Bodrum Gündem

ÖZGÜN AĞAÇ BASKI RESİM SERGİSİ 22 EYLÜL’E KADAR TRAFO’DA…

İzmir Resim Heykel Müzesi Özgün Baskı Resim Atölye gurubunun özgün ağaç baskı sergisi büyük beğeni topladı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi (Trafo) ‘inde açılan sergide İzmir Resim Heykel Müzesi Özgün Baskı Resim Atölye gurubundan 16 sanatçının 65 eseri yer alıyor.

Özgün ağaç baskı alanında uluslar arası ödüle sahip Nilgün Altıntığ, geçmişi yazının bulunmasına dayanan özgün ağaç baskı tekniğinin diğer resim tekniklerine göre daha az bilinmesinin nedenini yeterince ve doğru tanıtılmamasına bağlarken sözlerine şöyle devam etti “Özgün ağaç baskı çalışıyorum. Bu sergideki çalışmalarımız bir grup çalışmasıdır.  İzmir Resim Heykel Müzesi Özgün Baskı Resim Atölyesi gurubu olarak dünyanın bir çok yerinde çalışmalarımızı sergiledik ve bu dalda uluslararası ödüllerimiz de mevcut. Ben çalışmalarımda kadını ele alıyorum. Kentli kadının hayatını, yaşama kattıklarını inceliyorum. Avrupa’da dünya literatüründe 10 yıldır dolaşan bir baskı grubunun sanatçıları içerisindeyim. Çok eskiden beri bu konuda çalışan birçok sanatçımız var ama tanıtımı az olduğu için teknik de az biliniyor. Halbu ki Sanayi Nefise Mektebi kurulduğundan beri ağaç baskı tekniği öğretilmekte.” Dedi.

Sergide eserleri bulunan Nilgün İleri Köseoğluİzmir Resim Heykel Müzesi Özgün Baskı Resim Atölye gurubunun 20 yıl önce kurulduğunu, gurup içindeki 16 sanatçının büyük özveri ile çalıştığını belirterekBu grubun içerisinde 16 kişi bulunuyor, çoğu resim öğretmeni, resme gönül vermiş kişiler. 20 yıldır çalışan bir atölye burası. Sanatçılarımız gerçekten özveriyle çalışıyor. Yıllarca buraya emek vermiş sanatçılardır. Baskı resim zor bir teknik, uzun vadede çalışılması gereken bir teknik. Arkadaşlarınız büyük bir gayretle çalışıyorlar. Hafta içi ve hafta sonunu çalışan olmak üzere iki farklı grubumuz bu atölyelerde çalışmalarını sürdürüyor.” Dedi.

İzmir Resim Heykel Müzesi Özgün Baskı Resim Atölye gurubunun özgün ağaç baskı sergisi  22 Eylül Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.