Bodrum Gündem

Recai Seymen; Bu işler “Tamam Efecim” demekle olmuyor…

Recai Seymen; Bu işler “Tamam Efecim” demekle olmuyor…

CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Recai Seymen, basın mensuplarıyla düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi. Oldukça ilginç ve çarpıcı sorulara net yanıtlar verdi…

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da geçmiş üç dönem CHP İlçe Başkanlığı yapan Recai Seymen, makamda oturan değil, halkın içinde olan bir belediye başkanı olacağını, “Bodrum Birlikte Daha Güzel” sözleri ile yola çıktığını ifade etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayıp, projelerinden bahseden Seymen “18 yaşımda, fabrikalarda çalışıp üniversiteyi okuyup bugüne tırnaklarımla kazıyarak geldim. Şirketimle, siyasi hayatımla mühendis odalarında yıllarca verdiğim mücadelelerle bu günlere geldi. Bodrum’a hizmet edilecekse, hiç bir şeyden yılmam. Ben şunu da söylüyorum halkın içinde olan bir belediye başkanı olacağım. Makamda oturan bir belediye başkanı değil, sahada olan bir belediye başkanı olmayacağım…” dedi.

Bu Ayrım Toplumu Kamplaştırır…
Yerel seçimin kolay bir seçim olmayacağını ama CHP olarak Bodrum’da seçimleri alacaklarına  inandığını ifade eden Seymen bir gazetecinin Bodrumlu olmadığınız için seçilme şansınız az diye konuşuluyor, ne diyeceksiniz? Şeklindeki sorusuna oldukça net bir şekilde şöyle yanıt verdi; “Arkadaşlar ben Bodrumluyum. 35 yıldan beri Bodrum’da yaşıyorum. 2 tane çocuğum burada doğdu. Öyle düşünenleri muhatap almak istemiyorum. Ben Bodrum’u seviyorum, Ben öz Bodrumluyum. Ben buranın tarihi dokusunu, denizini korumak için adayım. Bu ayrım toplumu kamplaştırır. Bodrum’da doğanların başımın üzerinde yeri var. Ama ben buradaki herkese hizmet etmek istiyorum…”

Bu işler “Tamam Efe” demekle olmuyor…

Bodrumluların ne istediğini çok iyi bildiğini ve tecrübenin konuştuğunu kaydeden Seymen; “Bodrum’da vatandaş ne istiyor, kaldırımların düzgün, suyu akan bir kent, elektriği kesilmeyen, sokakları temiz olsun istiyor, yolun, asfaltı tam, çukurları olmasın istiyor. Yani insanların fazla bir isteği yok, birde baktığınızda halkın içinde bir belediye başkanı istiyor. Halka dokunan bir belediye başkanı istiyor. Halkın içinde bir belediye başkanı olacağım. Her mahallede halk toplantıları yapacağım. Makam kapımız hep açık olacak. Yurttaşımız gelecek sorununu anlatacak, çözümünü bulacağız oluyorsa yapacağız, olmayacak bir istek ise kanun dışına yönetmeliklere uymuyor diyeceğiz, çözümler üreteceğiz. “Tamam Efe” hallederiz demeyeceğiz. Arkadaşlar benim hayatımda “Hallederiz Efe” lafı yok, halledeceğimiz işi halledeceğiz, halledilmeyen bir iştede uygun olanı bulacağız. Vatandaşımız o gün kızabilir ama herkese eşit yaptığımızda görecektir. Başkan herkese eşit davranıyor diyecektir. Ahmet’e yaptırıyor, Mehmet’e yaptırmıyor demeyecektir. Toplumda herkese eşit davranacaksınız…” dedi.

Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Recai Seymen CHP’nin sosyal Belediyecilik anlayışı ile başarıya ulaşılacağını kaydetti. Şeymen; “Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hizmet vereceksiniz. Oy vermiş, vermemiş, herkese eşit davranacaksınız. Ben öyle hissediyorum, bakış açım, düşüncem bu…” dedi.

Bodrum Hormonlu bir şekilde büyüyor, buna dur diyeceğiz…

Seymen Bodrum’un hormonlu bir büyüme ile karşı karşıya geldiğine dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yatırımcılar tabi ki karşı değilim. Yatırımcı gelecek milyon dolarla gelip yatırım yapacak. Yatırımcıyı ikna edeceğiz, Bodruma katkısını isteyeceğiz. Yani alt yapısına, üst yapısına katkısını isteyeceğiz. Bodrum’un bütün sorunlarını ve çözümlerini biliyorum. Bir takım ekiple, yetkileri kadrolara vererek, birlikte hareket edeceğiz. Asla imar kirliğine, Doğa’nın katledilişine ve düzensizliğe izin vermeyeceğiz. İmar planları dışına çıkılmayacak. Traverten kaplı binalar görüyoruz. Bizim beyaz badanalı evlerimiz, çivit mavisi sövelerimiz olan bir Akdeniz mimarimiz var. Bu yapıyı asla bozdurmayacağız. Bodrum hormonlu bir şekilde büyüyen, ama maalesef alt yapısı aynı şekilde büyümeyen bir coğrafyada yaşıyoruz. En büyük sorunumuz katı atık. Bodrum gücünü kullansaydı şayet katı atık tesisi şu anda hizmete girmişti. Bunun için bir vizyonumuz var. Bodrum’un kaynak sorunu var mı? Evet var, benim için imkansız olan hiç bir şey yoktur. Kaynak yaratacağız. Benim için sadece bu biraz zaman alır. Önemli olan hesap kitap bilmek, Bodrum’u iyi yöneteceğime inanıyorum. Bodrum’un zaman kaybetmemesi lazım. Önümüzdeki 5 yılı verimsiz geçirirsek çok şey kaybederiz. İyi çalışacak, topluma güven verecek bir belediye başkanının ve ekibinin olması gerekir. Bütün Bodrumluları da bu işin içine katarak bir ekip oluşturarak çalışacağız…”

Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Recai Seymen bir soru üzerine, CHP Genel Merkezi tarafından aday adayı olanların dışında başka bir adayın atanmasının söz konusu olamayacağını, örgütün buna asla izin vermeyeceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.