Bodrum Gündem

CAN PULAK DİBEKLİHAN SÖYLEŞİSİ…

can-pulak-dibeklihan-söyleşileri-(1)

Bir Bodrum klasiği olan Hamdi Topçuoğlu ile Gün Batımı Söyleşileri, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde gerçekleştirildi. Orhan Kemal Meydanı’nda, gerçekleştirilen söyleşide anıları ve görüşlerini paylaşan Can Pulak söyleşisinin öncesinde de Sami Öztop’la viyolonsel dinletisi gerçekleştirildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

2018 sezonunda Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde birbirinden özel söyleşiler gerçekleştiriliyor. Bu söyleşilerden birisi de 8 Temmuz akşamı saat 22:00’de gerçekleştirildi. Çevreciliği ve doğaseverliği ile tanınan, usta gazeteci-yazar Can Pulak Hamdi Topçuoğlu ile Gün Batımı Söyleşilerinin konuğu oldu. Hamdi Topçuoğlu tarafından hazırlanan Can Pulak’ın fotoğraflarından oluşan biyografisinin gösterimini ardından, usta gazeteci Pulak gazetecilik ile ilgili anılarını dinleyenler ile paylaştı. Özellikle Cep Herkül’ü olarak hafızalara kazınan Naim Süleymanoğlu’nun Türkiye getirilmesinde önemli rol oynayan Can Pulak, Süleymanoğlu’nun kaçırılış öyküsünü anlattı. Can Pulak’ın bu yaşanmış öyküsünü ilgi ve şaşkınlıkla dinlediler.

Can Pulak söyleşisine geçmiş dönem Çevre Bakanı Dr.İmren Aykut, Çetin Doğan Paşa, Çevik Bir Paşa, Muğla geçmiş dönem valisi Ahmet Cemil Serhadlı, geçmiş dönem TRT Televizyon Haberleri Daire Başkanlarından ve Savaş Muhabiri Ülkü Angılı, Arkeologlar Ayşe Temiz, Aynur ve Aykut Özet, iş insanları ve Dibeklihan müdavimleri katıldılar. Dibeklihan kurucusu Cenap Tezer konuklar ile tek tek ilgilenirken, Temmuz ayında gerçekleştirilecek sergiler ve etkinlikler hakkında da konukları bilgilendirdi.

can pulak dibeklihan söyleşileri (87)ÇEVRE İZCİLERİ PROJESİ ULUSLARARASI ve MİLLİ BİR PROJEYDİ…

Gazeteciliğin dünü ve bu günü ile ilgili değerlendirmeler yaparak, kişisel görüşlerini de katılımcılar ile paylaşan Can Pulak daha sonra Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Baş Danışmanı olarak görev yaptığı dönemde, belki de “Köy Enstitüleri” projesine benzeyen “Çevre İzcileri” projesini nasıl uygulamaya soktuklarını anlattı. Uluslararası bir proje olarak milli bir icat ve ihraç ürünü olacağını ifade eden Can Pulak, Turgut Özal’ın ölmesinin ardından bu projenin can pulak dibeklihan söyleşileri (57)gerçekleştirilemediğini söyledi.

Can Pulak söyleşisini o dönem çevreci izcilerin, eğitmenlerin ve konukların giydiği yeşil renkli özgün kıyafet ile gerçekleştirdi. Bu proje kapsamında çevreci izcilerin kamplarının açılışını dönemin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Javier Pérez de Cuéllar’ın yaptığını ve bu ceketi onunda giydiğini söyledi.

BODRUM ve MİLAS BELEDİYELERİNE ÜCRETSİZ 40 BİN SÜS BİTKİSİ VERDİM…

Yaşamı boyunca doğaya ve çevreye saygılı olduğunu ve yazılarını da bu yönde yazdığını kaydeden usta gazeteci Pulak “Geçtiğimiz günlerde, çalıştığım firmanın bir sosyal sorumluluk proje çalışması kapsamında Bodrum ve Milas Belediyelerine 20 şer bin adet süs bitkisi verdik. Bunlar yurttaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Bir sonraki aşamada Muğla’nın diğer ilçe belediyelerine de bu süs bitkilerinden ücretsiz olarak vereceğiz…” dedi.

can pulak dibeklihan söyleşileri (41)KAVGAYI BIRAKIP SORUNLARI ÇÖZMEK LAZIM…

Can Pulak kimsenin bahane yaratmamasına dikkat çekerek şöyle konuştu; “Bodrum’da büyük sorunlar var. Aslında Türkiye’de büyük sorunlar var. Şimdi siyaset yapmak istemiyorum. Zaten siyaseti de sevmiyorum. Fakat bu sorunları bahaneler üreterek çözemeyiz. Bir araya gelmeliyiz, konuşarak, müzakere ederek bir ortak akıl ile hem Bodrum’un, hem Muğla’nın, hem de Türkiye’nin sorunlarını çözebiliriz. Alan kavgası yaparak sorunlar daha da çözümsüz hale gelmektedir. Bodrum’un çöp sorunu yıllar öncesinden çözülmeliydi. Neden çözülemiyor? Sen ben kavgası ile. Bu güzel memlekete sahip çıkmak zorundayız…”

can pulak dibeklihan söyleşileri (33)GÖCEK’TE BÜYÜK BİR SARAY YAPMAK TERCİH MESELESİ…

Usta gazeteci Can Pulak Göcek’te yapılmakta olan Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayının da bir tercih meselesi olduğunu ifade etti. Pulak “Artık konuşurken daha dikkatli kelimeler seçmek zorundayım. Biz gazeteciler konuşurken ve yazarken artık çok daha dikkatli olacağız…” diyerek başladığı sözlerini şöyle tamamladı; “Benim Turgut Özal’ın danışmanı olduğum dönemde, Cumhurbaşkanlığı için bekçi kulübesini düzenleyerek küçük bir tatil yeri yapmaya karar verdik. Dünyanın en zengin ülkesi olan Amerika’nın Başkanı da tatilini küçük bir kasabada yapıyordu. Biz böyle tercih ettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu şekilde bir tercihte bulunuyor. Önemli olan doğaya zarar vermeden bir şeyleri yapmaktır. Benim yapılanlara karşı çıkmak gibi bir görüşüm yok…” dedi.

Can Pulak söyleşisinin sonunda katılımcılar çeşitli sorular sorarken ve görüşlerini de paylaştılar. Söyleşinin sonunda Hamdi Topçuoğlu’nun şiirlerinden ve bestelerinden oluşan bir görsel sunumda yapıldı. Söyleşi iki saatten fazla sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.