Bodrum Gündem

3 ERBİL, 3 BAKIŞ AÇISI…

bodrumda uc erbil uc bakis sergisi (1)Devlet sanatçısı ve ressam Devrim Erbil ile iki kızının eserlerinden oluşan “3 Erbil 3 Bakış” adlı karma resim sergisi, Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyarete açıldı.

Bodrum Gündem Haber

Serginin açılışına Devrim Erbil ve kendisi gibi sanat ile uğraşan kızları Çiğdem Erbil ile Renk Erbil başta olmak üzere Bodrum Belediyesi Koordinatörlerinden Hüseyin Çakaloğlu ve Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Kurulu Üyesi Hanifi Yeter, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Yöneticisi Cenap Tezer ve sanatseverler katıldı.

bodrumda uc erbil uc bakis sergisi (6)Devrim Erbil, kızları ile birlikte sergi açmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında, “bugün burada olan tüm dostlarıma, tüm sanatseverlere ve destekleri için Bodrum Belediyesi’ne teşekkür ederim. Büyük kızım Çiğdem Erbil Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisini bitirdi. Sonra Yıldız Üniversitesinde öğretim üyesi olarak yıllarca hizmet etti hatta emekli bile oldu. Küçük kızım Renk de sanat eğitimini Londra’da bitirdi. Baba ve iki kızının sergisi pek rastlanmayan bir olay gibi gelmiyor bana. Bu sergi üç ayrı kuşağı yansıtıyor. Hatta torunlarım da sanat ile ilgilenmeye başlıyorlar yavaş yavaş. Demek istediğim arkadan daha çok kuşak geliyor sanatı farklı bakışlarla yansıtabilecek. Bu serginin bir başka yönü de bir baba kızlar sergisi olmasının yanında ilk defa nisan ayında Maslak’ta Talat ile birlikte hayata geçirdiğimiz sanal devrim, sanal gerçeklik projesinin daha yeni boyutunu sunmamız. Resmin içinde dolaşıyorsunuz. Diğer video artlardan bir farkı da senaryoyu siz hazırlıyorsunuz. İster daha kısa ya da uzun süre o resmin içinde istediğiniz yere gidebiliyor ve yepyeni görüntüler eşliğinde benim resmimin içinde dolaşabiliyorsunuz.” dedi.

bodrumda uc erbil uc bakis sergisi (4)Ressam Devrim Erbil’in teknoloji ile sanatı bütünleştirip sanatseverleri, sanal gerçeklik gözlüğü ile üç boyutlu bir yolculuğa çıkardığı “Sanal Devrim” projesi de sergide sanatseverlerin ilgisine sunuldu. Devrim Erbil, geleneksel tasvir sanatından ve minyatürden esinlenerek çizgisel tasarımlardan oluşan yapıtlarında Boğaz, Galata Köprüsü, Ayasofya, Haliç gibi İstanbul siluetleri göz çarpmaktadır.

Daha çok soyut çalışmalardan oluşan yapıtlarında renklerin gizemini yansıtan Çiğdem Erbil, akrilik ve yağlı boyu tekniklerini kullanırken Renk Erbil ise tuval ve foto blok üzerine dijital baskı çalışmalarıyla yapıtlarında kendi içimizdeki oluşu yansıtıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.