Bodrum Gündem

450 Saat Süren Eğitim Sonucu Sertifika Almaya Hak Kazandılar…

Ege Teknik Müdürler Derneği Bodrum Şubesi, 28 üyesine Bodrum Belediyesi Bitez Cafeteryada düzenlediği dayanışma gecesinde, Adanan Menderes Üniversitesi onaylı Teknik Müdürlük Sertifikalarının teslimini gerçekleştirdi.  

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Ege Teknik Müdürler Derneği Bodrum Şubesi, tarafından gerçekleştirilen dayanışma gecesine; derneğin Bodrum Şube başkanı Ömer Tekin ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra dernek üyesi teknik müdürler, BODER (Bodrum Otelciler Derneği) Başkan yardımcısı Melih Alemdar, AKUT Derneği Başkanı Sadettin Uslu, Forsa Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenoğlu,  Almira Klima Havalandırma Özay Akman, İpragaz Bodrum Firma Yetkilisi Ahmet Gündüz, Potent Endüstriyel Mutfak’tan Metin Arslan, İYAP İshakoğlu Gükan Özülkü, Elra Elektronik İbrahim Şengüder, Aqualite Havuz Kimyasalları firmasından Suat  Megalab Atık Su Analiz Laboratuvarları firmasından da  Mustafa Talha Ok katıldı.

450 Saat Süren Eğitim Sonucu Sertifika Almaya Hak Kazandılar…

Katılımın oldukça fazla olduğu kaynaşma gecesinde açılış konuşmasını derneğin Bodrum Şube Başkanı Ömer Tekin Yaptı. Tekin, katılımcılara teşekkür ederken bundan sonra yapılacak olan organizasyonlarda da aynı katılım oranını beklediklerini kaydettiği konuşmasına şöyle devam etti “Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve iş güvenliği sebebi ile 2013 yılında ”Mesleki Yeterlilik Belgeleri” alma zorunluluğu getirmişti. Biliyorsunuz Teknik Serviste yapılan işler de tehlikeli sınıfta olduğu için bu işleri yapan çalışanların yaptıkları iş doğrultusunda sertifika almaları zorunlu hale geldi.  Bu nedenle teknik serviste çalışanların tüm personelde branşlarına göre artık sadece belgesi olanlar çalıştırılmaktadır. Bir teknik müdürün görev sorumluluğunda 22 branş bulunmaktadır. Dolayısıyla sorumlu olduğu her branş için mesleki yeterlilik belgesi olması gerekir.
Her bir branş eğitimi için mesleki eğitim sertifikası yaklaşık 200TL civarında olup 22 eğitim sertifikası dendiği zaman teknik müdürlerimizi hem maddi olarak hemde zaman yönetimi olarak ciddi sıkıntıya düşürmektedir. bu nedenle Ege Teknik Müdürler Derneği olarak bir yıllık çalışmamız sonucunda mesleki eğitimler konusunda Adnan Menderes Üniversitesi ile Teknik Müdürlük eğitim programını oluşturduk. Bu eğitim ile 22 branştan transkripe sahip teknik Müdürler Sertifikası alınacak. Dolayısıyla her bir eğitimle tek tek uğraşmaktansa tek bir eğitimle tamamına sahip bir sertifika yasal sorumluluğumuzu çözecektir. Eğitimin bir kısmı yerinde eğitim olup büyük çoğunluğu uzaktan eğitim yoluyla toplam 450 saat sürecek. Eğitim 49 farklı başlık altında ve her biri 8 veya 10 saatlik sürede tamamlanacak.  Eğitim sertifikası Adnan Menderes Üniversitesi gibi resmi ve ciddi bir kurum tarafından verilecek olup uluslar arası geçerliliği de bulunmaktadır. Eğitim ”Otellerde, Hastanelerde ve AVM’lerde Teknik Servis Müdürü Eğitimi” olarak düzenlenecek. Dolayısıyla tüm teknik müdür arkadaşlarımız bu eğitimlerden faydalanabilecektir.
Eğitime katılım sadece Ege Teknik Müdürler Derneği’ne başvuru yoluyla yapılacak olup ön kayıtlar ve eğitim ücretleri dernek tarafından toplanacaktır.” Dedi.

“Canımız da Malımız da Size Emanet…”

BODER (Bodrum Otelciler Derneği) Başkan yardımcısı Melih Alemdar, teknik müdürlere yönelik yaptığı konuşmada; otel sahip ve yöneticilerinin canları ile mallarını teknik müdürlere emanet ettiğinin altını çizerek şunları söyledi “Ülkemizde yaşanan 3 yıllık krizden sonra nispeten daha iyi bir sezon geçirmiş olmaktan mutluyuz. Biz otelciler olarak siz de bizim arkadaşlarımız olarak sanırım aynı duyguları paylaşıyorsunuz. Bu sene hemen hemen az deprem ve daha az sel olduğuna göre teknik müdür olarak da mutlusunuzdur. Yeni sezona başlayacak Bodrum otelciler olarak 2019’da çok da iyi bir sezon bekliyoruz. Bu sizlerin üzerine daha fazla sorumluluk yüklemek demek oluyor. Çünkü otellerde bizler sizlere her zaman canımızı ve malımızı teslim ediyoruz. Teknik departman müdürleri bizim için önemli birer yönetici ama teknik müdürün önemi otelin içerisinde çok farklı bir yapıdadır. Hem kar hem de zarar ettirebilirsiniz. Hem canımızı malımızı kurtarabilirsiniz, hem kurt aramayabilirsiniz. Bu tamamen sizin elinizde. Ama biliyoruz ki herkes en ufak bir sıkıntıda otelini ve etrafındaki arkadaşlarını korumak için gerekeni yapıyor. 3 yıl kötü bir sezon geçirdik elimizde olmadan. 2018 güzel geçti ve 2019’da da bize her zaman sonuna kadar sizlerin arkasındayız ve sizlerle beraber olmak istiyoruz. Bu konuda hepinize hayırlı sezonlar dileyeceğim. İyi bir kış geçirelim, otellerimizi yaza hazırlayalım. Ondan sonra da güzel bir 2019 sezonu geçirmeyi umuyoruz. “dedi.

Daha sonra söz alan AKUT Bodrum Sorumlusu ve dernek başkanı Sadettin Uslu, teknik müdürlerle birlikte Bodrum için ortak projelerde çalışmaya hazır olduklarını, yarımadada yaşanacak olası doğal afetlerde ve yaşanacak sıkıntılarda can kaybını minimize etmek için güçlerin birleştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde yaza  veda ve kaynaşma yemeğinde Forsa Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenoğlu,  Almira Klima Havalandırma Özay Akman, İpragaz Bodrum Firma Yetkilisi Ahmet Gündüz, Potent Endüstriyel Mutfak’tan Metin Arslan, İYAP İshakoğlu Gükan Özülkü, Elra Elektronik İbrahim Şengüder, Aqualite Havuz Kimyasalları firmasından Suat  Megalab Atık Su Analiz Laboratuvarları firmasından da  Mustafa Talha Ok ”Mesleki Yeterlilik Belgeleri” almaya hak kazanan teknik personele sertifikalarını sırasıyla takdim ederken firmalarının iştigal alanları ile ilgili kısa bilgilendirmelerde de bulundular.

Yaza veda ve kaynaşma yemeği, Sertifika töreni sonrası toplu resim çekimi ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.