sayının 8 bin civarında olduğunu belirten AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, “Geçersiz oylardaki bu artışın yanlış değerlendirmelerden kaynaklanma ihtimali oldukça fazladır.  Bizler AK Parti olarak 13 ilçemizdeki ilçe seçim kurullarına geçersiz olarak adlandırılan bu oyların yeniden değerlendirilmesi talebinde bulunduk. Bildiğim kadarıyla Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları da aynı şekilde itirazda bulundu” dedi.

Mete, herhangi bir siyasi partiyi suçlamak gibi bir amaçlarının olmadığını vurgulayarak,  “Oyların tamamının yeniden sayılması gibi bir talebimiz de yoktur. Herhangi bir siyasi partinin oylarının da yeniden sayılmasını talep etmiyoruz. Bizim talebimiz sayım döküm yapıldıktan sonra ayrı bir zarfa konularak üzerine geçersiz diye yazılan oyların ilçe seçim kurullarınca tekrar gözden geçirilmesini, tekrar sayılmasını talep ediyoruz. İlk defa uygulanan seçim sisteminde ittifaklardan dolayı sandık kurulu üyelerinin yanlış değerlendirmeleri olmuş ise bu yanlışlıkların düzeltilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, itirazda bulunmalarının bir başka önemli sebebini ise şu şekilde aktardı: “Bunu istememizdeki bir başka sebep ise her iki ittifak arasındaki son milletvekilinin hangi siyasi partide olacağı bizim yaptığımız hesaplamalara göre sadece 600 oy ile belirlenmiştir. Yani Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’na göre sadece 600 küsür oy fazla aldığı için 7. Milletvekili Millet İttifakı’na kaydedilmiştir.”

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin resmi olmayan sonuçlarına göre, Muğla’da CHP 4, AK Parti 2, İYİ Parti 1 milletvekili çıkarmıştı.

CHP Marmaris İlçe Başkanı Hakkında Suç Duyurusu…

Seçim günü Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Başkanı’nın oy kullanma işlemleri devam etmekteyken kamera kaydı yapan arkadaşıyla birlikte bir okula girip itirazda bulunmasının söz konusu olduğunu belirten Mete, “İlçe başkanın CHP ilçe teşkilatının resmi facebook sayfasından kendilerini de paylaştıkları bu paylaşımda ilçe başkanının sandık kurulu başkanına hakaretvari bir söylemle “tutanakları görmek istiyorum” şeklinde bir itirazı söz konusudur. Sandık kurulu başkanının “benim size herhangi bir tutanak gösterme zorunluluğum yoktur. Lütfen sandık mahalleni terk ediniz” söylemini dikkate almayan ilçe başkanı, masaya elini vurarak oldukça agresif bir tavır sergileyerek hangi tutanaktan bahsettiği anlaşılmayacak şekilde tutanakları görmek istiyorum deyip itiraz etmiştir. Yine görüntülerden anlayacağımız şekilde olay sandık kurulu başkanı tarafından ilçe seçim kurulu hakimine taşınmış ve bunun üzerine olaya polis müdahale etmiştir. Polis ekiplerinin ilçe başkanını dışarıya davet etmesine rağmen ilçe başkanı orada bulunmaya devam etmiştir” şeklinde konuştu.

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, aynı anda kamera kayıtlarında açıkça görüldüğü üzere vatandaşların oy verme işlemine devam ettiğini söyleyerek, “Bir ilçe başkanı eğer bir sandıkta kendisine herhangi bir usulsüzlük ihbar edilmişse yapabileceği tek şey ilçe seçim kurulu hakimine giderek yazılı olarak itiraz edip, ilçe seçim kurulunun bu konuda tedbir almasını sağlamaktır. Kendisi seçim mahalline girerek, sandığın başına dikilerek, masalara yumruk atarak seçim güvenliğini tehlikeye atacak şekilde orada psikolojik baskı yaptığı kayıtlarda açıkça bellidir” diye ekledi.

Konuyla ilgili hem yargıya suç duyurusunda bulunduklarını hem de o sandıkla alakalı itirazlarını beyan ettiklerini belirten Mete,  “Bunu ayrıca bir vatandaş ve bir siyasi parti temsilcisi olarak da kınıyorum ve bu konunun da takipçisi olarak, bu olayı Yüksek Seçim Kurulu’na kadar da götüreceğiz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.