Bodrum Gündem

“Pardon Çıkaramadım” Raflardaki Yerini Aldı…

“Pardon Çıkaramadım” Raflardaki Yerini Aldı…

Psikiyatri alanında Uzman Doktor Demet Dankı Erken’in ilk kitabı “Pardon Çıkaramadım” kitapevlerindeki raflarda yerini almaya başladı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

BG Dergi köşe yazarlarından Uzman Doktor Demet Dankı Erken’in ilk göz ağrısı olan kitabı “Pardon Çıkaramadım” raflardaki yerini almaya başladı.

Uzman Doktor Demet Dankı Erken, sosyal medya hesabından uzu yıllardan bu yana yazmakta olduğu öykülerinin derlenerek kitap haline gelişi ilgili serüveni hakkında şunları kaydetti “Seneler önce. Albatros kanatlarımı aşk kanatlarına bürüyüp gelinliğimle Batman’a doğru uçmak üzereyim. Benden önce çeyizim geliyor. Ev sekizinci katta. Hamal arkadaşlar çeyizimi taşıyor. Eşime, Abi biz çok çeyiz taşıdık ama böylesine ağırını taşımadık, demişler. Eşim yarı gülümser yarı şikayetçi dudak büzüşüyle cevap vermiş. Çeyizinin toplamı kitap da ondan.
Binlerce kitap taşıyorsunuz şu an.

Hep bir okur olmak, daha da iyi bir okur olmak istedim. Yazmaya karşı hafif bir kırgınlığım vardı çocukluktan kalan, bir de cesaretsizliğim, beğenilmeme korkum.
Bu arada mavi yeşil bir cennete uçtuk. Bodrum bize denizini, bulutunu, kalesini, mandalina kokusunu, özgürlüğünü sundu. Oraya sığındım, bu sefer anne kuş kanatlarımla.
Atölyelerin senelerce demirbaş öğrencisi olduktan sonra Nisan 2017’de kendime rağmen yazmaya, çalışmaya başladım. Yazma konusunda ilk okuduğum kitap Aydın Şimşek’in “Yaratıcı Yazarlık ve Deneysel Düşünme” isimli kitabı oldu. Bayılmıştım. Defalarca not aldım, altını çizmekten bir hâl oldum. Sonra diğer kitaplarını aldım. Kitabıyla tanışmak onunla tanışmak gibiydi ama bir gün tanışırdık ne de olsa.

Öyküler çoğaldı, dergilerde boy göstermeye başladı. Dosya hazırlayıp yayınevlerine gönderme zamanı yaklaştı.

Dosyamı paklayıp cilalarken Aydın Hoca Bodrum’a geldi. Bir öykümü okudu ve dosyam olup olmadığını sordu. Var, dedim, ama… Gönder bir bakayım, dedi. Sonra da kitap önerisi geldi. İstersen diğer yayınevlerine de başvurabilirsin, diye ekledi. Yazan olmaktaki ilk adımımın rehberi şimdi ilk kitabımın elçisi. Ne diye düşünecektim ki?
Kitabımı doğurdum. Güvercin kanatlarını takıp kendi yolculuğuna uğurladım. Asıl sahiplerine doğru uçuyor şu an. Güvercin kitabım en çok insan olmaya, diğerini fark etmeye, görmeye inanıyor. Aforizmalardan ve ağdalı anlatımdan sakınarak uçuyor gökyüzünde. Sade ve derin olma özleminde.

Yakında birçok avuca konacak. Onlarla selamlaşacak. Ben de seven bir annenin Halil Cibran yayı gibi el sallayacağım ona.” Dedi.

Kanguru Yayınevinden çıkan “Pardon Çıkaramadım” ı Bodrumlu okuyucular OASİS’te bulunan İmge Kitapevinin yanı sıra internetten de temin edebilirler.  Demet Dankı Erken, en kısa sürede bir imza günü ve söyleşi ile de Bodrumlu okurları ile buluşacak.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.