Bodrum Gündem

B.A.L ÖĞRENCİLERİ ÜNİVERSİTELERİ YERİNDE İNCELEDİ…  

17.12.2018
0
A+
A-

Bodrum Anadolu Lisesi müdürlüğü tarafından, mesleki tanıtım çalışmaları kapsamında Ankara’da ki üniversitelerin yerinde incelenmesine yönelik gezi düzenlendi.

Çiçek Bozoğlu/ Bodrum Gündem

Bodrum Anadolu Lisesi müdürlüğü tarafından,  mesleki tanıtım çalışmaları kapsamında  12. Sınıf öğrencilerine yönelik “ODTÜ, Hacettepe, Bilkent Üniversitelerini kapsayan Ankara gezisi düzenlendi.

Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğuna, aynı zamanda üniversite kültürü, olanakları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinmenin öğrencilerin motivasyonlarının arttırdığına, bakış açılarının daha da genişlediğine inanan Bodrum Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bilal Turgut tarafından Ankara’da ki üniversitelerin yerinde incelenmesine yönelik gezi düzenlendi.

Okul Müdürü Bilal Turgut amaçlarının; üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencilerin; hedeflerini netleştirmelerinde yardımcı olabilmek olduğunu belirtirken sözlerine şöyle devam etti “Bu gezimizin amacı öğrencilerimizin  motivasyonlarını arttırmayı sağlamak, istedikleri ve hedefledikleri üniversiteleri yerinde ziyaret etmelerini ve üniversite ortamını gözlemleyebilmelerine yardımcı olmak, meslekler hakkında öğretim üyelerinden, üniversite ve üniversitede yaşam hakkında; tanıtım biriminde görevli üniversite öğrencilerinden bilgi almalarına yardımcı olmaktı.”

Bu  amaçla  düzenlenen  üniversite gezisinin ilk durağı  ODTÜ ,Hacettepe ve Bilkent oldu. Öğrencilerin üniversiteyi ve lisans programlarını doğrudan tanıma olanağı sunan gezide; öğrenciler  bölümler hakkında bilgi aldılar,  okulun fiziki yapısını, sosyal etkinlik alanlarını tanıdılar  ve genel havasını teneffüs ettiler. Ayrıca öğrenciler  merak ettikleri konularla ilgili soruları sorma imkanı buldular. Daha sonra üniversitenin fiziki yapısının tanıtılması amacıyla bir kampüs turu düzenlendi.

B.A.L. öğrencilerin üniversite gezisinden sonraki ilk durağı Anıtkabir oldu. Öğrenciler Anıtkabir’de çok duygusal anlar yaşandı. Anıtkabir’de vatani görevini yapan askerlerin nöbet değişimini meraklı ve heyecanlı gözlerle takip eden öğrenciler, yaşadıkları duygu yüklü anlarını fotoğrafladı.

Düzenlenen çelenk koyma töreni ile Bodrum Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bilal Turgut ,Atatürk’ün mozolesine çelenk sundu. Okul Müdürü Bilal Turgut , Anıtkabir ziyaretçi defterine Atatürk’e hitaben yazdığı notta ”Açtığın yolda Bodrum Anadolu Lisesi olarak yürümeye devam etmekteyiz. Kurduğun Cumhuriyetin bekçisi olduğumuzu  tüm öğretmen ve öğrencilerimiz adına belirtmek isteriz.Ne yapsak Senin hakkını ödeyemeyiz. Ruhun şad ,mekanın cennet olsun.”  Diyerek duygu ve düşüncelerini aktardı. Anıtkabir’deki ziyaret, saygı duruşunda bulunulması ile sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.