Bodrum Gündem

“BODRUM’DA SIKIŞAN TRAFİKTEN BİLE MUTLU OLDUK…”

“BODRUM’DA SIKIŞAN TRAFİKTEN BİLE MUTLU OLDUK…”

bodrum'da-sıkışan-trafikten-bile-mutlu-olduk---mehmet-kocadon-bodrum-belediye-başkanıBodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon geçtiğimiz Kurban Bayramında Bodrum’da yaşanan turist yoğunluğunu değerlendirdi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Başkanlığında yapılan değerlendirme toplantısına Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, , Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Denizciler Derneği ve Bodrum Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı, IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, TÜRSAB Bodrum Yöre Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan ve Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkan Yardımcısı Mehmet Ayaz katıldı.
IMG_1175“Bodrum Nüfusunu Ona Katlamış Bir Misafir Topluluğuna Hizmet Etti…”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaşanan bayram yoğunluğunu en az şikayetle kapattıklarını belirtirken başta 100 kişi eksik çalışan temizlik birimindeki personele teşekkür ederek konuşmasına başladı. Kocadon “Sivil Toplum Örgütü Başkanlarımız ’da burada biliyorsunuz uzun zamandır bu kadar uzun tatile denk gelmemiştik. Gelsek bile bu kadar yoğun bir trafik yaşamamıştık. Hem insan trafiği hem araç trafiği bakımından Bodrum yoğun bir hafta yaşadı. Dolu dolu bir hafta yaşadı. Özellikle şöyle bir baktığımızda nüfusumuzu herhalde 10’a katlamış gibi gözüküyoruz. Tabelada yazan 160 bin kişiye göre ödenek alan bir Bodrum Yarımadası nüfusunu ona katlamış bir misafir topluluğuna hizmet etti. Tabi ki bunun artıları eksileri olacak. Yansımaları olmayacak mı tabi ki olacak ama biraz önce de dediğim gibi eleştiri yaparken arkadaşlar içimizdeki hoşgörüyü eksik etmeyeceğiz. Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değildir. Burada bu on günlük süreçte bir kere çalışan bütün kamu personeline teşekkür etmek lazım. Özellikle başta sayın valimiz, kaymakamımız, emniyet güçlerimiz, belediyemizin personeli burada bir parantez açmak istiyorum özellikle temizlik işlerinde çalışan arkadaşlara huzurunuzda bir defa daha teşekkür ediyorum. Çünkü niye ediyorum şu anda 100 kişi eksik çalışan bir temizlik işleri ekibimiz ve bu yüz kişiye rağmen minimum derece de bir şikayet ile bu yoğun trafiği atlattık. “  dedi.

IMG_1189“Büyük Emeklerle Yapmış Olduğumuz Tanıtım Çalışmalarına Gölge Düşürüyorlar…”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bayram tatili süresince sosyal medyada Bodrum’daki çöpleri çekerek paylaşanlara da serzenişte bulunarak sözlerine şöyle devam etti “Bodrum olarak hiçbir zaman isyan etmedik. Bugün birkaç köşe yazarımız vardı. Sadece belediyeden sadece devletten beklemek olmaz biraz da kendimizin kirletmemeyi öğrenmemiz lazım diyordu. Biz kendimiz de maalesef gittiğimiz yerleri sanki bu ülkenin insanı değilmişiz gibi nasıl olsa biz tatildeyiz burası bizim evimizin olduğu bölge değil düşüncesiyle maalesef her şeyi sokağa atıyorlar. Bu da ülkemize yakışmayan görüntüler oluşuyor. Özellikle bunu sosyal medya da paylaşmak marifet değildir arkadaşlar. Bodrum kolay Bodrum olmadı . Bugün Avrupa’nın en fazla turist çeken şehirlerine baktığımızda gidip çöp yığınlarını görebilirsiniz ama hiçbir tanesi sosyal medyaya yansımaz. Milliyetçi bir vatandaş bunu yayınlamaz. Arar belediyeyi yetkili arkadaşlara böyle böyle çöp yığını var lütfen gelip alır mısınız der, biz de gider alırız. Ama işin kolayına kaçıyorlar hâlbuki onlar güzel Bodrumumuzun büyük emeklerle yapmış olduğumuz tanıtım çalışmalarına gölge düşürüyorlar. Bunlara gerek yok. Bugün Avrupa’nın en çok turist alan Londra’sına gidin sokaklarda çöp yığınlarını görürsünüz. Kimse kusura bakmasın ama bunun hiçbir tanesini sosyal medyada göremezsiniz. Haberlerde bile göremezsiniz ama biz de eski bir klozetin fotoğrafını çekip yayınlamak marifet zannediyorlar. Hatta onu çöp zannediyorlar arkadaşlar. Evinin ağaçlarını buduyor getirip çöp bidonunun yanına koyuyor, eski yatağını getirip oraya koyuyor sonra da bunun sosyal medyadan paylaşarak çöp olarak yayınlıyor. Çöplerle evimizin eskimiş eşyalarını karıştırmayalım. Bunlar çok önemli ayrıntılar. “

IMG_1203“Bodrum Havaalanına 264 Özel Uçak İndi…”

Tüm eleştiri ve karalamalara rağmen bayram sürecinde Bodrum Havalimanına 264 adet özel uçağın indiğine dikkat çeken başkan Kocadon,  Avrupa’nın birçok ülkesinde bu rakamların görülmediğine vurgu yaptı. Kocadon “Özellikle bu bir haftalık süreçte Bodrum’un Sivil Toplum Örgütü başkanlarına da bir defa daha teşekkür ediyorum. Esnafımız yatırımcımız işletmecimiz hiçbir arkadaşımızı aç ve susuz bırakmadan tatillerini yaptırıp geri göndermişlerdir. Bu bile büyük başarıdır arkadaşlar. Özellikle fırıncılarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Bunun yanında çalışan bütün kamu personeline bir defa daha teşekkür ediyorum bakın yüz kızartıcı suç basınımıza düşmemiştir bu süreç içerisinde hiçbir olayımız yoktur. Tabi ki ufak tefek şikâyetlerimiz vardır bunlar da her yerde olabilen şikâyetlerdir. Hem emniyetten aldığımız raporlarda hem belediyemizin zabıta biriminden aldığımız raporlarda bizi böyle çok üzecek herhangi bir olayımız Bodrum’da olmamıştır. Bu kadar yoğunluk olmasına rağmen özellikle beni çok etkileyen sizlere özel uçaklardan bahsetmek istiyorum. Her ne kadar Bodrum zaman zaman eleştirilse de karalansa da bakın çok enteresandır ki bu bayram sürecinde Bodrum Havalimanına 264 adet özel uçak inmiştir. Düşünebiliyor musunuz Avrupa’nın birçok ülkesinde bu rakamları göremezsiniz. Dünyanın turizm merkezi dediğiniz yerlerde bu rakamı göremezsiniz. Özel uçaktan, üst düzey turizmden, milyon dolarlık turizmden bahsediyoruz burada. Bu uçaklardan gelen yolcu sayısı 1245 kişidir. Demek ki Bodrum dünya da cazibesini hala en üst seviye de sürdürebilen bir yerdir. “ dedi.

IMG_1206“Sıkışan Trafikten Bile Mutlu Olduk. Trafiğin Olduğu Yerde Ekonomi Olur…”

Bodrum’a gelen turist sayısnın 2 milyon olup olmamasının çok da önemli olmadığına değinen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “ Bunlar hiç önemli değil. Önemli olan Bodrum’un ne kadar daha cazibe merkezi olduğu ve Anadolu halkının Bodrum’u ne kadar sevdiğidir. Bugün Bodrumda ki ev sayısına baktığımızda evlerde ki yaşayan insan ortalamasını 4 kişi olarak aldığımızda bu dört kişiye bir dört kişi daha misafir geldiğinde Anadolu halkının sayısı zaten söylediğiniz rakamlara yakındır. Bu bayramda sıkışan trafikten dahi ne kadar mutlu olduğumuzu bildirmek isterim, çünkü trafiğin olduğu yerde ekonomi olur. Bir yerde trafik varsa orada ekonomi vardır. Ekonominin çok olduğu yerlerde de huzur ve mutluluk vardır. Bu bayramda hem trafiğe olan yoğunluk hem vatandaşımıza olan yoğunluğu hep beraber yaşadık. Bu da Bodrum ekonomisinin müthiş bir nefes alma noktasına getirdi. Çünkü her ne kadar dışarıdan bakıldığında Bodrum her ne kadar gülistanlık görülse de yatırım yapan işletmeci arkadaşımızın iki senedir zor süren turizmden dolayı birçok kredi borçları vardı. Bu kredi borçları hep yaz ayı ödemelidir. Bu 9 günlük süreçte işte TÜRSAB’ın açıkladığı rakamlar var milyar TL’ler var bu milyar TL’ler den de Bodrum nasibini almıştır. Biraz olsun esnafımız nefes almıştır. “ dedi.

IMG_1210Gazeteci Fatih Bozoğlu’nun Bodrum’un alt yapısının bu kadar misafiri karşılamaya yetip yetmediği ile ilgili sorusuna cevap veren Kocadon “Ben daha önce 11 belediye ile yönetilen yarımadada alt yapıyı arkadaşlarımız o kadar güzel yapmış ki zamanında minimum şikâyet ile geçirdik bayram telaşını. Ama bundan sonra ki alt yapı çalışmalarının Bodrum nüfusuna göre farklı şekilde algılanması lazım, ona göre alt yapı çalışmalarının yapılması lazım. Zaten büyükşehirde bununla ilgili çalışmalarına devam ediyor ve kısa zamanda da arka arkaya güzel yatırımlar olacak Bodrum’da.” Dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.