Bodrum Gündem

MELİH CEVDET ANDAY EDEBİYAT GÜNLERİ’NDE MUHTEŞEM GECE!

Melih-Cevdet-Anday-Edebiyat-Günleri

Milas Belediyesi’nin sürdürdüğü, ünlü şair ve edebiyat adamımız Melih Cevdet Anday’ın anısına yapılan 13. Melih Cevdet Anday Anma Günleri’nin ikinci gecesi de muhteşem geçti.

Bodrum Gündem Haber

Düzenlenen anma gecesine CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan, Süleyman Girgin, geçmiş dönem milletvekili Tolga Çandar, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan yardımcısı Faik Karagöz, Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Ören’li sanatsever katıldı.

Saat 20:30’da başlayan ödül töreni’nde açıklama yapan, Usta şair Ataol Behramoğlu, bu yılki Edebiyat Ödülü’nün şiir alanında verildiğini belirterek, çok kıymetli bir jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ödülün oy birliği ile iki isme verilmesine kararlaştırdıklarını, ayrıca bu yıl jüri özel emek ödülü de verdiklerini söyledi.

Melih-Cevdet-Anday-Edebiyat-Günleri-(1)Ataol Behramoğlu’nun açıklamasının ardından bu yıl ödül almaya hak kazanan yarışmacıların ödülleri CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Ataol Behramoğlu tarafından takdim edildi.

Ödül töreni sonrası sahneye gelen Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin izleyenlere şiir ve gitar resitali sundu. Kendisine ve Melih Cevdet Anday’a ait şiirleri seslendiren Behramoğlu’na Haluk Çetin de gitarı ile eşlik etti. Yaklaşık 2 saat süren şiir ve gitar dinletisi sonrası sahneye gelen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Behramoğlu ve Çetin’e teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etti. Ortaya koydukları muhteşem performanstan ötürü Behramoğlu ve Çetin’e teşekkür ettiğini belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ; “Melih Cevdet’i tüm yönleriyle özümsemek, tanımak, anlatmak ve bunu gelecek nesillere aktarmak hepimizin boynunun borcudur. Burada yapılmak istenen de budur. Başta seçici kurulumuza, emek gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyor, ödül alan yarışmacılarımızı kutluyor, önümüzdeki yıllarda da yine böylesine güzel organizasyonlarda buluşmayı diliyorum…” dedi.

Etkinlik Ataol Behramoğlu’nun sevenlerine kitaplarını imzalamasının ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.