Bodrum Gündem

Bu Kötülük İktidarına Meydan Okuyoruz

Bu Kötülük İktidarına Meydan Okuyoruz

Muğla Sol Parti İl Örgütü “Yoksul halk çocuklarını boğan, kadınları nefessiz bırakan kirli Tarikat Düzenini, lüks ve şatafata boğulmuş şeyhlik zincirlerinizi, devlet kaynaklarıyla büyüttüğünüz şirketlerinizi Başınıza Yıkacağız!” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Sol Parti İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Karanlığınıza Lanet Olsun

Türkiye yeni bir çocuk istismarı vakasıyla sarsıldı. İstismarın faili yine aynı… Yobaz karanlığıyla çocuklara göz diken tarikat mensupları bu kez de 6 yaşında çocukla evlenme skandalıyla karşımıza çıktı. 6 yaşında bir çocuğa göz diken bu karanlık odaklara, onların eteğinde iktidar olanlara, onlara maddi manevi destek olanlara, zulüm karşısında susanlara lanet olsun!

AKP Besledi, AKP Büyüttü

BirGün gazetesinin ortaya çıkardığı bu çocuk istismarı münferit değildir. Kadınların giyiminde tahrik unsuru arayanların, küçücük çocuklara farklı gözle bakanların, tüm bunlara da dini kılıf bulanların yarattığı düzenin sonucudur. Televizyonlarda vaazlar vererek, şu yaşta evlenilir, bu yaşta birlikte olunur diyerek, çocukları meczupların hedefi haline getiren programlara izin verenlerin sorumluluğudur. 20 yılda iktidarın tüm olanaklarını tarikatların önüne seren AKP’nin sorumluluğudur.

Laikliği Kazanalım

Cumhuriyet’in ilerici birikimlerini ve laikliği tasfiye ederek bu karanlık düzeni kurdular. Eğitim başta olmak üzere toplumsal hayatın her alanı ve devlet kademelerini tarikatlar ve cemaatlere teslim ettiler. Ülkemizin geleceği şimdi de bu paralel yapıların, devlet içinde devletleşmiş karanlık odakların yarattığı büyük bir risk altında. Bu riskin bertaraf edilmesi laiklik mücadelesinden geçiyor.

Din Bezirgânlarını, Tarikatlar İktidarını Gönderelim

Yoksul halkın inancını sömürerek kendilerine kirli bir saltanat kurdular. AKP ile semirmiş, büyümüş bu din bezirgânlarını ve onların iktidarını artık gönderme zamanıdır. Tüm aydınlık, demokrat, vicdanlı, feraset sahibi yurttaşlarımızı çocuklarımız için ayağa kalkmaya, bu kavgada birlikte olmaya davet ediyoruz.

Toptan Reddediyoruz!

AKP’nin 20 yıllık iktidarı sonunda ülkemiz başta ekonomi olmak üzere, tarım, adalet sistemi, toplumsal, kültürel yapısı ve etik değerleriyle bütün alanlarda büyük bir çöküş yaşıyor. Tek adamın buyruklarına dayalı siyasal İslamcı AKP rejimi emekçilere vahşi sömürü, halka derin yoksulluk, gençlere işsizlik ve geleceksizlik, kadınlara artan şiddet ve eşitsizlikler, ekolojik yıkım, yolsuzluk, yağma ve talan dışında hiçbir şey vaat etmiyor. Seçim kazanmak uğruna her türlü kirli yönteme başvurmakta, ülkeyi savaşa sokmakta, ölüm saçmakta tereddüt dahi etmiyor. Bu felaket rejimine son vermek hepimiz için bir hayat memat meselesi haline gelmiştir. Önümüzdeki seçimler aslen bu rejimin oylanacağı bir referandum niteliği kazanmıştır. AKP iktidarının da tam bu nedenle her türlü hile ve zorbalığa başvuracağı açıktır. Her hamlesini karşısındaki ittifakı dağıtmak için tasarlayan, halka, emekçilere, kadınlara, gençlere hiçbir şey vaat etmeyen, vahşi sömürüyü, yağma ve talanı sürdüreceği açık olan iktidara karşı sağa yaslanmış politikalarla, AKP’nin dümenine su taşıyan söylemlerle, din ve kimlik eksenli açılımlarla mücadele edilemez. Sağa yaslanmış politikalar ve açılımlarla ancak hızlı bir çöküşle sonuna ilerleyen iktidara yeni manevra alanları açılabilir.

Sağa yaslanmış politikaların bir sonucu olarak iktidara Anayasa kapısını aralayan muhalefet şimdi hiçbir tartışma ve pazarlık yapmaksızın bu öneriyi hemen reddetmelidir. Bugün özgürlük için mücadele edilecekse bu muhafazakâr baskı altında ezilen kadınların, gençlerin ve tüm toplumun taleplerine sahip çıkarak, laiklik mücadelesini yürüterek verilebilir.

SOL Parti olarak AKP’nin sadece anayasasını değil onun bu gerici yobaz zihniyetini, halkı yoksulluğa mahkûm eden düzeni toptan reddediyoruz. Memleketimizi bu karanlıktan mutlaka çıkaracağız ve bunun için ülkemizin tüm aydınlık, demokrat, yurtsever insanlarının birikimine güveniyoruz.

20 Yıl Yeter! Gönderelim.

“Şiddete, patriarkal kapitalizme ve gerici tahakküme karşı yürüyen kadınlar, vahşi sömürü ve çalışma koşulları dayatılan emekleri çalınan emekçiler, açlığa mahkûm edilen emekliler, yurtdışına kaçmaktan başka çare bırakılmayan gençler, kültürel hakları yok sayılan halklar, faturayı nasıl öderim derdiyle kederlenen, hayatta kalma savaşı veren milyonlar birleştiğinde bu kötülük iktidarına son vereceğimizi biliyoruz”

Biz AKP iktidarına karşı hiçbir yanılsamaya kapılmadan verdiğimiz 20 yıllık mücadelemizin onuruyla bu rejime son verecek birlikteliği yaratmak için kentin sokaklarında, meydanlarında, mahallelerinde olacağız. Bu rejime son verecek yolu açmak için birlikte konuşacak, birlikte tartışacağız. Halkın, emekçilerin her düzeyde söz, yetki, karar sahibi olduğu bir devrimci demokratik cumhuriyetin nüvelerini bugünden kuracağız.

Bu mücadele de Muğla halkını bize güç vermeye, KAZANMA iradesi etrafında birleşmeye, ortak akıl ve sorumluluk ekseninde inisiyatif almaya çağırıyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.