Bodrum Gündem

BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİR TAKIM OYUNUDUR…

Bodrum Belediye Başkanlığı aday adaylığı için önce CHP İlçe Merkezi önünde toplanan partililerinden icazet alan Mustafa Saruhan “Hangimiz bu göreve uygun görülürsek, hepimiz onun etrafında kenetlenmek mecburiyetindeyiz…” dedi.   

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediye Başkanlığı için iddialı aday adaylarından birisi olan Mustafa Saruhan birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşması ile dikkat çekerken, konuşması sırasında Bodrum Yarımadasında daha önce görev yapmış Belediye Başkanları Mazlum Ağan, Mehmet Ülküm, İbrahim Çömez ve Celal Yıldızhan’ı da yanına çağırdı ve konuşmasını bu şekilde sürdürdü.

18 Ekim Perşembe günü Muğla’da kitlesel bir katılım ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığına başvuru yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile birlikte Bodrum Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Taner Uslu, Ali Öztürk, Recai Seymen, Mehmet Özalın, Ahmet Aras ve Refik Ülgen de Mustafa Saruhan’ın aday adaylık açıklamasında yerlerini aldılar.

AKP’li Belediyeler Yıkılıyor. Yerine Cumhuriyetçi, Devrimci, CHP’li Belediyeler Geliyor…”

İlk sözü alan CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan adaylık sürecinin çok dikkatli bir şekilde yönetildiğini ifade ederek “Hepiniz biliyorsunuz ki ülkemiz zor günlerden geçiyor. Daha da zorlaşacağı kesin. Ancak bizim de mücadele direncimiz daha da artacak. Bizler bu mücadeleyi verirken bir yerel seçime gidiyoruz. Bu sadece ve sadece bir yerel seçim değil, ülkemizin aydınlık yarınlara ulaşması için önemli bir virajdır. Ülkenin dört bir yanında güzel haberler geliyor. İnanın AKP’li belediyeler yıkılıyor. Yerine cumhuriyetçi, devrimci, CHP’li belediyeler geliyor…” dedi.

Kocadon, Saruhan’la da Uyumlu Çalışacaklarının Sinyalini Verdi…

Daha sonra söz alan Muğla Büyükşehir aday adayı olan Bodrum belediye Başkanı söz aldı. Söz verdiği gibi bütün aday adaylarının açıklamalarına katıldığını hatırlatarak “Kim aday gösterilirse ben yanlarında olacağım. Bu görevler hiçbir zaman bitmez. Belediye başkanı sıfatı belki üzerinizde yoktur, ama hizmet etmeye, bu bölge için çalışmaya devam ederiz. Nasıl bizden önceki belediye başkanlarını arayıp fikir sorduysak, deneyimlerinden faydalanmaya çalıştıysak, o arkadaşlar da bizim ne zaman kapımızı çalsalar her zaman yanlarında olacağız…” dedi. Mehmet Kocadon’un bu konuşması 2014 Yerel Seçimlerinde Saruhan ile aralarında meydana gelen gerginliğin sona erdiğini ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olması durumunda her türlü desteği vereceği şeklinde anlaşıldı.

CHP’lilerden İcazet Aldı…

Mart 2019’da gerçekleşecek olan Yerel Seçimlerde Bodrum Belediye Başkan aday adayı olan Mustafa Saruhan “Mart ayındaki yerel seçimlerde halkımıza hizmet etmek için çıkacağız ama kim bu ehliyeti alırsa görev yapmaya başlayacak. Tabi öncesinde aday adayı olmamız gerekiyor. Ben de diğer arkadaşlarım gibi bugün sizlerin huzurunda, partimin ve Bodrum’un aday adayı olmak istiyorum. Eğer sizler onay verirseniz. Daha henüz dosyayı teslim etmedim…” dedi.

Saruhan’ın “Onay veriyor musunuz?” şeklindeki sorusuna alkışlar ile onay veren CHP üyelerine teşekkür etti.

“Birlikte olmak, ekibimizle beraber hareket etmek zorundayız…”

Oldukça dikkat çeken ifadelerin yer aldığı konuşmasında “Hangimiz bu göreve uygun görülürsek, hepimiz onun etrafında kenetlenmek mecburiyetindeyiz…” dedi.

Saruhan takım çalışmasının çok önemli olduğunu ve tek başına hiçbir şeyin başarılamayacağını da vurgulayarak; “Yaşadığımız coğrafyanın tabi ki sorunları var. Yapılanları var, yapılamayanları var. Yapılanlar için teşekkür ediyorum. Bu işler kolay işler değil. Yapılamayanlar için de sizlerin huzurunda bir takım kurup, ekip ruhuyla hep birlikte bu sorunların üstesinden gelmek için yola çıkmış bulunmaktayız. Yaşadığımız coğrafyada en başta istediğimiz şey, huzur, sevgi saygı ve kimsenin yaşam alanına müdahale etmeden yaşayabilmesini sağlamak. Eğer biz bunları başarabiliyorsak ne mutlu bizlere. Biz, bugüne kadar, kadınıyla, genciyle yaşlısıyla, hatta sokak hayvanları ile iç içe barış içinde yaşamayı başarabilmiş bir toplumuz. Bunun devamını sağlamak bizlerin asli görevi. Fakat hiç birimiz kendi başımıza bir işe yaramayız. Birlikte olmak, ekibimizle beraber hareket etmek zorundayız…” dedi.

NUTUK Kitabını Hediye Verdim Diye Görevden Alındım…

Mustafa Saruhan geçmiş dönemde Mehmet Kocadon gibi kendisinin de zor günler yaşadığını “Damdan düşeni damdan düşen anlar…” sözleri ile anlatırken, “Bir düğünde Atatürk’ün nutuk kitabını verdim diye görevden alınan bir belediye başkanıyım. Bunları yaşadım. Ama ben asla partimden, hizmet sevdamdan vazgeçmedim. Sonuna kadar mücadeleye devam ederim, asla vazgeçmem. Geldiğim noktada tabi ki bizlerin işi zor olabilir, ama biz bu işe gönüllü çıkıyoruz. Şikayet etmeye hakkımız yok…” dedi.

Kararlı Olacağım…

Bodrum Belediye Başkanlığı aday adayı Mustafa Saruhan “Bu süreçte sizlere vereceğim tek söz var: Kararlı olacağım!” şeklinde devam ettiği konuşmasını “Mazeret üretmeyen, çözüm odaklı, kolektif, katılımcı ve uyumlu, şeffaf ve hesap veren, öz kaynaklarını verimli ve etkin kullanan, Bodrum’un marka değerini belli zümrelere değil, yine Bodrum’a ve Bodrumlulara katan, öncü projeler üreten, bir yönetim bir anlayışla tüm halkımı, tüm Bodrumluları kucaklayıp eşit hizmet edeceğim. Bunların sözde olmadığını, sözde kalmayacağını; kanıtının Yalıkavak Belediye Başkanlığımdaki yönetim anlayışım ve gerçekleştirdiğim projeler ile son 6 yıldır Bodrum merkezden rol çalan Yalıkavak’ın kendisi olduğu malumunuz…” şeklinde sürdürdü.

Saruhan Çarpıcı sözlerle Konuşmasını Tamamladı…

Mustafa Saruhan konuşmasının son bölümünde çok ama çok dikkat çeken ifadelerde bulundu. Saruhan “Bodrum Ulaşım planlamasında yüksek lisans yapmakla ya da iktidar ve yandaşlarıyla aynı parti mensubu olmakla bu dengelerin sağlanamayacağı aşikar. Değerli Bodrumlular! Artık sadece Bodrum’da yaşama değil, Bodrum için yaşama vakti. Dilerim ki, yerel seçimlerin gerçekleşeceği günün akşamında, yine burada bir kez daha hep birlikte daha mutlu, daha umutlu bir Bodrum için çalışacağımızın sözünü birbirimize veririz…” diyerek sözlerini tamamladı.

Kadın Kollarına Jest…

Mustafa Saruhan, daha sonra “Seçim meydanlarında kadınlarımız bizden daha çok çalışıyor, onların hakkını ödeyemeyiz…” diyerek eşi Hülya Saruhan’ın kendisine verdiği çiçeği Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu’na verdi.

Mustafa Saruhan, ailesi ve ekibi ile parti binasına çıkarak CHP İlçe Başkanı Halil Karahan’a Bodrum Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuru belgelerini teslim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.