Bodrum Gündem

Mehmet Tosun; En Büyük İttifak, Bodrum Halkıyla Olan İttifakdır… Video

 

Mehmet Tosun Meydan Okudu; “Her şartta Bodrum belediye Başkanlığına Adayım…” İYİ Parti Bodrum belediye Başkanlığı için adaylığını açıklayan Mehmet Tosun CHP ile ittifakın büyükşehirlerde yapılacağını ifade ederek “Biz her şartta yolumuza devam ediyoruz…” mesajını verdi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

31 Mart Yerel Seçimlere yaklaşık 3 buçuk aylık bir süre kala tüm yurtta olduğu gibi Muğla ve Bodrum’da da politika kazanı fokur fokur kaynıyor. Kimi yerlerde kriz üzerine kriz, kimi yerlerde ise sakin bir şekilde ittifak adayları belirleniyor.

Kriz üzerine kriz yaşanan merkezlerden birisi de Muğla ve Bodrum. Bodrum’da CHP ve İYİ Parti ittifak krizinden ortak bir çözüm bulunana kadar etkilenmesi olası merkezlerden birisi olarak değerlendiriliyor.

Muğla ve Bodrum’da 31 Mart Yerel Seçimlerinde adı öne çıkan en güçlü isimlerinden birisi olarak kabul edilen Mehmet Tosun İYİ Parti Bodrum belediye Başkanlığı adaylığını yaklaşık bin kişinin katılımı ile adeta mini bir miting havasında ilan etti.

Oldukça profesyonel bir şekilde hazırlanmış adaylık açıklaması İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığının önündeki alanda, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber ve Bodrum İlçe Başkanlığı Yönetiminin ev sahipliğinde, İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, Kurucu Onursal Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’un ve yaklaşık bin kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Mehmet Tosun’un açıklamasına çok dikkat çeken isimler katıldı. Başta Musa Gökbel, Tuğrul Acar, Celal Yıldızhan ve İbrahim Çömez olmak üzere, BESIAD Başkanı Engin Kaplan, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Erdogan Başeğmez, Fikret Karataş, Gündüz Nalbantoğlu gibi çok özel isimler ile birlikte CHP’li olarak bilinen bazı isimler ve Bodrum’da başarısı ile öne çıkmış bazı iş insanları da Mehmet Tosun’un adaylık açıklamasına gelenler arasındaydı.

Kanber; İYİ Parti Bodrum belediye Başkan Adayımız Mehmet Tosun…

İlk sözü alan İYİ Parti Bodrum ilçe Başkanı Nevzat Kanber sözlerine “19 Aralık 2017 tarihinde kurucu başkanlığını Mehmet Onur Şahbaz’ın yaptığı İYİ Parti Bodrum İlçe başkanlığı olarak,  31 Mart 2019 ‘da, Bodrum’un kaderini ve önemli beş yılını etkileyecek bir yerel seçim yaşayacağız. Bugün, 31 Mart 2019 ‘da yapılacak olan yerel seçimdeki Bodrum İyi Parti Belediye Başkan Aday Adayımızı açıklamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz…” şeklinde başladı.

Başkan Kanber “Bodrum Belediye Başkan Aday Adayımız 2004 -2014 yıllarında Konacık Belediye Başkanlığı yapmış, başarılı, adil, toplumsal barışı önde tutan, çalışkan, çevreye ve doğaya duyarlı, Mimari estetiğe önem veren, hizmette eşitlik ilkesini kendine görev edinerek hareket etmiştir. Adayımız “Belediyecilik İnsan Hayatını Kolaylaştırma Sanatıdır” sözünün sahibi, Harita Mühendisi, Trafik Planlama uzmanı, Mahalli İdareler ve Şehircilik Uzmanı Mehmet Tosun’dur…” dedi.

Bodrum’u ve Bodrumluları İYİ Parti’ye Çağırdı…

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Kanber İYİ Parti’nin misyon ve vizyonuna yönelik değerlendirmeleri katılımcılar ile paylaşmasının ardından konuşmasını “En önemlisi İYİ Parti,  ülkemizin kurucusu, liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün, ilkelerini esas alan, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü savunan kadın genel başkanıyla kadının toplumda hak ettiği yeri almasını da amaç edinerek, Bodrum siyasi hayatında yerini almış olan İYİ Parti Bodrum’u seven, Bodrum’a gönül vermiş herkesi İYİ Parti çatısı altında birleşmeye bekliyoruz…” diyerek tamamladı ve Bodrum belediye Başkan Adaylığını ilan eden Mehmet Tosun’u konuşmasını yapmak üzere mikrofona davet etti.

Mehmet Tosun Adaylığını İlan Etti…

Coşkulu kalabalığın karşısında Bodrum Belediye Başkanlığı için adaylık açıklamasını yapan Mehmet Tosun sözlerine kendisine destek veren yurttaşları ve İYİ Parti protokolünü selamlayarak başladı. Mehmet Tosun “Bu gün Bodrum’da umuda ve iyiye, iyi olana doğru yolculuğun ilk adımını atıyoruz. Bodrum’da son beş yılda adı belediyecilik olan, konusu da başarısızlık üzerine kurgulu bir filmi hep birlikte izliyoruz. İşte bu gün buradaki kalabalık ile Bodrumlular ile birlikte ve sizlerden aldığımız güçle biz bu filmi 31 Mart’tan sonra izlemeyeceğiz…” dedi.

Herkesi İYİ Belediyeciliğe Davet Ediyorum…

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun neden aday olduğunun öyküsünü de şu şekilde anlattı; “Biz İYİ parti olarak halktan aldığımız güç ile siyaset yapıyoruz. Bundan iki ay önce ilçe başkanımız ve yönetim kurulumuz dediler ki; ‘Başkanım biz sizin belediye başkanı olmanızı istiyoruz…’  İl Başkanımız ve il yönetimimiz ile birlikte istişareler yaptık. Oradan çıkan görüş; ‘Biz İyi Parti olarak 31 Mart’ta Mehmet Tosun ile yol yürümek istiyoruz…’ dediler. Sonra Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener bizzat makamına çağırmak sureti ile ‘Mehmet Başkan beni Bodrum’dan, İstanbul’dan arıyorlar. Sizi aday olarak görmek istediklerini söylüyorlar…’ dedi. Ben de genel Başkanımdan bir süre izin istedim. Genel Başkanıma ‘Sahayı dolaşacağım, halkla buluşacağım. Bir de kamuoyu araştırması yaptıktan sonra size kararımı açıklayacağım…’ dedim. Dediğimiz bu çalışmaları yaptık. Sonuç olarak baktık halkımız bize teveccüh gösteriyor ve bağımsız araştırma şirketlerinin araştırmalarında yüzde 60 Mehmet Tosun’a oy vereceği çıkıyor. İşte bu nedenle umuda, iyiye ve iyi belediyeciliğe olan yolculuğumuz Bodrum’da İYİ Parti çatısı altında birlikte başarmaya karar verdik. Burada en büyük gücü sizden alıyorum…”

Başarısız Belediyecilik Anlayışına Son Vereceğiz…

Mehmet Tosun 31 Mart’ta kendisinin seçilmesinden sonra ilk olarak işe Bodrum belediyesinde bozulan düzeni kurmakla başlayacaklarını kaydederek; “Bodrum Belediyesinin sokakta tartışılan ve yıpranan itibarını, belediye personelimiz ile birlikte yeniden tesis edeceğiz ve sizi Bodrum belediyesi ile buluşturacağız…” dedi.

Tosun konuşmasının devamında son günlerde özellikle ulusal basında Bodrum’un seller ve su baskınları ile ön plana çıktığını, çöpünü toplayamayan, doğayı katleden ve koruyamayan bir belediyecilik anlayışına son vereceğiz diyerek; “Bu filmin bu başarısız belediyeciliğin yeniden bizlere dayatılmasına hayır diyeceğiz. Biz diyoruz ki; Bu güne kadar belediyelik için yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır…” dedi.

Sizin Haklarınızı Söke Söke Alacağız…

Doğaya, çevreye, denize sahip çıkacaklarını ve Bodrum’un bir kültür ve sanat şehri olacağının sözünü veren Mehmet Tosun belediye başkanlığını mazeret üreten bir yer olarak görmeyeceğiz diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Temel Belediyecilik hizmetleri başta olmak üzere, yol, alt yapı, kaldırım ve yeşil alan düzenlemelerini özellikle hangi kurumla işbirliği yapılacaksa, o kurumla yapacağız. Asla ve asla kendimizi diğer kurumlardan üstün görmeyeceğiz. Eğer yapılacak yatırım ve hizmetler Büyükşehir Belediyesi ile yapılması gerekiyor ise onunla hareket edeceğiz, hangi partiden olursa olsun mazeret üretmeyeceğiz ve kavga çıkarmayacağız. Eğer Bodrum için yapılacak yatırım ve hizmetler Ankara’da merkezi hükümetin yetkisindeyse oraya da gideceğiz ve sizin haklarınızı söke söke alacağız…”

Ben değil biz diyeceğiz…

Mehmet Tosun ilçede ve Büyükşehir’de aynı partiden belediye başkanlarının olmasının sorunları çözmediğini geçtiğimiz beş yıl içinde görüldüğüne vurgu yaparak; “Mesele seçtiğiniz kişide ve kadroda. Mesele belediyecilik anlayışındadır. İyi bir kadro kurarak ben değil, biz diyeceğiz ve Sevdamız Bodrum diyeceğiz…” dedi.

Mehmet Tosun beş yıl boyunca birlikte yürüdüğü bağımsız belediye meclis üyelerine de teşekkür ederek onların beş yıl boyunca başarılı bir muhalefet yaptığını da söyledi.

Mehmet Tosun en büyük ittifakı Bodrum halkıyladır…

Ankara İYİ Parti Genel Merkezinden “Mehmet Tosun sahneye çıkıyor, çünkü Bodrum daha iyisini hakediyor…” şeklinde bir mesaj paylaşıldığını ifade eden Mehmet Tosun “Bodrum iki üç günden beri siyasi dedikodular ile çalkalanıyor. Diyorlar ki; ‘Partiler anlaştı. İYİ Parti ve CHP ittifak yaptı, Mehmet Tosun adaylıktan çekilecek…’ Biz İYİ Parti Bodrum Teşkilatı olarak, İl Başkanlığımız ve Genel merkezimiz ile görüşerek her adımımızı bilinçli bir şekilde sizlerle birlikte atıyoruz. Partilerin Genel Merkezleri Büyükşehir ölçeğinde yapılacak ittifaklara saygımız var. Bununla ilgili hiç problem yok. İYİ Parti’de ilçeler ile ilgili netleşmiş bir karar yok. Bunu özellikle buradan ifade etmek istiyorum. Biz İYİ Parti Bodrum ilçe Teşkilatımız olarak genel Merkezimiz ile birlikte diyoruz ki; İttifaklara saygımız var. Çünkü artık maalesef değişen devlet sistemi ile birlikte baraj yüzde 51. Ama şu da bilinsin; İYİ Parti Bodrum İlçe Teşkilatı ve Mehmet Tosun en büyük ittifakı Bodrum halkı ile yaptık ve devam ediyorum…”

Bodrum Asla Sahipsiz ve Seçeneksiz değildir…

Mehmet Tosun “Son olarak diyoruz ki emsallerine bakıldığında 20 yıl geriden giden Bodrum’daki yanlış ve başarısız belediyeciliğe, eksik belediyeciliğe asla mahkûm değilsiniz. 31 Mart 2019’da yapılacak Yerel Seçimlerde şahsım ve ekibim bir adım öne çıkmış ve insiyatif almıştır. Asla ve asla sahipsiz ve seçeneksiz değilsiniz. Bodrum asla seçeneksiz değildir. Bizlerin iki hassasiyeti var birisi ülkemizin kurucu lideri Atatürk’tür. İkincisi de cumhuriyetimizin milli ve manevi değerlerimizdir. Bizler umuda ve iyiye giden yolda çalışacağız, başaracağız…” diyerek sözlerini tamamladı.

İzmir Marşı eşliğinde sahneye gelen İYİ Parti İlçe Teşkilatı katılımcılar tarafından dakikalarca alkışlandı. Mehmet Tosun’un İYİ Parti Belediye Başkanlığı adaylık açıklaması ve mini mitingi yaklaşık bir saat sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.