Bodrum Gündem

İDİL BİRET GLADYATÖRLER ŞEHRİ’NDE SAHNE ALDI…

İDİL BİRET GLADYATÖRLER ŞEHRİ’NDE SAHNE ALDI…

idil biretİdil Biret ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın Stratonikeia’da sahne aldığı konser yine büyük ilgi gördü.  

Bodrum Gündem Haber

Piyano ve Devlet Sanatçısı İdil Biret ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası konseri Pazar günü Gladyatörler ve aşkın kenti Stratonikeia’da gerçekleşti. Biret’in ikinci kez sahne aldığı ve yoğun bir katılımın olduğu konserde oturma yeri bulamayan bazı vatandaşlar tarihi mermerlerin üzerine oturarak konseri takip etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yatağan Belediyesi iş birliğinde düzenlenen konser, bölgedeki vatandaşların yanı sıra Bodrum, Marmaris, Datça, Fethiye gibi tatil bölgelerinde bulunan yerli turistlerden de ilgi gördü.

Konser sonrasında konuşan piyano ve Devlet Sanatçısı İdil Biret Stratonikeia’da konser vermek büyük bir mutluluk. Büyük bir kalabalık önünde böyle bir ambiyansta konser vermenin heyecanı bambaşka, burası insana ilham veriyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ile birlikte eserleri seslendirmekten de keyif duydum. Orkestra ekibine ve böyle bir orkestrayı kuran Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü tebrik ediyorum. Konserin başından sonuna kadar gösterilen ilgi için de herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Yaşayan Kent Stratonikeia’da sanatı, tarihi birleştirdik…”

Konser sonunda bir konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Stratonikeia’nın birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve bu medeniyetlerin izlerini taşıyan yaşayan bir antik kent olduğunu, yüzyıllar sonra İdil Biret konserinin ikincisini bu alanda gerçekleştirerek sanatı tarihle birleştirdiklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Stratonikeia Helenistik dönem ve sonrasında Seleokos, Makedon, Rodos, Roma, Anadolu’nun fethi ile de beyliklere, Osmanlıya ve günümüzde Türkiye Cumhuriyeti’ne ev sahipliği yapan, hala içinde vatandaşlarımızın yaşadığı yaşayan bir antik şehir. Her karesi tarihin izlerini taşıyan bu görkemli mekanda dünyaca ünlü sanatçımız İdil Biret’in melodileri ile tarihi, sanatı birleştirdik. İdil Biret Stratonikeia’da ilk konser veren sanatçımız. Sanatçımıza bu unutulmaz gece için, vatandaşlarımıza da alkışları ile bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum.” dedi.

Konser sonunda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün İdil Biret’e günün hatırası olarak çiçek takdim etti.

Yoğun bir katılımın olduğu konserde CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek izleyiciler arasında yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.